Bebegim neden dogmuyor

Nurciloji

Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2017
1.274
4.232
63
Merhaba.
Carsamba gunu 40.haftaya giriyorum.ama hala sancim yok
Bebegim normalden biraz daha iriymis.suan 4 kilo.ozelde gittigim doktor sezeryan oneriyor.cunku iri oldugu icin omuz takilma ihtimali varmis-yuzde bir ihtimal-ilk bastan beri normal dogum istiyordum oysa.doktorumda biliyordu son hafta fikir degistirdi.acaba doktor sezeryanci mi diye baska doktora gitttim ozelde.cati muanesi yapti boyumun uzun oldugu icin dogurabilirsin ama bebek biraz iri.sadece ilk dogum oldugu icin zorlanirsin normaldir dedi ikinci dogum bunun 5 de 1 acisini cekersin vucut ilkinde zorlanir dedi.icimi rahatlatti.eve geldim kanamam oldu biraz.acaba cati kontrolunden mi oldu nisan mi geldi bilemedim.ama sancim hala yok.bekliyorm ama yok bebek dahada kilo alacak sancim hic gelmeyecek sezeryan olacak diye cok korkuyorum.kendimi normal doguma hazirlamistim hep.bu zaman kadar hersey normadi bebegim heo haftasina ragmen ilerde olmasina ragmen doktor sikinti gormemistisancim hic gelmezse diye cok korkuyorm dua ediyorm surekli artik doguruyum diye hergunde birileri arayip soruyor daha dogurmadin mi diye kendimi anormal hissediyorum.normali bekledigim icin pisman olur muyum bebegime birsey olur mu diyede cok korkuyorm.son hafta doktorumuda degistirmek istemiyorm.normal istersen oyle dogurturum dedi.napacam hic bilmiyorm tecrubeli anneler normal mi bu durum?

Normal istersen doğurturum demiş zaten ama bir doktor olarak sizi yüzde 1 ihtimal olsa dahi uyarması gerekirdi zaten sezeryan için ki uyarmışta bundan sonrası size kalmış. Ayrıca daha çarşambaya bugün dahil 4 gün var yani telaş yapmayın. Sadece kanama olduysa bir doktora görünseydiniz iyiydi. Sağlıkla kucağınıza alın

Benim de hic sancim olmamisti 39.haftada olmama ragmen.. cati darligindan dolayi 37.haftada sezeryan olcagimi.ogrenmistim ben de.. Halbuki normale hazirlamistim kendimi..
Iyi ki de sezeryan olmus diyorum simdi. Cunku agri aci esigi dusuk bi insanim,sezeryandan sonra 2ayda ancak.ayaga kalkabldim desem yeridir yani..
Hersey olacagina varir.
Tum olumsuzluklari sil kafandan. Normali sezeryani takma. Bebeginin sagligi onemli.. ona nasil sag salim kavusacaksan o yolu tercih etmek zorundasin.
Dogumda omzu kirilan bebekler oluyor,kalcasi cikan ya da.. niye oyle bi riski goze alasin ki..

Amin insallah.Korkum 4 gunde dahada kilo alip normal olmazsa diye.doktor bana sorarsan sezeyan riske alma dedi o yuzden tedirginim.gozumu acip kapasam bu hafta gecse artik stresten doguramiyacam

Ha bir de, sancim da yoktu hic sezeryana kadar.. hem de sezeryan esnasinda bebegin cok yukarda oldugunu soyledi doktor. Karnima kac kisi birden bastirdi hatta bi an nefes alamadim sanki. Zorla cikti bebek..
Sezeryan olmasa 2hafta daha dururdu bence icerde

42. Haftada Doğum yapanlar var, daha 40 bitmemiş?
Biraz heyecan sizinki.. sakin olun olacağına varır.
Bol yürüyüş, merdiven inip çıkma, çömelip kalkma hareketleri yapın.
Bol su ve hurma tüketin.

Bana 40. Hafta dedigi icin biraz kotu oldum.keske onceden dese hazirlardim kendimi.bizimkisindede hic ses yok.ins bebegim saglikla dogarda.

