Bebek Beslenmesi bebeğim mama yerken hep akıtıyor napıcam nasıl engel olabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nisanda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2014
42
18
48
35
bir yandan yiyor bir yandan da akıtıyor mama ziyan oluyor nasıl akıtmasına engel olabilirim? bir de niye akıtıyor sebebini bilen varmı?

bir yandan yiyor bir yandan da akıtıyor mama ziyan oluyor nasıl akıtmasına engel olabilirim? bir de niye akıtıyor sebebini bilen varmı?

Merhaba,
Benim kızım da aynı şekilde mamayı yerken en az iki tane ağız bezi değiştirmiş oluyorum. Biberonun ucu ayına göre seçilmiş durumda, sadece onda sorun olduğunu da ikizini doyururken fark ediyorum zaten. Oğlum hiç akıtmaz ancak kızım çok akıtıyor aynı biberonla. Reflü olmasından şüpheliyim siz doktora gösteriniz mi? Abimin ikizlerinden kız olanı da aynı şekildeydi ona o zaman reflü tanısı konmuştu. Oğlumun reflüsü var ancak kusma ve öğürme şeklide ona ilaç kullanıyoruz. Kızım için doktor bir şey demedi her bebekte reflü olabilir ama hepsi için ilaç kullanılmaz dedi. AR mama (anti-reflü mama) ya da mama kalınlaştırıcı (bebelac thickener) kullanabilirsiniz demişti kızım için. Mama daha koyu bir kıvamda olduğu için akıtma olmuyor ayrıca kusmayı da önlüyor. AR mama aldık ilk onu bulabildik ilk kez vereceğim kızıma uyandığında, oğluma az önce yedirdim biraz.

Back
X