Bebeğim küvezde

nazannazz

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2021
12
4
6
30
Bebeğim 39. Haftada normal Doğumla dünyaya geldi. Bir gün bizimle kaldı ertesi gün dediler kakasını yemiş olabilir kanında enfeksiyon var. Yoğun bakım küveze aldılar. 25 gün oldu hala orda. Ama gittiğimde bebeğim sadece yatıyo. Damar yolu yok üzerine takılmış bişey yok sadece yatıyo. E nabızdan bakıyorum en son 12side test yapmışlar. Neyi nasıl tedavi ediyolar anlamıyorum böyle durum yaşayan var mı acaba? Lütfen yazın

Yoğun bakım doktoruyla konuşmuyor musunuz? Durumuyla ilgili bilgi vermiyorlar mı? Benim oğlum 5 gün kaldı nöbet geçiriyor şüphesiyle. Aynı sizin dediğiniz gibi hiçbirşey yapmıyorlardı gözlem bile yok. Besleyen hemşire görürse anormal bi durum not alıyordu sadece. Ben çocuğumu evde kendim daha iyi gözlemlerim diye çıkardık. Ama sizin durumunuz farklı enfeksiyonu evde tedavi edemezsiniz şu aşamada.

Evet üst solunum yolları hala sıkıntılı diyo. Bileğine bantla kırmızı ışık takmışlar sadece. İnternetten şimdi baktım oksijen satürasyonunu takip falan yazıyo. Tabiki doktorlar daha iyi bilir ama çok fazla uzun süre kaldığı için hep korku ile yaşıyorum dedim belki yaşayan vardır aynı durumu normaldir

Kac kilo hangi hastane

Oksijen aliyormu bilgi talep edin. Neden hala yattığını sorun

O cihaz oksijeni nabzı ölçüyor
Oksijen veya nabız düştüğünde sinyal veriyor
Hemşireler geliyor
Bazen o cihaz bağlantısı ayaktan veya elden çıkıyor
Görürlerse düzeltiyorlar
Üç saatte bir beslemeye giriyorlar
Her sabah kesinlikle kan gazı alınıyor
Ve mutlaka da antibiyotik başlıyorlar
Topuk kanida alınıyor

Öğrenmek istedigin bsey olursa yaz

Doktordan daha açıklayıcı yazdınız cidden teşekkürler ederim canım merak ettiğim konu hani o hep takılı ya bebeğim sürekli mi orda kalcak takip için. Biz zaten tanıdık birine sormuştuk nabız düşüklüğü var diye tedbir amaçlı tutuyolar demiş. Peki hani hasteneden çıktığımızda nabzı falan düşerse ben fark edemeSem kafamda bir sürü soru var

Endişelenme nabzı düşerse dudakları morarir anlarsın
Dudağı morarmaya ya da vücudu nokta nokta mor olmaya başlayınca 112 .. arabaya atlayıp kendin götürmeye kalkma zaten
Ki emin ol tekrarlamayacak bunlara gerek kalmayacak

Yine de rahat etmek istersen pediatrik pulse alabilirsin saturasyon cihazı yani.
Parmağa filan takılıyor

Nabız dusuklugunden dolayı tutulmuyodur bu arada
Enfeksiyon tedavisi tamamlanmadan
Rektal kültür ve kan kültürü hangisinde enfeksiyon görünüyorsa o temizlenmeden crp si iyi çıkmadan çıkarmazlar

Tüm bunlarin temiz çıkması için antibiyotik tedavisi 5-7 ya da 10 gün sürer.

İşe yaramadiginda yeniden bir antibiyotik süreci baslar 5 günlük.
3.gun kulturler alınır 5.gun kültür sonucuna göre ya taburcu olunuyor ya da yedi günluk antibiyotik olarak iki gün daha veriyorlar .
Sonra bakıyorlar yeniden gerekiyorsa üç gün daha .

Bu döngü böyle.
Ama sürekli antibiyotik tedavisi gerekmeyecek emin ol

Birde emzirme saatlerinde sizi aliyorlarsa çok önemli bir tlavsiyem olacak
Sarımsak kürü
Bebeğinizi emzirmeniz için süt sagip birakiyorsaniz filan .

Sabah akşam yiyeceksiniz

İki dis sarımsak rendelenecek
Bir tatlı kaşığı bal
Beş altı damla limon suyu karistirin
Bebeğinize doğal antibiyotik
Bağışıklığı tavan yapacak

Yazdıklarınızı çok dikkatle okudum inşallah kızım bi sıkıntı olmadan ordan çıkar. Bi yanımda hep korku var kötü bişey dicekler diye. Dediğinizi de yarın uyguliycam inşallah işe yarar. Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

Uygulayin muhakkak, çok israrciyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…