Bebeğim kime benziyor muhabbeti

Derin1907

rabbimin hediyesi <3
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
39
22
38
Selam kızlar,

Bebeğim henüz doğmadı bir kaç gün kaldı inşallah. Fakat kayınvalidem 3 boyutlu resimlerden kızımı kendine, babasına veya halasına benzetme çabasında. Benim kanımdan canımdan olan neden ben hariç herkese benzetiliyor anlamıyorum hemde daha doğmadan. Belki abartıyor görünebilirim ama her zaman aynı konu olunca sinir bozucu bir hal alıyor. Eşime göre gayet normal böyle şeyler. Benim annemde öyle birine benzetme isteği hiç görmedim. Gecenlerde kendi kızını arkadaşları kendine benzetemeyince baya bozulmuş. Madem o hissin nasıl bişey olduğunu biliyor neden bende doğmamış bebeğime aynısını yapıyor? Sizce bu konulari artık açmamaları için ne yapabilirim tabiki saygı çerçevesi içerisinde?

Bence engel olamazsınız ne yaparsanız yapın sonuçta kaynana.. kendiniz için duymamazlıktan gelin nasıl olsa onun benzetmesi ile ona benzeyecek değil ya kendi halinde kendi kendini tatmin etsin

Sen tamda bu sıkıntıyı yaşa kendine dert et diye yapıyor benim kızım bana hiç ama hiç benzemiyor çok üzülüyorum tip aynı babası annem bile diyor kızım kaşı gözü de mi benzemez. Ama o babası yani napalım. Dikkat ediyorum kızımın yemek seçimleri sevdiği renkler benimle aynı huyu bana benzeyecek galiba :)) üzülme

evet kızlar haklısınız. Ya anasına yada babasına benzer çoğunlukla bir çocuk ama anne karnındaki bebeği kendine benzetmek nedir ya. Benim kızım çirkin değil diyesim geliyor ama ona sorsan kendi kızı dünya güzeli

Valla evleneceğin adam yetim öksüz olsun derlerdi gülerdim.. boşuna gülmüşüm benim kayinpederde kiz olursa annemin adını koysun diye baskı yapıyor eşime. Çocuk benim ben doğurdum isminide ben koymaliyim ama bitmiyor elalemin kahri allah yardimcimiz olsun

Ben 18. haftamdayım daha yüzünü görmedim önümüzdeki hafta göreceğiz inşallah. Benimde bir kızım olacak, ve kayınvalidem kız halasına benzer halası gibi olur ona benzer eder diip durdu cinsiyetini öğrendiğimizde :)) bi daha da demedi eğer derse tepki vericem ben susup kalamam. Babası ile bana benzesin inşallah ne diyeyim :) sizde canınızı lütfen sıkmayın eğer rahatsız oluyorsanız kibar bir dille dile getirebilirsiniz. sırf o kayınvalideniz diye içinize atmayın. Her anne gibi bizde elbetteki bebeğimizin bize benzemesini isteriz ilk başta bundan daha doğal ne olabilir Sağlıkla kucağınıza alın inşallah lütfen canınızı sıkmayın

off en nefret ettiğim konu. şu isme ne karışırlar anlamam, sakın izin vermeyin siz ve babasının fikri isteği önemli

off en nefret ettiğim konu. şu isme ne karışırlar anlamam, sakın izin vermeyin siz ve babasının fikri isteği önemli

Eşimi de provake etmeye calısıyorlar işte cok uzuluyorum ben de eşim biraz ikna olmuş gibi konustu o gün cok yiprandim bunlari dusunmekten iste beni işliyo alttan alttan 2 isim koyariz diye babaannesinin adi haticeymis dusunmekten helak oldum hatice ismindekiler alinmasinlar benim derdim isimle degil ugradigim baskiyla..

Ailede bir tane daha aynı isimden olmasının sebebini hiç bir zaman anlamadım ve kimse yanlış anlamasın bana hep çok saçma gelmiştir. Ben öyle bir baskı altına girseydim çok fena tartışırdım sanırım :) kimsenin üzerinizde baskı kurmasına izin vermeyin ve fikirlerinizi açıkça belirtin.

Hayir madem annesinin ismini cok seviyormus gorumceme koysaymis dimi :) alakaya maydanoz daha yavrumun cinsiyeti bile belli degilken nasil geriyolar insani nasilll :)

Allahtan o konuda şanslı sayılırım fikir dahi üretmedi. Niye böyle yaparlar anlamış değilim. Allah yardımcın olsun canım

İnşallah canım sağol. Rabbim seninde evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
İnsan ister istemez sıkıntı yapıyor böyle şeyleri kendine. 3 tane halam var hiç birine benzemiyorum Allaha süküt :) Insallah kızlarımız annelerine benzer onlara cevap olur :))

Bebekler hergün başka birine benzer sürekli değişirler zaten. Kayınvaliden boşuna konuşuyor boşveerr.
Benim yeğenim ilk doğduğunda ablamın kopyasıydı resmen. Fotokopiydi ya bu kadar anneye benzer bir bebek doğduğunda. Ama şuan 5 yaşında ve babasının aynısı. Değişiyor yani.
Kaynanan bi daha aynı şeyi söylerse, benzesin tabi ama Allah huyunu benzetmesin de
Bazen hakediyorlar çünkü

Benim kayınvalide hamileliğimi ilk öğrendiğinde acaba oğlumdan mı demişti eşime de emin misin senden olduğuna demişti zaten görüşmüyorduk düşmandık daha beter olduk hiç görüşmüyorum herseyiyle uzak dursun zaten tekrarlarsa dava açacağım
Yani beterin beteri var emin olun

Doğmamış bebege don biçme bi zahmetli de

Ohaa yuuhhh
O insan olduğuna emin mi asıl?

Ne demek senden mi ? Edepsızlık bu resmen

Kıyaslanamaz tabi. O baya haddini aşmış

Bazen laf ağzıma geliyor ama eşimin hatrına frenliyorum kendimi :)))

sakin olun.
dogum yapacaksınız stresten uzak durmanız lazim.
bebeginize odaklanin.derin bir nefes alin

ve kötü haber.malesef bunu bebek doğduktan sonra da yaşayacaksınız.hatta bebek sizin kopyaniz olsa bile sizin dışınızda esinizin ailesinden herkese benzeyecek
takmayin kafaya sağlıklı olsun yeterki.
duymamazlıktan gelin.cocuk büyütüp etraf size benzediğini söylediğinde onlarda duymamazlıktan gelecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…