Benimde gunum dolmustu 10 gun daha bekleyelim dr dedi istemedim.benim oglum 4 un ustundeydi hatta suni sanci verdiler ve catim uygun oldugu icin normal yapabildim. Bol bol yuruyus yap en iyi o gelir diyorlar ama bana fayda etmemisti.
İns sancin gelir.

Insallah.onceleri dogum korkum vardi. Su bir haftadir koysalar onume catir catir bes tane dogururm yeterki sancim gelsin dogum baslasim diyorm.esim bile isten her geldiginde bugunde mi sancin yok diye gozumun icine bakiyor

Bence doğumun şekli şu durumda o kadar da önemli olmamalı. Evet normal isteyebilirsin ama bebek kiloluysa ve sancın da olmazsa bebeği riske atma derim. Sezeryan o kadar öcü bir şey değil. Hayat kurtarıcı, anne bebek ölümlerinin azalmasındaki en büyük etkenlerden birisi. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın

40+3 de sancım olmadığı için sezeryan olmuştum ama suni sancı verebileceğini söylemişti doktor benimde kızım kiloluydu bende normal Doğumdan korktuğum için sezeryan olcam demiştim siz normal istiyorsunuz isterseniz suni sancı ile normal Doğum yapabilirsiniz

Valla canım bu kadar takılma ben 41. Hafta bitti öyle doğurdum arayan daha doğurmadın mi kaldı icerde şu bu konuşan çok insan sinir oluyor haklısın bende artık sancim falan olmayacak kendi gelmeyecek diyordum doktor artık yatısını yapalım bebek kilolu görünüyor dedi gideceğim günün akşamı sancım tuttu sabah acilmamda iyi olunca normal doğum yaptım ilk doğum benimki de 4 görünüyordu 3730 oldu net görülmez biraz daha bekle takma kafana gelicek nasıl olsa

doktorunu dınkemekte fayda var, bebegı vaktınden fazla karnında tuyarsan ıcerde pısleyebılır ve pıslıgı bgazına takılabılır Allah krusun

Bugünlerde gelecektir stres yapmayın kendinize acı Eşiği düşük biriyseniz normali sezeryanı çok takmayın

Önemli olan sağlıkla doğması

41+2 de normal doğum yaptım. 1 gün sonrası için gel sezeryan yapalm demişti riske atamam demişti. 3800 gr görünüyordu 3430 gr doğdu.
Son haftalarda ultrason yanılıyor daha az da olablir daha fazla da olabilir kilosu.
Bol bol yürü tempolu şekilde.
Bir de ananas ye. Ben ananası duydm yedim bol bol akşamına sancm başladı. Bir de pilates topum vardı ogün üzerinden hiç inmedim. Sürekli sağa sola öne arkaya esnettm kendmi. Yukarı aşağı dairesel hareketler yaptım.

Doktorunuz size riski söylemiş illa evet ben sezeryan olmadım normal Doğum yaptım demek için bence bebeği tehlikeye atmayın derim ben. İnsanlar neden sezeryana öcü gözüyle bakıyor anlamıyorum. Allahım göstermesin ama ya Doğumda doktorun dediği olursa ya omzunda hasar oluşursa hiç mi vicdan azabı çekmeyeceksiniz bence riske atmayın.

Benimkide dogmamamisti 40+2 de dolunca suni sanci vermisti yavrum ona cevap vermisti sunu sanci verilene kadar gram sancim yoktu. Ve normal dogum yaptim tabi doktorumu dinleyerek bekledim benim doktorun bekleyelim normal dogum icin hic bir engel yok demisti. En iyisini doktorunuz bilir

Kızlar içinizde peki kontrollere gittiğinde açılması olan yok muydu erken dönemlerde falan

Bir doktor hersey normal dogutabilirsin derken digeri sezeryan yapalim demesi kafami karistirdi.cok stresliyim hala bekliyorumnormali dururken sezeryan niye olsun ki hersey normalken ama bebegimide riske almak istemiyorm

Kızlar içinizde peki kontrollere gittiğinde açılması olan yok muydu erken dönemlerde falan
Bir parmak kadar acilma var demisti doktor .sanci olmadigi taktirde acilmaya bakmiyorlar.gunun gelir acilmzsa rahime ilac fitil gibi birsey verip actiriyorlarmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…