Bebeğim kilo almıyor

Aasdf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2022
19
-1
36
33
Merhaba kızlar bebeğim 37+4te 2900 gr olarak doğdu 4.gün 2500e düştü diye hemen mama başladı dr 2700e kadar çıktı ama 29 günlük olmasına rağmen hala doğum kilosuna gelemedi bir ara sadece anne sütü verdim kilo almayınca yine mama başladık ama yine yeteri kadar almıyor bu durumu yaşayan var mı doktora götürdük kan idrar baktı sıkıntı yok dedi

meme+mama şeklinde ilerleyin ilk önce mutlaka emsin sık sık emzirin süt çoğalır. Doktor bana 2 saatte bir önce emzir sonra 30 ml mama ver demişti. Zamanla kilo alımı düzeldi

meme+mama şeklinde ilerleyin ilk önce mutlaka emsin sık sık emzirin süt çoğalır. Doktor bana 2 saatte bir önce emzir sonra 30 ml mama ver demişti. Zamanla kilo alımı düzeldi
O şekilde ilerledik ama sadece anne sütüyle devam etmek istiyorum sizşn de böyle almıyor muydu kilo

Bebeğiniz düzenli kilo almaya başlayana kadar mama da vermelisiniz. Düzene girince mamayı zaten kestirir doktor.

O şekilde ilerledik ama sadece anne sütüyle devam etmek istiyorum sizşn de böyle almıyor muydu kilo
3. Gün kontrolünde fazla kilo kaybı olduğu için hastaneye aldılar 1 hafta kaldı. Eve gelince ilk 1 hafta sadece emzirdim ama kontrole gittiğimizde hiç kilo almamıştı. 3 gün sonra tekrar göreyim dedi doktor ama yine kilosu oynamadı. Bu şekilde 15 gün hiç kilo alamadı yani gram oynamadı. Her istediğinde sık sık meme 2 saatte bir 30 ml mama verdim 1 ay boyunca ve kilosu artmaya başladı. Ben kendi kendime deneme yaptım 1 hafta hiç mama vermedim sadece emzirdim sağlık ocağında kilosuna baktırdım kilo alımı düzeldiği için de mamayı tamamen kestik. Sanırım sık emzirmeyle sütüm arttı o ara da mamayla kilo alımını desteklemiş olduk. Mama zehir değil korkmayın mecbur kalınca kullanılıyo yani. Uzun yazdım ama umarım yoluna girer her şey

Sadece meme diye diretmeyin. Belliki doymuyor bebek. Ek olarak mama verin ilk 3 ay genelde bebekler 500 gr la 1.500 gr arasi alırlar.

Sadece meme diye diretmeyin. Belliki doymuyor bebek. Ek olarak mama verin ilk 3 ay genelde bebekler 500 gr la 1.500 gr arasi alırlar.
Çişli bez sayısı normal kaka da yapıyor doymasa o kadar çiş de yapamaz değil mi

Lütfen mama kötü birseymis gibi davranmayın yazık bebeginize hiç kilo almamış üzmek istemem ama ilk aylar 1 kg alması beklenir bebegin siz daha doğum kilosuna ulaşmamissiniz. Bebeginizi 2 saatte bir emzirip emzirdikten sonra da mama vermelisiniz fazla yapın kalan kalsın içebildigi kadar içsin ve 2 saati asla geçirmeyin örneğin 2 de emzirmeye başladınız ya başladığınız saati baz alıp 4 te tekrar emzirin. Ben bir çocuğumu mamayla bir çocuğumu sadece emzirerek büyüttüm ikiside gayet sağlıklı önemli olan sağlıklı olmaları insanlar bana da baskı yapmıştı mamayla büyüttüğüm bebegimde ama benim bebegimde çok kilo vermişti hastane de hemen mama başlandı ikincisinde yeterli sütüm vardı demek ki sizinde bu bebeginizde yeterli sutunuz yok bebeginjz doymuş olsa sutunuzle çoktan kilo alırdı herkesin çok sütü olacak diye birsey yok lütfen kendinizi üzüp harap etmeyin bu aylarda bebeğin gelişimi çok önemli bebeginize meme +mama vererek ilerleyin zaten sutunuz yeterli gelirse zamanla mamayi azaltıp kesersiniz ama lütfen kg almıyorsa yeterli bez islatmiyorsa mamayi ihmal etmeyin

Valla yapıyorlar benim mamayla büyüttüğüm bebegimde bana göre normal miktarda çiş yapıyordu kaka yapıyordu ama meğer aslında yeterince yapmiyormjs bebeginiz hiç kg almamış siz hala israrla doymazsa yapmaz diyorsunuz yapıyorlar malesef o emdiği azıcık sütü hemen sindirip yapıyorlar mama tüh kaka değil zehir değil her emzirmeden sonra mama verin sizin günde 12 defa emzirip 12 defada mama vermeniz lazım yani evet zor ama buna uymazsanjz bebeginiz kg alamaz çünkü sutunuz yetersiz gelmiş bu bir kusur değil suç değil eğer yeterli gelseydi en azından 500 gram 1 kg alırdı buna emin olun siz dediğimi yapın aradaki farkı önümüzdeki ay göreceksiniz emin olun

Bana göre öyle mama pek de faydalı bir şey değil sadece kilo yapıyor anne sütünün yerini tutmaz sonuçta. Anne sütü bebeğin o anki ihtiyacına göre üretilen canlı bir süt mama öyle değil

Bana göre öyle mama pek de faydalı bir şey değil sadece kilo yapıyor anne sütünün yerini tutmaz sonuçta. Anne sütü bebeğin o anki ihtiyacına göre üretilen canlı bir süt mama öyle değil
Herşey normal gidiyorsa evet, ancak bebek kilo almıyorsa belli ki bir sorun var. Gözmezden gelmeniz bebeğe zarar verecektir.

