doktora götürseniz şimdi biz burda ne yazarsak yazalım doktor bile olsa görmeden yanlış olabilirKızlar bebeğim 8aylık bu iki haftadan beri bıseyler yer yemez çoğunda kusuyor.emziriyorumda günde maksimum 3 kere ek gıda verıyorum oda ya kasık maması yada meyve püresı veya muhallebi bu arada pütürlü de degıl bılendırdan suzekten geçiriyorumoyle verıyorum oncelerı kusmuyordu üst dıslerı çıkmak üzere acaba ondanda olabılırmı bılemedım bır bılgısı olan varmı acaba
Gerçekten gırdım bunalmaInsan boyle konularda bunalima girecek gibi oluyo cunku cok fazla ihtimal gelebilir. Doktorunuza danissaniz keske.
Yokmuş bende öyle zannedıyordumBenim bebişim daha 5 aylik. 3 aylıkken kusma olayı bizde de çok oluyordu. Meğer dilinde mantar olmuş yemek yerken o mantarlar mideye gidiyormuş ve kusturuyormus... Dilini karbonatlı suyla sildik kusması azaldı. 8 Aylık bebekte hala dilde pamukçuk veya mantar olur mu bilmem ama...
Insallah canım ya. yapıyorum öyle şeyler arada degısıklık olsun dıye bende seker yerıne pekmez kullanıyorum ama. Nıye böyle oluyor degısık onerıler almak ıstedım işteKasık maması ve hazır mama kullanmak yerıne evde kendi hazırlayacagınız mamaları deneseniz.belki yapmışsınızdır ama soylemek istedim.heleki ev hanımı iseniz hiç hzr vermeyın gunluk yapın.kızım üç yaşında daha bi hazır mama yedıgı yok.yolculuk esnasında denedım kavanoz mamasından öğürdü hiç sevmedi hazırları.azcık irmik bir elma muz veya başkabagı içine katarak şekersız pekmezle tatlandırıp tadı damagında püreler hazırlayabilirsiniz.ben bile arada yapıyorum şeker yerıne pekmez ile tadlandırıyorum.umarım tez zamanda düzelir
Neden pütürlü vermiyorsunuz ki artık büyümüş ilerde seni çok zorlar benim de kızım 9 ay olmak üzere ama ben hiç püre vermedim hep çatalla ezdim şu an çok iyi taneli herşeyi yiyor muhtemelen de dişi rahatsız ediyor çok geçmiş olsun Can'ım yanlış anlama sadece fikrimi söyledim akıl verme amaçlı değilKızlar bebeğim 8aylık bu iki haftadan beri bıseyler yer yemez çoğunda kusuyor.emziriyorumda günde maksimum 3 kere ek gıda verıyorum oda ya kasık maması yada meyve püresı veya muhallebi bu arada pütürlü de degıl bılendırdan suzekten geçiriyorumoyle verıyorum oncelerı kusmuyordu üst dıslerı çıkmak üzere acaba ondanda olabılırmı bılemedım bır bılgısı olan varmı acaba
Çok saol canım ya deneyecegım bunları geçer inşallah Allahım dert vermesınde konu bebegım oluncada dahada hassaslaşıyor insanBenim oğlum da sizin bebeğiniz gibiydi. Halen öyle gibi hatta.. Tek farkımız var oğlum şu an 15.ayının içerisinde.. 1 yaşına kadar ek gıda tattırdım ama ana besin anne sütü ile devam ettik. Son 1-2 aydır düzenli öğün olarak ek gıda vermeye çabalıyorum, gene ana besinimiz anne sütü devam ediyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam öğün olarak ilk 7.ay civarı ek gıda vermiştim, kusmuştu. Halen daha arada kustuğu oluyor ama azaldı. Doktorumuz da ek gıda geçiş süreci demişti o zamanlar bize de, yavaş yavaş alışacak demişti. Ama uzun bir alışma süreci yaşadık biz.. Halen bir bardak suyu yanımda tutarak yediriyorum. Çatalla ezerek başlamıştım ama o pütürleri tolere edemedi yutarken. Püreye dönmüştüm. Hippin kavanoz meyve pürelerinden alıyorum bazen, bazen de evde kendim yapıyordum. İlk zamanlarda o çatalla ezdiğim pütürü kabul etmeyen, pürede dahi kusan oğlum şimdi pilav yiyebiliyor, galeta kemirebiliyor. Belki denemek istersen, ben ilk püre halindeki meyve püresine ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerini rendeleyerek başladım. İlk başlarda kuruyemişleri birkaç saat öncesinden püresine kattım biraz yumuşasın diye, sonradan yiyeceği zaman kattım. Sonra bisküviyi aynı şekilde yaptım, bisküvi parçalarını yavaş yavaş artırdım. Meyve pürelerinin içerisine toz tarçın ekledim biraz, yediği püre dokusunu değiştirdi. Yumurtayı yutamıyordu, haşlarsam zeytinyağı kattım, yağda yaparsam içerisine süt kattım. Hepsinde yanımda su bulundurdum, yutamıyor gibiyse hemen arkasından su verdim. Aslında yutamıyor değil de o yutarkenki histen dolayı çıkardığını düşünüyorum ben. Belki senin bebeğin de aynı şekilde o boğazından geçen dokudan rahatsız oluyordur (Ben bu çıkarıma şurdan vardım; hipp kavanoz meyve pürelerinde yabanmersinli ve elmalı muzlu olandı sanırım böyle dokusu hafif kumlu gibi, onlardan yerken çıkardı oğlum ama mesela kayısı püresini daha rahat yiyordu) Yavaş yavaş tanelerin sertliğini ve büyüklüğünü artırabilirsin, biz de çok şükür ki işe yarıyor gibi. Geçiyor zamanla yani, bunalma :) Bak şimdi mesela kahvaltı yapıyorsak onun önüne de tabak, bebek çatal kaşığı koyuyorum. Tabağına yumurtayı, peyniri, ekmeği minik minik lokmalık olarak bölüyorum. Biraz çatalıyla kurcalıyor, arada bi tane ağzına atıyor falan. Kendi yemeye başladığından beri daha az kusar oldu.
Her çocuk bir değilmiş :) bizimkiler püreden başladı diye düşün. Sadece hep yumuşak kıvamlı püre yemeye devam etmesin. Hep yumuşak püre verirsem sonra alıştıramam diye düşündüm ben. Ara ara dene, pes etme. Püre yesin ama içerisinde yavaş yavaş tane, pütür kavramını da hissetsin. Yutmakta zorlandığındaki reflekslerini bi yerden sonra çözüyorsun, o anda su vermeyi dene. Eğer çok zorlanıyorsa da ara ver. Anne sütü ya da formül mama ile devam et birkaç gün, sonra gene dene. Biraz zor ama pes etmezsen alışıyorlar. Bana da "ay bu çocuğun oturup masada sizin yediklerinizi yemesi gerekiyor" diyen çok oluyor. Ama hiçbiri benim oğlumu benim kadar tanımıyor. Yiyecek evet ama şimdi değil, yavaş yavaş o günler de yaklaşıyor inşallah. Fabrika üretimi mi, kurulu saat mi ki bu çocuklar herşeyi hep aynı zamanda yapsın?
Fazla uzun oldu ama ben de çok dertli ve doluyum bu konudasadece bil ki geçiyor, bak biz örnek olalım size :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?