Çocuk Hastalıkları Bebeğim Kakasını Kendi Yapamıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ades_ballibadem

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
2.755
78
688
İstanbul/Antalya
merhaba kızlar
1aylık kızım kAKAsını yapamıyor
ama kabız değil neden kendi yapmıyor anlamıyorum ya

maydonozun çöpüyle poposundan içeri biraz zeytinyağı koyuyrum anında görüntü ama kabız değil
ve 1,5günde bir yaptırıyorum 3dolu bez kirletiyor

ne yapıcam ben
hep benmi yardımcı olucam

bu durumu yaşayanınız vardır

öncelikle allah analı babalı büyütsün bebişini daha bebeğin çok küçük bebekler yenı doğdugunda ıkınma ve geğirme refleksleri olmadığı için yapamazlar ya da zor yaparlar benımde oğlum 4 aylık 3 aylıkdan berı kendı kendıne yapıyor bende zeytinyağı yada fitil falan kullandım ama benımkı gazlıydı ve ben yapma bir ilaç verdi doktorum onu kullandım ve cocukta gaz fılan hiç bişey kalmadı istersen tarifini verebiliim şimdide kendı kendıne becerıyo gazını da kakasınıda yapıyo çok şükür o yüzden merak etme 2 ay daha sabret kendı kendıne yapacaktır bırde rezene çayı ver akşamları 30 ml oda rahatlatır

tabiki veririm ne demek

1.Citrate de soude 1gr
2.Bicorbonatede soude 2 gr
3.Plegicil 20 damla
4.Sakarin 0,4 gr
5.Eaudistille 80 gr
Günde 4 kere 1 çay kaşığı vericeksin fiyatı 20 lira guvedıgın bir eczanede yaptır bana bunu reçeteli olarak doktorum verdı ve guvendıgım bır doktor çok ıyı geldi bize ben 3 aylık olana kadar verdım 15 gunlukken başladım.

canım benim kızımda 1 aylıktan itibaren kakasını yapamıyodu öyle ıkınıyodu ki ne uykusu ne neşesi hiç yoktu dr ise ya fitil vereceksin yada makattan kamera sokup içini temizlicez ama riskleri var dedi bende fitille yaptırmaya başladım..
4 5 gün belkiyodum yapması için yapamadığında 5 gün fitil veriyodum ama nereye kadar...
şimdi kızım haftaya 5 aylık olucak ve yaklaşık 1.5aydır kendisi yapıyo çok mutluyum..kaka yaptığında evde göbek atardık kızımda bize bakar gülerdi...
denemediğim ilaç gitmediğim dr kalmadı ama nafile bebeğine her duyduğunu deneme drlarda her biri farklı ilaç veriyo yaşadığım için söylüyorum bak benimki uzun sürenin ardndan kendi kendine düzeldi ama yinde sen bilirsin..

canım benim kızımda 1 aylıktan itibaren kakasını yapamıyodu öyle ıkınıyodu ki ne uykusu ne neşesi hiç yoktu dr ise ya fitil vereceksin yada makattan kamera sokup içini temizlicez ama riskleri var dedi bende fitille yaptırmaya başladım..
4 5 gün belkiyodum yapması için yapamadığında 5 gün fitil veriyodum ama nereye kadar...
şimdi kızım haftaya 5 aylık olucak ve yaklaşık 1.5aydır kendisi yapıyo çok mutluyum..kaka yaptığında evde göbek atardık kızımda bize bakar gülerdi...
denemediğim ilaç gitmediğim dr kalmadı ama nafile bebeğine her duyduğunu deneme drlarda her biri farklı ilaç veriyo yaşadığım için söylüyorum bak benimki uzun sürenin ardndan kendi kendine düzeldi ama yinde sen bilirsin..

ben de altunhan kardeşime aynen katılıyorum zaten bu sorunu yaşamayan bebek yok ki son zamanlarda. bence en iyisi kendi doktorunuzla görüşün bu meseleyi canım. ve unutmayın ki zamanla kendisi yapmaya başlıyor.bizim oğlan da 3 aylık olunca kendisi yapmaya başladı: ilaçlar fayda etmedi. fitil de çok canını yaktı. ayrıca sürekli uyarı vermeye alıştırmamak lazım yoksa geç öğrenir kendi kendine yapmayı. makat tembelleşiyomuş sık sık uyarılırsa

bende kızım 2 2 bucuk aylıktan 4 aylıga kadar doktorumun soylemesıyle fıttılle yaptırdım 4 aylık oldugunda doktorum kayısı vermeye basla dedi kayısı puresını verdıgımden berı hergun kendısı yapıyo senın ıcın daha cok erken ama 4 aya kadar fıtılle yada su anda yaptıgın yontemle devam edıceksın onun malesef kı caresı yok bende fıtılı kullanmak ıstememıstım alıskanlık yapar dıye ama doktorumun kendı ogluda oyleymıs ve oda fıtıl verıyomus alıskanlık yapmaz korkma demıştı kı yapmadı gercekten

bende fitille yada zeytinyağıyla yaptırıyorum bizim dr.muzda böyle yapmamızı söylemişti bağırsak asları henüz tam çalışmadığı için yapamazlarmış inş. düzelir

benmkide aklına eserse kendi yapıo aklına esmezse bende fitille yaptırıyorum valla ben de açıkçası korkuyorum alışacak die ama içimde el vermio kızarıp bozarıp ağlamasına ana yüreği dayanamıyor işte :(

ki ben mama da vermiyorum sedacım sadece anne sütü:(

benim kızımda yapamıyorıdu dr fitil ver hergün dedi bi süre sonra alıştı hergün yapmaya.şimdi ise günde 3 kez yaptığı bile oluyor fazlası sıkıyor insanı.doğru düzgün beslenmezse yapmıyor ,iyi yediği sürece hergün düzenli yapıyor.