Mamanın içinde alması gereken tüm vitaminler mineraller mevcut tabii ki faydalı. Kimse anne sütünü kesin demiyor zaten. Hem emzirip hem mamayla beslenerseniz maksimum faydayı elde eder ve kilo alır. O kadar insan yazmış. Doktor mama ile destekleyin demiş. Neyin inadı bu? Bebeğinizin sağlığı sizin kendinizi ‘sadece anne sütü ile besliyorum’ diye tatmin etmenizden daha önemli. Şuan yetmiyor işte neyini anlamadınız? Çoğu kadın yaşar bunu. Sütü verimli hale gelene kadar mama ile destekler kimisi sadece mama ile beslemek zorunda kalır. Çocukların hepsi de sağlıklı şekilde büyür. Yazık bebeğinize ben üzüldüm.

Oda doğru ama genelde kilo alımına bakıyorlar Dr lar.

Çok doğru. Bir insan çocuğunu niye aç bırakır. Sırf mama vermiyorum diye

Bakın ben de mama+meme ile gidiyorum bebeğim 2 aylık.
5.gun mamaya başlandı. 2 ay oldu hala sadece meme emsin istiyorum. Ama istemekle olmuyor. Sütün selale olsa da yağlı değilse kilo almıyor bebek. Bunu ego meselesi haline getirmemeyi seçtim. Bebeğinizi sadece anne sütü ile beslemeyince eksik anne olmuyorsunuz. O bebek buyumeye çalışıyor . Kafası, kalbi , elleri , beyni , bacakları hepsi büyüyor.
Sizi saglikli beslemek uğruna aç bıraksalar ne dersiniz ??? Kaç gün dayanırsınız ?

Herşey normal gidiyorsa evet, ancak bebek kilo almıyorsa belli ki bir sorun var. Gözmezden gelmeniz bebeğe zarar verecektir.
Bütün testleri yapıldı herşey normal tek sıkıntı kilo. Ben de çok zayıfım yediklerim yaramaz belli ki
Haddinizi bilin benim bebeğime üzülmek size kalmadı ayrıca annesi olarak onun iyiliğini sizden çok ben düşünürüm size kalmadı. Bebeğimin doyamadığını nerden çıkardınız emzirirken peşine mama verdiğim zamanlar yarısının içiyor yarısını kusuyor demem ki doyuyor ben buraya bunu yasarken benzer şeyleri yaşayan var mı diye yazdım sizin gibilerden akıl almak için değil
Beslenme ayrı kilo alma ayrı bunun farkında mısınız doktora da götürdüm sıkıntı yok dedi fiziksel olarak sütüm de geliyor bebek doyuyor sadece kilo alamıyor

Tüm testleri yapıldı mı sarılık var mı ? Alerjik mi genel durumu nasıl ağlıyor mu ? Kilo alamaması normal değil. Mama da kötü değil burda millete laf söylemeyin mamanın sadece kilo yaptığı falan yok 40 yıllık eski bilgiler bunlar o mamalar anne sütüne en yakın şekilde yapılıyor dışardan aldığınız etiketsiz köyde üretilen peynir süt vs her neyse artık onlardan da kat kat kaliteli temiz ortamlarda üretiliyor. Mama gerekiyorsa vereceksiniz bende mama anne sütü ilerledim 7. Ayda ek gıda ile kendisi mamayı bıraktı şu an 17 aylık hala emiyor. Burda soru soruyorsanız bu gibi cevaplara hazır olacaksınız mamayı kötülemişsiniz. İyi bir doktora götürün bebeğinizi.

Buraya yazıyorsanız eleştirileri de göze alacaksınız. Yenidoğan bebeğin kilo alamaması başlı başlına bir problem zaten. Kusuyorsa reflüsü ya da alerjisi olabilir. Beslenme saatlerini düzenlemeniz ve kusmaması için kucağınızda dik 20 dakika gezdirmeniz gerekir. Kusuyorsa kilo alamıyorsa fizyolojik bir sıkıntısı var demektir zaten. Doktorunuz bence başka şeyler de söylemiştir ama siz sadece anne sütünde direttiğiniz için buraya yazamıyorsunuz. Emdikten hemen sonra mama vermek yerine sonraki öğünü mama verip memeyi sağıp dolaba koyun. Sonraki öğünde tekrar emzirin bir sonrakinde yine mama verip sağım yapın. Alerjik durumu ya da reflüsü yoksa kilo aldığını göreceksiniz. Kilo almayan bebek nasıl büyüyecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…