Bebek Beslenmesi bebeğim kaka yapamıyor yardım lütfen !!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Aptamilin comformili kabizliga iyi geliyo demisti bizim dr da...ama sizin ki bence normal anne sutu cok aldigi icin posa yok hepsi vucuda fayfali hopp yapacak kakiş yokk

Benim kızımda 3-4 günde bir yapardı düzeni böyle olmuştu. Anne sütü yarar diyolar nette de okumuştum. Şimdi 8,5 aylık ek gıda+anne sütü veriyorum yinede 1-2 günde bi yapar. Sıkmayın canınızı elbette girer düzene

Selam anneler.. Aynı dertten muzdaribim.. Oglum 1 aylık son 1 haftadır kala yapmada zotlanıyor.. Kabız deıl ama yapamıyor... Mecbur uyarıyorum okadar cok ıkınıp kıvranıyoki ve cok aglıyo öle böle degil.. Kafayo yicem.. Anne sütü ile beslenıyo.. Bn kabızım hemoroidim azmış durumda... Oglum hemoroıd olmus olabılırmı ıkınmaktan..poposumu acıgokı kakayı yapamıyo

Selam anneler.. Aynı dertten muzdaribim.. Oglum 1 aylık son 1 haftadır kala yapmada zotlanıyor.. Kabız deıl ama yapamıyor... Mecbur uyarıyorum okadar cok ıkınıp kıvranıyoki ve cok aglıyo öle böle degil.. Kafayo yicem.. Anne sütü ile beslenıyo.. Bn kabızım hemoroidim azmış durumda... Oglum hemoroıd olmus olabılırmı ıkınmaktan..poposumu acıgokı kakayı yapamıyo
Daha çok küçük ıkınmayı bilemiyo daha ondan zorlanıyo ben yapamadığı zamanlarda gliserin kansuk (küçükler için) fitil koyuyodum kenarlarından bıçakla kesip inceltiyodum makatı için dr tavsiye etmişti. Anında rahatlatıyodu. Bol bol rezene için hem sizin gazınızı azaltır hemde süt artırır. Bebeğinizede 1-2 kaşık içirin hiçbişey olmaz rahatlatır

Küçük şırıngaya 1 ml zeytinyağ çek poposuna sık bebeğinin.
Şimdi yapsan akşama yapmış olur inşallah.
Tabi bunada alıştırmamak lazım.
Bi dr.a sorun belkide kronik kabızlıktır.

Ayrıca mama değişimi ve mama da kabızlık yapabiliyor

Gaz içinse tane kimyon (yoksa tozda olur) alıp yarım çay bard dıcak suya 1 çay k atıp demleyin. Ilıyınca bebeğe 2-3 damla verip gerisini siz için. Biz koliktik rahatlatırdı

Birde su var kakamız katı degıl aksıne cok cıvık
Popoda bi problemmı var acaba ıkınırken yırtıldımı ne oldu...
Salı gunu muayene var artık o zamn sorucam dra..
Ahh bu bebişlrr mum ettıler biz mum...
Cvp veren ark tesekkür ederıö ayrıca

Aptamilin comformili kabizliga iyi geliyo demisti bizim dr da...ama sizin ki bence normal anne sutu cok aldigi icin posa yok hepsi vucuda fayfali hopp yapacak kakiş yokk
conformili denedim ama aynıydı değişen bir şey olmadı bence de anne sütünden çünkü katı değil cıvık yapıyor ve yaparken ağlamıyor ama zotlanıp ıkınıyor malesef ben ayaklarını karnına ittirince yapıyor bazen

Benim kızımda 3-4 günde bir yapardı düzeni böyle olmuştu. Anne sütü yarar diyolar nette de okumuştum. Şimdi 8,5 aylık ek gıda+anne sütü veriyorum yinede 1-2 günde bi yapar. Sıkmayın canınızı elbette girer düzene
sağol arkadaşım düzene girenleri okudukça rahatladım artık takmıyorum kafama nede olsa düzelecek inşallah

bizimkide öyle ama ağlamıyo fazla sadece ıkınıyor

conformili denedim ama aynıydı değişen bir şey olmadı bence de anne sütünden çünkü katı değil cıvık yapıyor ve yaparken ağlamıyor ama zotlanıp ıkınıyor malesef ben ayaklarını karnına ittirince yapıyor bazen
Masaj yapin karnina bacaklarini ittirin vs.bizim hergun oleydi gecer allahın izniyle ..masaj videolari var nette ordan bakabilirsiniz

bu arada nasıl oldu bebişiniz rahatladımı biraz..
evet bende kafama takmamaya başladım artık çünkü birçok kişi normal diyor anne sütü emerken, bizimde doktorumuz mustafa akçakuş, arkadaşımın doktoru da şahsine hanım memnunlardı onlarda. ben bi çok doktor denedim mustafa beyde karar kıldım eğer bu da olmasa bende şahsine hanıma gidecektim

iyi bir doktor emin olabilirsin tabi kendi doktorunda iyidir mutlaka... ama hiç kafana takma ben çok iyi anlıyorum o tuvaletini yapınca dünyalar benim olurdu ne zaman geçecek bu günler derdim ama geçti şimdi herşey normale döndü zaten bu durumda normal hiç sıkma canını...

evet ama çevremde bir kaç kişiden duydum ek gıdaya geçince düzelmiş onlarda emzirirken böyleymiş demekki doktor haklı bizimki normal diye düşünmeye başladım, bir de kulak pamuğuna zeytinyağı sürüp poposunun içine sürdük yaptı kakasını şükür böyle de alışsın istemiyorum o yüzden ek gıdaya geçince duruma bakıcam zaten 15 gün sonra başlarız yavaş yavaş ek gıdaya
Geçmiş olsun canım zor bir durum. Benim büyük oğlumda öyleydi. Doktora götürdük eğer çocuk rahatsa ağlaması sızlaması yoksa hiç ellemeyin kendiliğinden yapmasını bekleyin dedi ama çok ağladığı rahatsız olduğu zmanlarda zeytinyağı sürdüğümüz kulak çöpüyle hafif hafif uyararak yapabiliyodu kakasını. Doktor göstermişti eğer kulak çöpüyle uyarırken yaptığında kakası kolay çıkıyosa yani kabız değilse kendi haline bırak dedi. Gerçektende drdiği gibiydi kendi halletti sonrasını yoksa tembelleşir ona alışır demişti doktorumuz.

Merhaba,

Benim minigimde 15 günlük ve 4 gündür kaka bekliyoruz. Okunma nöbetleri ve kızarıp morarmalar beni çok üzüyo. Tabii ağlaması ona hic dayanilmiyor. Yarin dr. Gidicez. 2 gündür yarim cay kaşığı zeytin yağda veriyorum ama bi damlacık olsun kaka yok .

Canım hiç üzülme aynı dönemde benim oglumda öyle oldu çok korktum günlerce ağladım bir problemimi var diye doktorumuz 7 8 güne kadar yapmaması normal dedi eğer poposunda çatlak ya da kabızlık yoksa 4.gunumuzde anestol pomad surdum ve ateş ölçer cubugunun ucuyla uyardim yine yapmadı. 7.gun kendi kendine altını açtığım zaman bayagi bayagi yaptı. Yaklaşık 1 ay böylessürdü. uyarma işini sadece 1 defa yaptım yani sana tavsiyem hiç bir şey yapma yaparken agliyorsa poposuna zeytin yağı sür. Bu dönemde bağırsakları düzene giriyor.Ayrica sütünü emin ol ki verimli kullanıyor.

Back
X