Çocuk Hastalıkları bebeğim le ilgili bir bakarmıınız

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
olurmu nıye yanlış anlayacagım buraya sızın fıkırlerınızı almak ıçın yazdım zaten

Doğru diyorsunuz, haklısınız, ben de böyle düşünüyordum ek gıda sürecine başlamadan önce. Baya idealist giriştim hatta ek gıdaya. Blw yöntemi olsun, püre kesinlikle olmasın dedim ama işte.. Oğlum püre kıvamındakilerde dahi ince pütürleri tolere edemeyip tiksiniyordu. Zaten anne sütünden başka yiyeceği kabul ettirmekte zorlanıyordum, üstüne de bu aşırı seçiciliği eklenince tek çözüm püreye döndüm. Püre bile denmezdi, bildiğiniz sıvı oluyordu; anne sütü ile açtığım oldu püre kıvamında hazırladığımı.. Belki memeye düşkünlüğünden, belki yutarken o hissettiği histen bilemiyorum istemedi işte. Yani benim tercihim değildi. Şimdi 15.ayının içerisinde ve baya yol katettik. Artık püreyi geçtim çatalla ezmeden dahi yiyebiliyor bazı yiyecekleri. Galeta kemiriyor, eline peyniri alıp yiyiyor, ekmeği eline verince kemiriyor ki benim için mucize bunlar :) Ama mutlaka su bulunduruyorum, çünkü aniden başa sarıp yutamayıp herşeyi çıkarabiliyor.. Tıbbi olarak bir sıkıntısı yok, tamamen psikolojik. Arkadaşla paylaşma sebebim; bak biz de mecbur püre ile başladık ama püre içerisinde yavaş yavaş katı ve pütürlü şeylere alıştırabilirsin, biz başarıyoruz demekti. Hiç bulamaç yapmadım, herşeyin tadını ayrı ayrı alsın istedim ve bunu başarabildim ama işte yutmada halen problemimiz var.. Çok zorlarsam çıkarıyor yediklerini ve bir süre hiçbirşey yemek istemiyor, kaşık görmesi bile krize sebep oluyor ve sadece emmek istiyor.. Biraz cins bir oğlum var beslenme konusunda.. Öyle her doğru her zaman doğru olmuyormuş. Yiyebiliyorsa bebekleriniz ne güzel, çok rahat bir ek gıda başlangıç serüveniniz olacak demektir. Ama yiyemiyor püre istiyorsa da süreç uzun ve zor ama sonucu güzel olabiliyormuş :) püre yemesi ileride zorlar değil de baştan beri zorladı beni ama gittikçe kolaylıyoruz biz. Pürenin de püresi ile başladık ama katılara geçtik çok şükür :)

Aslında bastan yazmam gerekırdı ben pütürlü ve catalla ezerek verıyordum zaten bu ıkı hafta oncesıne kadar sımdı çıkardığı ıcın bulamac seklınde verıyorum konuyu eksık yazdım yanı ama yınede tavsıyede bulunan herkese teşekkürler

Ben hiç zorluk yaşamadım o konuşa çok şükür her zaman kızıma duacıyım emmemesi dışında beni hiç yormadı ben hiç öyle önce kabak haşlayıp eline vereyim sonra şunu vereyim falan yapmadım direk ev yoğurduyla başladım hergün taze yaptım yerdirdim püre tabi ki verdim yavaş yavaş pütürlü şeylere geçtik hızlı bir geçiş yaptık biz tabi Boğaz'ında kaldığı oluyor çok korkuyordum eline birşey vermeye şimdi hiç korkmadan veriyorum salatalık kemirir diyemeyeceğim çünkü yer bitirir eline verdiğim Zaman havuç kemirir ekmek peynir ne olursa veririm eline yer zorlamıyorum yerse yer yemezse azar azar diyorum şimdi yumurtaya başladık bakalım haşlanmış sevmedi ama yine de azıcık yiyor bir çay kaşığı tereyağında yağda yaptığım Zaman seviyor ama allah sabır versin gerçekten de anne olmak zor iş bir o kadar da güzel :)

Kaç aylık bebegınız

zoey1616 maşallah sizin bebeğinize. Ama ben çok bunalıp bu yaşadığım normal mi diye araştırdığımda annesini çokça emen bebeklerde oğlum gibi olanları duydum. Tekrardan belki de çok fazla emmesinden kaynaklıdır oğlumun bu seçiciliği dedirttiniz bana. Emmemesi de zor, her bebeğin bir zorluğu var yani :)

Bence de emdiği için sizinki maalesef emmedi kızım doğdu tutmadı hiç çok zorluk çektim sadece emme konusunda çok sormakla yavaş yavaş yedir az yerse yesin bir kaşık bile bir öğün sayılıyor biz kahvaltıyı daha tam oturtamadık ama zorlamıyorum asla kendi ne isterse onu yediriyorum o Zaman ağzını hemen açıyor görümcemin de kızı var o çok zorlar yesin yemedi diye o da ısrarla açmaz ağzını sıkı sıka basar ağzına çok yanlış bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…