bebegim konusunda kendimi yetersiz hissediyorum..

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.807
1.944
333
Bebegim 12 aylik 7700 kilosu boyu 75 cm 2400 dogmustu boyuda 46 cm di herkes cok kucuk bakamiyomusun diyo aksine istahsiz bi bebekte degil buyuk oglumda oyleydi hala kilosu az boyu iyi ama sali gunu asisi vardi hafifte burnu tikaliydi cok zayif ondan cok hasta olur dedi ebe aksine ilk defa grip oldu hic cevap vermedim emzigi yere dustu yikamadan verme dedi sanki bilmiyomusum gibi son zamanlarda herkesin bi yorumu var zaten zayif diye cok uzuluyorum ne olur bana bi akil verin hala yurumuyoda ayakta duruyo ama kendisi daha farkinda degil kusura bakmayin karmakarisik yazdim...

tatlım ben henüz evli değilim ve bebeğim yok ama çocuğum gi,bi büyüttüğüm ufak bir kardeşim var. ayrıca yeğenlrin çcoukları falan yani çocuk bakımı konusunda baya deneyimliyim.. ve sana şunu söyleyim ki her çocuk farklıdır bunu asla unutma... yani her çocuk tombilik olcak her çocuk o şu ayda şu kiloda olsun tablolarına uymak zorunda değil. eğer ufaklığın sağlığı yeriindeyse grisini koyver. sen çocuğunu elinden geldiğince iyi yetiştiriyorsundur bundan şüphem yok o yüzden kimsenin söylemlerini takma.(hemşirenin emziği yıka demesi falan) sen bir annesin ve evladın için en iyisini yaparsın. ben bu durumdayken bile içinde bulunduğun durumun ne kadar stresli olduğunu, bir evladın sorumluluğunun ne zor olduğunu anlayabiliyorum. bak bunu başarabiliyorsun ne kadar güçlüsün bunun farkında ol.. allah bebeğine sana eşine sağlıklı uzun ömürler versinnD

Bir evlada annesinden baska kimse iyi bakamaz kimse annesi kadar dusunemez.bosverin kim ne derse desin.kizim 2.160 gr 46 cm dunyaya geldi.hep istahsiz bi cocuktu 13 aylik yurudu.simdi ise 4 yasinda ve hala 15.500 kilosu normalde 16 olmasi gerekiyor.ama inanin hic dert etmiyordum ilk zamanlar cok kahrettim kendimi herkes ayyy yazik ne kadar minik derdi.dr umuz kizin uzerinden elinizi cekin gayet saglikli kilo saglik mi zannediyorsunuz detyince kendimize geldik:)hic dert etmiyorum evet cabuk hasta olabiliyor ama zaten cocuk degilmi duse kalka hasta ola ola buyuyor.rabbim buyuk hastalik vermesin.gerisi bombossss.

öncelikle kendıne guven sen nekadar ıyı bı anne olduğunun farkına var her çocuuk için en mükemmel bakıcı kendı annesıdır bence bu yuzdne söylenenlerı boşver zaten cıddıye alınacak laf değil bunlar kılo sağlık demek değildir yurumuyor olmasıda bununla bağlanılı değildir bence her çocuğun gelişimi ayrı bır arkadaşımın oğlu 1 yaşında konuşmaya başladı benımki 2oldu hala doğru düzgün konuşmuyor benım yapabıleceğim bişimi var yada ilgisizmiyim hiç alakası yok hepsi farklı aynı arkadaşımın buyuk ıoğluda 4 yaşında tam kelime kurmaya başlamış ıkısınıde buyuten aynı ana ama her çocuk başka hatta her bebeğin hemileliği bile farklı geçer sen bebeğinin sağlığından emınsen çok bilmişleri hiç takma bence

bebeğinizin iştahı nasıl peki?

yanlış anlamayın sorma sebebim bende bu konularda sıkıntılıydım da iştahsızlık varsa tavsiylerimde olacaktı.

