Anneler yedi bucuk aylik oglumun basinda tek ayni tarafa yatmaktan kaynakli duzluk olustu.. basina gelen varmi nasil duzeldi...kafa olcumleri yapildi ve duzelmesi icin helmet kullanip kullanmamak bizim kararimiza birakildi.. onun icin en dogru karari vermek istiyorum yorumlarinizi bekliyorum :)
Denemediyseniz çocuğu biraz da yatağın ters tarafına yatırın. Yani ayak kısmına başı, baş kısmına ayağı gelsin. Başın simetrisi bozulmasın diye önerilen yöntemlerden biridir. 2 haftada bir böyle yön değiştirmek önerilir. Böylece çocuk tercih ettiği yere bakmak için kafasını diğer tarafa çevirmek zorunda kalacaktır.
Denemediyseniz çocuğu biraz da yatağın ters tarafına yatırın. Yani ayak kısmına başı, baş kısmına ayağı gelsin. Başın simetrisi bozulmasın diye önerilen yöntemlerden biridir. 2 haftada bir böyle yön değiştirmek önerilir. Böylece çocuk tercih ettiği yere bakmak için kafasını diğer tarafa çevirmek zorunda kalacaktır.
Aslinda uc ayliktan beri yuzustu yatiyor sirtustu yatmadigi icin basinin duz olan kismi yataga degmiyor artik.. ben aslinda en basindan beri hep dikkat ettim ama boynunda egrilik oldugu icin kendisi rahat edemeyip surekli basini bi tarafa cevirdi.. ben cevirdim o cevirdi gibi bi durum oldu hep
Boynu için fizik tedaviye gidiyoruz düzeldi gibi bir kaç seans daha gideceğiz sonra bitecek inşallah.. kaç aylık bebeğiniz ne zaman duzeldi, yan yatırma harici bişey yaptınız mi??
Niye helmet sizin kararınıza bırakıldı anlamadım
Çocuğun kafası yamuk mu kalacakmış kullanmak istemezseniz
Keşke şu ortası boş olan yastıklardan kullansaydınız
Boynu için fizik tedaviye gidiyoruz düzeldi gibi bir kaç seans daha gideceğiz sonra bitecek inşallah.. kaç aylık bebeğiniz ne zaman duzeldi, yan yatırma harici bişey yaptınız mi??