Merhaba. Bebegim 3550 gr ve 53 cm dogdu. Suan 7 haftaligiz ve kilosu 5400 gr boyuda 59 cm. Doktor çok ama kucuk olduğu için sorun değil dedi. Ben çok kafama takıyorum acaba çok mu besliyorum diye. Mama+meme gidiyoruz çünkü bazen acıktığı zaman goguslerim dolu olmuyor mecbur mama veriyorum. Sizce çok mu almış kilo? İştahı çok yerinde maşallah ama çok kilolu olmasından da korkuyorum.
Benim oğlum 4 kg doğdu şu an 2 ay 17 günlük kilosu 7300 boyu da en son 62 cmdi(maşallah yazayım okumak zorunda kalın)
meme+mama demişsin canım da kilosu iyi gidiyorsa mamayı yavaştan bıraktırmayı denesen. sütünün daha sık gelmesi için süt arttırıcı şeyler de deneyebilirsin. mesela benim icin uyumak su içmek baya işe yarıyor buna ek olarak şöyle et suyuyla yapılmış bulgur pilavı anında etki ediyor, bulgur özellikle süt arttırıyor. Hemşireye veya doktora da sorarak mamayı kademeli olarak azaltabilirsin cünkü sanki sütün yetecek gibi geldi bana. Ben de başlarda veriyordum mama sonra sadece geceye çektim sonra tamamen bitirdim. 1 kutu mamanın yarısını kullanmadım bile.
Merak etmeyin hareketlendiğinde , yürüdüğünde hemen gidiyor. Bir iki yaş sonrası devam ederse o zaman endişe edersiniz. Şu an sıkıntılı bir durum olduğunu ben düşünmüyorum.