Merhabalar guzel aralik annisleri.Sizden bir yardim istiyorum.Ilk kizimin adi Ecrin.Ve cok severek koyduk ismini.Simdi ikinci kizimi alicam insallah kucagima.Ama kizim isimsiz kaldi.Aslinda cok isim var ama biz Ecrine uyumlu olsun istiyoruz.Haliyle secenek sayisi azaliyo o zaman.Varmi soyle Ecrin ismine uyumlu guzel anlamli bildiginiz bir isim :44:
canım ceylin ismi sanırım en uygunu onun haricinde ecren ismi ecrin ismiyle aynı anlamı taşıyormuş bir harf değişik sadece...
onun dışında da iclal-ecmal-ece - ecem
bisoj canim cok sagol ama esim ceylin ismini istemiyo zannedildigi gibi degil anlami olmaz diyo.aslinda cok uyumlu olur ama iste gelde soz gecir herife
5848BL canim bu isimlerin anlamlari ne daha once duymamistim kulaga hos geliyo
pintoss canim ece yada ecem ismini dusunuyorduk bir ara ama malesef buranin dilinde zor oluyo daha dogrusu dejenere oluyo.Guzelim ece ismi ese gibi anlamsiz bicimsiz birseye donusuyo malesef Flamancada c harfi olmadigi icin s yada k olarak okuyorlar.Birde bu derdimiz var hey allahim
Esimle dun bir isim dusunduk CEREN ismi nasil ? Hem Ecrine uygun hemde anlami cok guzel hemde flamanca soylense bile SEREN oluyo oda kulaga hos geliyo.Yalniz kuranda geciyormu bilmiyorum
Ceylin aslında bilindiği gibi değil: Ceylin'e çoğu yerde;'cennete açılan kapı' demişler ama aslında doğru anlamı:'insanlığa ait olan,köklü,asildir.' Ceyl kökünden gelir.
Ama Ceren de güzel isim,Kuran'da geçmiyor galiba...
ecmel nasıl canım engüzel en yakışıklı anlamına geliyo kökeni arapça,bi sahabenin adıymış,ben de ecrin nisa koycaktım yıllardır aklımdaki isimdi,ecrinin 2. anlamı ücret olduğu için içim kan ağlaya ağlaya vazgeçtim,şimdi beyza ceren e karar verdim,ceren kuranda yok,ceylan demek çok hoşuma gidiyo beyza da günahsız kirlenmemiş demek buna karar verdik sonunda
geç kaldım mı bilmiyorum ama ecmel de olabilir anlamı çok güzel demek ve ya ecir 1. Bir iş ya da emek karşılığı verilen şey. 2. Sevap. 3. Aziz sevgili.