bebegim meme emmek istemiyor ne yapmalıyım??

burcu_eren

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2013
22
1
6
İstanbul
bugün 52 günlük bi bebegim var iki gün öncesine kadar cok güzel emiyordu, son iki gündür memeyi almak istemiyor. biraz emiyo sonra aglayarak bırakıyo. emerkende bagırsaklarından ses geliyo, ek gıda vermiyorum yalnız rezene cayı veriyorum biberonla, cok gaz sorunu oluyo bi kac gündür de emzik veriyorum gaz sancıları cok olunca, o yüzden mi almıyo acaba, tecrübeli annelerden yardım bekliyorum...

Canım benim de bebeğim 1 ayını doldurmamıştı sütümü bir kez biberonla verince sonrasında mememi almak istemedi, meme başı şaşılığı olabiliyor biberon vs. daha kolay emildiği için göğüs ucunu kavramayı rededebiliyor. Ben tüm gün başka birşey vermeyip inatla göğsümü vererek akşama doğru zafere ulaştım ama akla karayı seçtim tüm gün, senin bebeğin de böyle olmuştur diyemem ama belki bir etkisi olabilir (tabi gaz sorunu değişmeyen sorun olarak kendini gösteriyordur)

aynısı seninki kadarkn benim kızımdada olmaya başladı hala arada oluyo 78 günlük falan hatta bugünde aynn öyle yapıyo biberona sağıp veriyom karnı gurulduyo aynı dediğin gibi ama yine emiyo sonra emmek istememe memeden soğuma falan olmuyo yani. gazı çok olunca yada midesini ayağını falan üşütünce falan oluyo yarın geçince eskiye dönüyo arada oluyo yani huzursuz gazlı günleri korkma bırakmaz emmeyi sen devam et emzirmeye mamaya falan geçme ısrarla emmezse kendi sütünü biberonla ver öyle günlerde

senin anlattığının aynısı bizimde bende arada rezene veriyorum bitek emmek istiyo karnı gurulduyo bi emip bırakıyo gne dönüp emiyo bırakıyo bazen ağlıyo saknleştirip oynatıp gezdirip gene veriyom az az emiyo o günlerinde karnı ağrıyo olablir gazı çok olablir midesini ayaklarını üşütmüş olabiliriz hatta biz kendimizin ayağını falan üşütüncde ona gazlı süt geçüyo ondan emince oluyo emmeyince normal oluyo sende rezeneden iç cnm ben öyle yapıyorum çorap falan giyemiyorum pek öyle yaparsa çorap giyiyorum rezene içiyorum

benimki de 48 günlük bizimki de arasıra öyle yapıyor emerken ağlıyor. biberon da veriyorum arada emzik de ama gazından öyle yapıyor zavallıcık... öyle yaptığı zaman çok üzülüyorum memeyi istemiyor diye sonra bi zort sesleri bi çozurdamalar ikimizde rahatlıyoruz :D

canım 20 aylık bebeğim var . meemyi çok seven benim bebeğimde yapardı onu. emerken havada yutuyorlar gaz oluyordur canım öbür mememe geçirince bir süre onu emerdi ağlar sonra tekrar diğer meme yapardım gazını çıkar canım sürekli.hazır sütün varken aman hazır mamaya biberona geçme.
birde 4 aylık sendromları var bu bebişlerin en memeyi sebven bebek bile 4- 6 ay arası memyi reddeiyor. ben geceleri emziriridim güdüzleri zorla ama hiç hazır amam falan vermedim

uyurken uyku sersemi kaldırıp vermeye basladım, öyle alıyo memeyi.. gündüzleri yapıyo bunu genelde ama bi kac saat hiç bişey vermiyorum ac kalınca ac kalınca baslıyo yalanmaya mecbur alıyo :) ama tam ac degilken yalansada memeye yatırırır yatırmaz anlıyo sanki aglamaya baslıyo,, bende kakası var da yapamıyo diye memeyi istemiyo sanıyodum, çünkü sürekli ıkınıyo kızartıyo kendini ıkınırken, bu ara da meme istemeyince diliyle itmeye basladı sıpa :) büyüdükce daha neler görücez bakalım :))