Son düzenleme:
12 aylik beebegin yurumemesi cok nomal...

yürümemesi değilde kilosuna takılmış anne bence. şöyle söyleyim

kızım 10 aylıkken 8 kiloydu ve kilo alımıda son dönemde azalmıştı kafaya baya takıyordum bunu.doktora gittim bir kaç kere son gittiğim doktor 1 yaşında 9 kilo olması yeterlidir (kız çocuğu için) ki sen zaten 10.ayda 8 kiloyu yakalamışsın alır dedi ve 1 yaşında 9 kiloydu.kilolu bir çocuk değil şuan 2 yaşında tam. kız cocuğu normlarına göre bakarsan tam ortalama değerlerde gidiyor açıkçası fazlasını da istemem.
bebeğinizin cinsiyetini bilmiyorum nickinizden yola çıkarak erkek olduğunu düşünüyorum.erkek cocukları gelişim olarak kızlardan daha ilerde olur bebeklik döneminde.yani şuan için normlara bakarak ortalama değerin altında evet.ama bu kötü demek değil. neden cünkü sizin boyunuz eşinizin boyu yapısı bunları bilmiyoruz.minyon tiplimisiniz mesela? boyunuz kaç? çocuğun gelişiminde bunlarda önemli sadece cocuğa bakarak aa bu zayıf denmez.genetik olarak zaten minyon tipli bir çocuk olacaktır belki. kaldı ki en önemlisi çocuğun sağlıklı olması. kilo her şekilde alınır. eğer iştahsız ise size arı sütü bulunan bir vitamin önerebilirim ama burada marka adı vermek yasak sanırım.özelden mesaj atarsanız bilgi veririm.ben onu kullandığımda kızımın iştahı açıldı,yemek yemek kabus olmaktan cıktı ve daha sağlıklı oldu.

Bebegim istahsiz degil cok sukur sadece minyon bende bebekken kucukmusum buyuk oglumda oyle zayif sagliklari yerinde ikisini yan yana gorunce bana bakamiyomusum muamelesi yapiliyo bende kendimi kotu hissediyorum inanin uyanikken surekli biseyler yediriyorum persentile gore degerlerimiz kotu yoksa her ay buyuyoruz azda olsa...

Cocugun saglikliysa bence problem yok.kilonun ve istahin genetik oldugunu dusunuyorum ben.insanlari bosver onlarin herzaman diyrcek sozleri vardir.benim de cocuklarim ortalamanin uzerinde biraz tombisler gene laf soyluyorlar pinpiriklisin cocuklari rahat birak diyorlar o yuzden takma kafana

Benimde bebeğim falan yok ama bende 2200 kilo doğmuşum ve erken herkes bi laf etmiş annem çıldırıyormuş artık 9 yaşındayken 15 kiloydum teyzelerim bile ölecek bu cocuk bakamıyorsunuz dogru düzgün diye ama oysaki annem kendini harap ediyordu yani üzülmeyin lütfen üstelik benim mamalarıma sürekli vitamin hapı katıyorlarmış yemek yediğim halde bende tam dogumgünümde yürümüşüm zayıflıgıyla bir alakası yok ama şuanda da kilo vermeye çalışıyorum :))

Son düzenleme:
İnsanlar hep birşeyler söylerler :) Benim kızımda şu an 19 aylık 13 kilo.
2500gram dogdu. Her kafadan bir ses. Çok zayıf çok zayof çok zayıf. Hepsini susturmasını bilmek gerek. Şişmansınızda çokmu saglıklısınız dedigim bile olmuştur. Kızım 14 aylık yürüdü. Yürümenin kilo ile alakası yok. Şimdide çok yiyor obez olur diyor kızım dogdugunda çok küçük diyenler :) Yani insanlara bakmayın. Saglıklıysa kilonun bir önemi yok. Unutmayın önemli olan çok yemesi degil dengeli ve verimli beslenmesidir. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…