Bebişler doğduktan 1-2 hafta sonra ıkınmayı öğrenirler. Ama bir sorun vardır. Ikınırken popolarını da sıkarlar. Oysa ki gevşetmeleri lazımdır. Sıktıkları için de yapamazlar kakalarını. Yardımcı olmak bir fikir. Ama anne sütü alan bebeklerde haftada bir de kaka yapması olabiliyor. Ha bu noırmal değil ama bir kaç gün bekle bakalım. Bebiş sıkıntılanacak mı? Sancılanacak mı?

off kızlar bir türlü alıştıramıyorum ben 3gün yaptırmasam yapmaz ama en fazla 1,5gün bekleyebiliyorum

kızım sürekli ıkınıyor
resmen çığlıklarla ağlıyor
ememiyor bile sancıdan

görseniz kıyafetlerime bir yapışıyor sıkı sıkı güç alıp ıkınıyor kıpkırmızı oluyor

deliricem ya
çok üzülüyorum

canim hemen korkma 10 gun yapamayan bebekler bile normal kabul ediliyor eger 4-5 gun yapamazsa cok rahatsizlanirsa o zaman fitil verirsin.
ya da kulak cöpünü zeytinyagina batir hafifce poposuna degdir o zaman da yapar,,,ha bi de sadece anne sütü alan bebekler kaka yapmakta zorlanirmis..sen de yediklerine dikkat et canim..kayisi yiyebilirsin sutunden bebegine gecer kakasini kolay yapar ben öyle yapmistim.

benmıkıde yapmıo bazen o zamn hıc beklmeden öncee yıkıyommm..karnına guzelce sıcak su dökuyom bol bol..yagla ovuyom ardından..hemen rezene cayı ılık..ve mutlaka kakasını yapana kadar emzırıyomm..dıkkt edın çok emınce hemn yapıo..1 saat en az emzrıyom..hemn yapıo kakasını..dger turlu bgrsal tembelliğe alışıo.gecede mutlkaaa emzırınn..ıkınma özellkle gece oluyo..metabolızma calışmıo cunku...

canım oğlum ve yiğenım aynı durumdaydılar doktorumuz debridat şurupverdı ondan sonra duzeldı sındırımlerı suzenlı olmadıgı ıçın yapamıyorlar

ya arkadaşlar herkes fitil rahatlatıyor yaptırıyor dyor çevremdeki büyüklerde dahil
birde rahatlatıp uyutur diyorlar
ama benim kızımda ne kakasını yapmasına yardımc oluyor
nede rahatlatıp uyku yapıyor
maşallah sanki uykusunu dahada bir açıyor
2 buçuk aylık ama sabah 9dan akşam 10 11 e kadar en fazla gün boyu 1 saat uyuyor
hem tuvalet prbu yaşıyoruz hemde uyku

meraba canım benim kızımda 1.5 aylıktı galiba yapamıyodu bende kulak çubuğuyla zeytin yağa batırıp batırıp poposuna sokardım soktuğum gibi kaka yapardı sonra geçti ama zaten doktor yapma tembelliğe alışırsa hiç kakayı kendi yapmaz dedi 5 güne kadar kaka yapmaya bilir dedi sonra sıka sıka gerçe
kten yaptı çok geçmiş olsun

off kızlar bir türlü alıştıramıyorum ben 3gün yaptırmasam yapmaz ama en fazla 1,5gün bekleyebiliyorum

kızım sürekli ıkınıyor
resmen çığlıklarla ağlıyor
ememiyor bile sancıdan

görseniz kıyafetlerime bir yapışıyor sıkı sıkı güç alıp ıkınıyor kıpkırmızı oluyor

deliricem ya
çok üzülüyorum

seni çok iyi anlıyorum canım.
benim oğlumda da gaz sorunu vardı ve gece uykusundayken bile ıkınırdı,ağlardı.
gaz ilaçları denedim,yağlarla masaj yaptım,ılık su torbası koydum karnına,ayaklarına ama malesef çözüm olmadı hiç biri.
şuan 4.ayında ama kaka sorunu hala var.
kabız değil ama gazdan yapamıyormuş dr.umuz söyledi.
gazını çıkartıyor aslında ama demekki çok ..........yap yap bitmiyorkaydirigubbakcemile3
2 gündür kaka yapamıyor gece uykusu da bu yüzden bölünüyor.
fitille 10 dk.da yapıyor ama tembelleşmesini istemediğim için 3-4 gün yapamazsa fitile baş vuruyorum.

canım öncelikle maşallah bebeğine
kesinlikle bebeğine sen yaptırma 3 gün beklemelisin hatta 1 hafta bile yapmayabilir aglaya aglaya kendi yapacak sen kıyamıyorsundur evet ama bebeğine zarar veriyorsun hiç olmadı fitil kullan BAK BAŞIMA GELEN ŞEY AYNEN ŞU:BENİM OĞLUMDA YAPAMIYORDU VE KULAK ÇÖPÜNE Z YAĞI SÜRÜP SADECE 1 KERE YAPTIRDIM VE ARDINDAN AMİP OLDU NE İLLET BİRŞEY ANLATAMAM YAPMA BENCE KENDİSİ YAPSIN DOKTORDA AYNEN BÖYLE DEDİ OLMADI FİTİL GLİSERİN KULLAN DEDİ ŞUAN YOLUNDA HERŞEY AMA BIRAK KENDİSİ YAPSIN.

Yada bacaklarını tut bebeĞının karnına doĞru Çek ve hafıf bastır babasıda poposunu aÇsın bıraz hemen yapar ben Öyle yapıyorum

Back
X