uyurken uyku sersemi kaldırıp vermeye basladım, öyle alıyo memeyi.. gündüzleri yapıyo bunu genelde ama bi kac saat hiç bişey vermiyorum ac kalınca ac kalınca baslıyo yalanmaya mecbur alıyo :) ama tam ac degilken yalansada memeye yatırırır yatırmaz anlıyo sanki aglamaya baslıyo,, bende kakası var da yapamıyo diye memeyi istemiyo sanıyodum, çünkü sürekli ıkınıyo kızartıyo kendini ıkınırken, bu ara da meme istemeyince diliyle itmeye basladı sıpa :) büyüdükce daha neler görücez bakalım :))

aynı şeyleri benim kızımda yapıyo işte canım gece uyandımı hiç o kızdan eser kalmıyor gündüz uykudan kalkınca uyku sersemi çok güzel emiyo huysuzluklarından yani cnm eskisi gibi her verdiğimizde değil kendisi çok acıkınca emcekler herhalde bizim bebişler artık bide bakınmaya gülmeye küçük küçük oyunlara başladı ya eskisi gibi emzir gazını çıkar yatır uyut devri geçti yani artık biz onların düzenine ayak uydurcaz

Selamun aleyküm arkadaşlar benim kızım da üç aylık oldu çok güzel emiyodu ama bi kaç gündür resmen emerken kavga ediyo benimle özellikle sol göğsümde hiç emmek istemiyo geceleri yine iyi emiyo ama gündüzleri sıkıntı hasta olacak diye korkuyorum doktora mı gotursem

Selamun aleyküm arkadaşlar benim kızım da üç aylık oldu çok güzel emiyodu ama bi kaç gündür resmen emerken kavga ediyo benimle özellikle sol göğsümde hiç emmek istemiyo geceleri yine iyi emiyo ama gündüzleri sıkıntı hasta olacak diye korkuyorum doktora mı gotursem

Ters pozisyonda emzirmeyi dene?

bugün 52 günlük bi bebegim var iki gün öncesine kadar cok güzel emiyordu, son iki gündür memeyi almak istemiyor. biraz emiyo sonra aglayarak bırakıyo. emerkende bagırsaklarından ses geliyo, ek gıda vermiyorum yalnız rezene cayı veriyorum biberonla, cok gaz sorunu oluyo bi kac gündür de emzik veriyorum gaz sancıları cok olunca, o yüzden mi almıyo acaba, tecrübeli annelerden yardım bekliyorum...
sadece meme ver suyunu da çay kaşığıyla ver ağzına.Acıkınca mecburen memeye dönecek çaresi yok.Beim kızımda meme istemezdi arada ısrarla emzirirdim.

Bebeğiniz emmek istemiyor değil, aksine rahatça ememediği için sinirleniyor. Bebekler emerken gazın ya da biriken kakanın rahatsızlığını daha çok hissedip çıkarmaya çalışıyorlar. Tabi gaz çıkarmak, kaka yapmak bebek için çok uğraştırıcı şeyler, bizim gibi kolay atamıyorlar. Bebek tüm bedeniyle gazı, kakayı çıkarmaya çabaladığı için kucakta kıvranıp ıkınırken memeyi de sündürüyor, eziyor adeta. Ikınıyor, çırpınıyor olmayınca sinirlenip ağlıyor.

Gaz için başka bir konuya yazdığım tavsiyeleri kopyalıyorum, belki denemek istersiniz.

<<Merhaba. Allah yardımcınız olsun. Benim bebeğim dört aylık olacak hala aşırı gaz sorunu var inek sütü alerjisi nedeniyle. Umarım sizinki dedikleri gibi üç ayda geçer.

