Bebek Beslenmesi bebeğim kaka yapamıyor yardım lütfen !!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ktpkurdu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
1.468
226
173
bebeğim 4 günden önce kakasını yapamıyor, 4 aylık olacak bir hafta sonra ama 40 gününden sonra hep 4-5 günde bir yapıyor tabii ki bu ona sıkıntı veriyor ağrı veriyor , çoğunlukla anne sütüyle besleniyor ama günde 200-250 ml mama yediğide oluyor çünkü çalışıyorum bazen sağınca sütüm gelmiyor ve mama vermek zorunda kalıyorum, bebeği böyle olan ve düzene giren varmı bana yardımcı olur musunuz ne yapabilirim elimden bişey gelmiyor, zeytinyağı içirdim ama düzelmiyor

sik sik zeytinyagi ver. hangi mamayi kullaniyorsun? mamada yapabilir.

bebelac gibi mamalar kabız yapıyor. ya da bebeklerin bünyesine göre değişir mama durumu. bence daha uzun sürerse bir doktora götürün

hala devam ediyor mu
evet ama çevremde bir kaç kişiden duydum ek gıdaya geçince düzelmiş onlarda emzirirken böyleymiş demekki doktor haklı bizimki normal diye düşünmeye başladım, bir de kulak pamuğuna zeytinyağı sürüp poposunun içine sürdük yaptı kakasını şükür böyle de alışsın istemiyorum o yüzden ek gıdaya geçince duruma bakıcam zaten 15 gün sonra başlarız yavaş yavaş ek gıdaya

imkanınız varsa sma mamayı öneririm diğer mamalara kıyasla biraz pahalı ama hem çok besleyici hemde hiç kabızlık yapmadı benim oğlumda.
sımılac dediler denedim ama işe yaramadı birde benim oğlum günde en fazla 180-200 cc mama içiyo gerisi anne sütü doktorda biz bunu mamadan bile saymıyoruz mama içiyo demen için en az 400 cc içmesi lazım dedi

sımılac dediler denedim ama işe yaramadı birde benim oğlum günde en fazla 180-200 cc mama içiyo gerisi anne sütü doktorda biz bunu mamadan bile saymıyoruz mama içiyo demen için en az 400 cc içmesi lazım dedi
canım ne kadar içtiğini bilemiyorum ama kabızlığı az da olsa kullandığın mama yapar aklında bulunsun.

evet ama çevremde bir kaç kişiden duydum ek gıdaya geçince düzelmiş onlarda emzirirken böyleymiş demekki doktor haklı bizimki normal diye düşünmeye başladım, bir de kulak pamuğuna zeytinyağı sürüp poposunun içine sürdük yaptı kakasını şükür böyle de alışsın istemiyorum o yüzden ek gıdaya geçince duruma bakıcam zaten 15 gün sonra başlarız yavaş yavaş ek gıdaya
Cnm tamda bu yöntemi söylicektim kızımda herşeyi denedim mama değitim zeytinyağı verdim olmadı..el besine geçince düzeldi dr normal dedi

bebeğim 4 günden önce kakasını yapamıyor, 4 aylık olacak bir hafta sonra ama 40 gününden sonra hep 4-5 günde bir yapıyor tabii ki bu ona sıkıntı veriyor ağrı veriyor , çoğunlukla anne sütüyle besleniyor ama günde 200-250 ml mama yediğide oluyor çünkü çalışıyorum bazen sağınca sütüm gelmiyor ve mama vermek zorunda kalıyorum, bebeği böyle olan ve düzene giren varmı bana yardımcı olur musunuz ne yapabilirim elimden bişey gelmiyor, zeytinyağı içirdim ama düzelmiyor
Canım merhaba. Biz de sizin yaşadıklarını zın aynını yaşadık merak etme. Oğlum nerdeyse 10 güne bir yapardı. Ben hayret.. Ben şok.. Ben çaresiz.. Fitil bile ittiremezdim içine o denli doluydu düşün ama zamanla bu zor süreç düzelmeye başladı. Emziriyorsn bol kayısı kompostosu iç. Öyle ki, su yerine durmadan komposto iç. Sakın bebeğine z.yağı içirme! Doktorumuz bana öyle söylemişti. İnşallah düzelecektir. Bebeklerin o minicik bağırsakları dünyaya uyum sağlamakta zorlanıyor. Bütün olan biten bu. Belirli bir zaman sonra düzene giriyor herşey ama sen yine de bi gözlemde kal. Herşeye rağmen yine aynı ise, bir uzman çocuk doktoruna git derim.

