Bebeğim kuduz olur mu=((

Yusum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
4.003
3
116
Diğer
Dün akşam bebeğimin çamaşırlarını balkona asmıştım. Sabah da topladım çamaşır sepetine koydum. Akşam uyumadan önce üzerine değiştireyim dedim ve sepetten kıyafet alacaktım ki ne göreyim küçük siyah birşey çamaşırların arasında =( Çığlık atıp salona gittim. Eşim yarasayı öldürüp atmış.

(İşin kötü yanı ise bugün o sepette oğlumun ağız mendilleri vardı. ben onlardan 2 tanesini aldım ve oğlumun ağzını sildim hep )

Sonra acile gittik anlattık durumu özellikle ağız beziyle ağzını bütün gün sildiğimi anlattım ama doktor bu konuda pek birşey bilmediğini söyledi. Çocuk doktorunu aradı ama ulaşamadı.

Şimdi içim içimi yiyiyor oğluma birşey olur diye. Ben her ihtimale karşı acilden gelince hemen yıkadım oğlumu, o sepetteki kıyafetleri de makinaya attım yıkamak için ama çoook korkuyorum.

Yarın eşim çocuk doktoruyla konuşacak kuduz aşısı için. Sabaha kadar nasıl dayanacağım bu soru işaretiyle bilmiyorum.

canım dua et inş. bişey yoktur olmazda off ya çamaşır sepetinizde yarasanın ne işi var yaa canım bişey olmaz içini ferah tut onada bulaşsaydı görürdün zaten

canım dua et inş. bişey yoktur olmazda off ya çamaşır sepetinizde yarasanın ne işi var yaa canım bişey olmaz içini ferah tut onada bulaşsaydı görürdün zaten
canım çamaşırlar balkonda asılıydı, onlardan birine konmuş ben de toplarken farketmemişim herhalde
Bugün misafirim vardı sepete hiç dikkatli bakmadan aldım ağız mendillerini o yüzden yarasa ona da değdi mi bilmiyorum =(
Allahım sen koru kuzumu

inşallah birşeyi yoktur

yarasanın salyası tükürüğü beze akmadıysa birşey olmaz.

allah yardımcın olsun inşallah bişeyi yoktur bebeğinin

İnşallah bebeğinize birşey omamıştır.
Bence kıyafetleri atın gitsin.
Ne olur ne olmaz.
inşallah canım.
Şimdi makinada hepsi ama birazdan elime poşet geçirip hepsini atacağım çöpe ve bir daha balkona çamaşır asmayacağım.

bu kadar evham etmeyin rahat olun öncelikle.kuduz olması için ısırmış olması lazım bence.

bu kadar evham etmeyin rahat olun öncelikle.kuduz olması için ısırmış olması lazım bence.
benimle ilgili birşey olsa bu kadar panik olmam ama oğlum daha 4.5 aylık ondan korkum.
Ben de ısırmakla olur diye biliyordum ama doktor da nadir de olsa salya ya da tükürüğün ağız ya da buruna temasıyla da olabilir dedi.

Bebeğiniz Allaha emanet olsun; sağlıkla büyütün.

Sabahı beklemeden başka doktora danışsanız

Diliyorum boşuna endişelenmiş olun.

Son düzenleme:
keşke yıkamasaydın oğlunu.eğer zarar verecek bi madde bulaşmışsa bu maddeden yola çıkarak iyileştirmeleri kolaylaşırdı.seni ısıran yılanı öldürüp bırakman gibi,yılanı bırakırsan sendeki zehrin panzehrini yapamazlar.

korkulcak bişey olduğunu sanmıyorum kuduz olmak hasta olmak öyle kolay bişey değil

Allahim korusun yavrunu ((
AMA malesef yarasalardada kuduz virüsü var ve salyasinin temas etmesiyle bulasabildigi malesefki asikar ((
sayet böyle bisey olduysa beyin hücrelerine ulasmadan mikrop, derhal tam detayli kontrole sokun hatta asi yaptirin
cunku kuduz virusunun beyine verdigi zararin geri dönüsü yok
cok üzüldüm ya gercekten insallah korktugumuz gibi bisey yoktur

geçmiş olsun.ben bir sorun olacağını sanmıyorum.kıyafetleri de yüksek ısıda yıkarsanız sorun kalmaz.ben bu kadar küçük bebeğin tüm eşyalarının ütülenmesi gerektiğini düşünüyorum.ağız bezi yerine tek kullanımlık peçete de daha uygun olur..gönlünüzü ferah tutun..

yarasa kuduzdan değil eşiniz sebebiyle öldüğüne göre zannetmiyorum birşey olsun. kaldı ki yarasanın bir tükürüğü ya da kanı vs bulaşmadıysa mendillere hiçbirşey olmaz. kuduz merkezi falan vardır yaşadığınız yerde. telefonla arayıp bilgi alın.

kuduz mikrobu kan ve tükürükle geçer eğer bebeğinizde açık bir yara yoksa yarasanın kanı yada tükürüğündeki mikrop bebeğinize geçme ihtimali zor

ayrıca kuduz mikrobu dış ortam kesin olamamakla birlikte 5 dakika civarında yaşar

eğer olay dün olduysa beyne yakın kısımdan giren mikrop belirtilerini okadar hızlı gösterir şu ana kadar belirti yoksa da bir şey yoktur

içiniz rahat etsin tedbir alayım derseniz beklemeden aşısı vurdurun aşının bir yıl koruyuculuğu vardır

yada yarası veteriner labaratuarlarından birine gönderip tahlil ettirip sonucada ulaşabilirsiniz

yine en iyi bilgiyi sağlık ocakları yada bulaşıcı hastalıklar doktoru verebilir onlara sorun isterseniz

Bulunduğumuz ilçede ne yazık ki 1 tane devlet hastanesi ve sağlık ocağı var. Eşim bu sabah oradaki doktorlarla konuşmuş, çocuk doktoruyla da konuşmuş hepsi de korkmayın birşey olmaz demiş. mağaralardaki yarasalardan bulaşır demişler ama açıkçası içim rahat değil hala. öğleden sonra ben de gideceğim hastaneye ve aşı yaptıracağım galiba.

Kuduz mikrobu hasta hayvan tarafından ısırılma dışında bir yolla da alınabilir mi?
Isırıklar dışında bir yolla kuduz bulaşması çok nadir görülen bir durumdur. Tırmalama, deride tahriş, sıyrık, açık yaralar veya mukozaların kuduz hayvanın tükürüğü veya mikrobu taşıyan diğer ateryallerinin (örneğin beyin dokusu) teması ile oluşabilir. Bu durumda profilaksi uygulanmalıdır. Isırıklar dışında bulaş yollarından birisi de solunum yoluyla kuduz virüsünün alınmasıdır. Ancak laboratuvar çalışanları dışında normal insanların solunum yoluyla kuduz virüsünü alma ihtimali pek olası değildir. Kuduz bir hayvanla oynama, kanı, idrarı veya dışkısı ile temas bir bulaşma kabul edilmemektedir ve profilaksi gerektirmez. ALINTIDIR.

Bu yazıyı aşı danışma diye bir siteden aldım canım. Şimdiye kadar doktora gitmişsindir ama yine de eklemek istedim. O sitede danışma numarası da var. Çok çok geçmiş olsun.
Allah bir daha yaşatmasın böyle üzüntüleri, bebeğinize sağlık versin

Bu arada yazmayı unuttum ama eşiniz yarasayı öldürürken Allah korusun ısırma filan olmamış değil mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…