Gaz konusunda uzman anne olarak önerilerimi vereyim :) Bebeğiniz telaşlı emiyorsa diğer bebeklerden daha çok hava yutuyordur. Emzirmeye son emzirdiğiniz göğüsten başlayın, hem süt daha az olduğundan yavaş akar bebek telaşlanmaz hem de daha az gaz yapan yağlı sütten alır öğünün büyük kısmını. Hatta bir göğüs boşalmadan diğerine hiç geçmeyin. Bebek dört kez çekip bir kez yutkunuyorsa süt bitmiş demekmiş, bir doktordan okudum. Emzirdikten sonra nerdeyse karnı omzunuza gelecek kadar yukardan omzunuza alıp belinin az üstüne vurarak ya da yukarı doğru sıvazlayarak gaz çıkarmasını bekleyin. Yarım saat içinde gazı çıkmıyorsa bebeği sırtından destekleyip omzunuzdayken rükuya eğilir gibi öne eğilip kalkın bir iki kez ve yine devam edin sırtına vurmaya. Bir doktorun yazısında okudum, emdikten sonra iki kere ağızdan gaz çıkarırsa gazı çıkmış demekmiş.

Sütünüzün çok geldiğini düşünüyorsanız bir kaç dakika sağıp çok gaz yapan sulu sütün bir kısmını atın, sonra emzirin bebeği. Ben bir süre hep böyle yaptım ve çok işe yaradı. Yine de gazı rahatsız ederse, gözetiminizdeyken bebeği yüz üstü yatırın. Bu gerçekten çok etkili. Bebek yüzüstü gaz sancısı çekmiyor ve rahat uyuyor, bölünmüyor uykusu. Ben bebeğimi ne zaman yüz üstü yatırsam uyanır uyanmaz arka arkaya çok kolay çıkarır gazını.

Masajla da çıkarabilirsiniz gazını. Bebeği sırt üstü yatırıp bisiklet sürüyor gibi hareket ettirin bacaklarını. Her sekiz on bacak çevirmeden sonra bir kaç kez bacaklarını dizlerinden kırıp karnına bastırın. Yalnız bacakları alaturka tuvalete oturur gibi ayrık halde bastıracaksınız karnına. Bu da işe yaramazsa karnının alt kısmına dairesel masaj yapın, avuçluyor gibi hafif sert masaj yapın ve yine bir kaç kez bacaklarını dizlerinden kırıp karnına bastırın. Bebek bacağını her bastırdığınızda ıkınıyor göreceksiniz. Yalnız fazla bastırmayın, karnı doluyken de dikkat edin kusabilir.

Bunlara rağmen hala gazı çok rahatsız eyorsa nurse harvey gibi bitkisel yağ karışımı damlalar var. Bunlar bağırsak hareketlerini hızlandırıp gazı kolay atmayı sağlıyor. Bir de bebeğin aldığı besinle daha kolay baş etmesine yardımcı olan prebiyotik bakteri içeren bio gaia gibi damlalar var. Laktoz hassasiyeti olan bebekler için de laktazim damla var laktazim enzimi içeriyor. Ben her gruptan damla denedim. Bio gaia nispeten iyi geldi. Laktazime yeni başlamışken bebeğim hasta olduğu için damlayı kabul edecek sabrı gösteremiyor. Ben de onu yormamak için ara verdim. Ama onun da iyi geleceğini düşünüyorum çünkü bebeğimin gazının nedeni inek sütü alerjisi ve laktoz hassasiyeti.>>

Son düzenleme:
Bende farkettim ki süt birden çok geldiğinde bebek huyzuzlaniyo o zaman bu düzelir mi
Sütünüz çoksa da emmeye yetişemez, süt kanallarınızın genişliğine bağlı çok akıyorsa da.

Süt kanallarınız genişse yapacak bir şey yok. Sadece bebeğin ağlayarak meme istemesini beklemeden ilk açlık işaretlerini yakalamaya çalışın, o zaman daha sakin emdiği için süt daha az tazyikle gelir, baş etmesi kolay olur bebeğin. Bebeğin yumruklarının sıkılı, kollarının gergin olması, ağzının kenarlarına dokununca aranması ilk açlık işaretleridir.

Sorununuzun bu değil de sütün fazlalığı olduğunu düşünüyorsanız önden üç beş dakika sağıp emzirmeyi deneyin. Umarım işe yarar. Kolaylıklar dilerim.

Back
X