Canım merhaba. Biz de sizin yaşadıklarını zın aynını yaşadık merak etme. Oğlum nerdeyse 10 güne bir yapardı. Ben hayret.. Ben şok.. Ben çaresiz.. Fitil bile ittiremezdim içine o denli doluydu düşün ama zamanla bu zor süreç düzelmeye başladı. Emziriyorsn bol kayısı kompostosu iç. Öyle ki, su yerine durmadan komposto iç. Sakın bebeğine z.yağı içirme! Doktorumuz bana öyle söylemişti. İnşallah düzelecektir. Bebeklerin o minicik bağırsakları dünyaya uyum sağlamakta zorlanıyor. Bütün olan biten bu. Belirli bir zaman sonra düzene giriyor herşey ama sen yine de bi gözlemde kal. Herşeye rağmen yine aynı ise, bir uzman çocuk doktoruna git derim.
çok sağol canım allah razı olsun seninki ne zaman düzeldi ek gıdaya geçince mi

benim kızımda 4 aya kadar böyleydi kulak çubuğunu zeytinyağını batırıp hafif dürtüyorduk ve her gün bu işlemi yapmak zorunda kalıyorduk yavrum yoksa kıvranıyordu. ama sakın buna alışır diye korkmayın şu anda kızım 8 aylık her sabah aynı saatte kendi kendine yapıyor belli bir süre buna ihtiyaç duyuyor sanırım...

ayrıca benim doktorum tavsiye etmişti 1 çay kaşığı zeytinyağıda verebilirsin demişti hiç bir zararı yok anne sütü kadar çabuk hazmedilirmiş okadar çok araştırdımki gönül rahatlığıyla verebilirsiniz doktorumada çok güvenirim antalyanın en iyi doktorlarından biridir güzel günlerde büyütün yavrunuzu...

Benim kizim da dort bes aylikken bu durumu yasadik ve doktor normal oldugunu söyledi. Hicbirsey yapmadim. Anne sütü emenlerde böyle oluyormus. Hic tales etmeden yolumuza devam ettik ne zaman isterse o zaman yapti. Ama tabi kivranmadi bizimki, eger bunun icin kivraniyorsa biraz karnina masaj yapin faydasi olabilir

ayrıca benim doktorum tavsiye etmişti 1 çay kaşığı zeytinyağıda verebilirsin demişti hiç bir zararı yok anne sütü kadar çabuk hazmedilirmiş okadar çok araştırdımki gönül rahatlığıyla verebilirsiniz doktorumada çok güvenirim antalyanın en iyi doktorlarından biridir güzel günlerde büyütün yavrunuzu...
Canım Teşekkürler sen de mi antalyada sin doktorunuz kim bizimki mustafa akcakus

Mamayı 30 cc biölçek yerine 40 ccbi ölçek verin içine bi cay kasigi zeytinyagi koyunadan sonra mutlaka su icirin...

Baktiniz olmuyor en son enn sonn olarak fitil yerine ... En ince uçlu enjektörle popişine biraz ılık zeytinyagi sıkın..

AMA BEN ANNE SÜTÜYLE BESLENEN BEBEKLERİN 7 GÜN YAPMAMASİ BİLE NORMAL DİYE BİİYORUM SİZ COK AZ MAMA YİYOSUNUZ SONUCTA BENCE DR Bİ SOR BELKİDE KABİZ DEGİLDİR...YAPARKEN ZORLANİYOMU DİSKİSİ KATİMİ

Back
X