• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim neden yürümüyor

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1.311
378
43
25
Merhaba bu konuyu daha önce de açtım ama bu konudaki endişelerimi bitiremiyorum
Bebeğim 16 aylık fakat hala yürümüyor
Bir yerlere tutunup kalkıyor bağımsız ayağa kalkamıyor bir yerlere tutunup yürüyor hızlı bir şekilde emekliyor bazen de dizinin üstünde yürüyor
Ben ayağa kaldırırsam kalkıyor önüne geçip Gel dersem bana doğru 3-4 adım geliyor fakat gerisi yok
Ayağa kaldırdığımda elleri hep havada dengesini tam olarak kuramıyor korkuyor çok
Neden hala bağımsız yürüyemiyor yani zamanı gelmedi mi Çok uzun zamandır bir yerlere tutunup yürüyor uzun zamandır ayakta da duruyor Ben kaldırdığım zaman Fakat kendi adım atmıyor parka falan götürüyorum ayakkabı giydiriyorum ayağına o kadar çok korkuyor ki elleri titriyor Ayağa kalkınca elleri havada bana doğru bakıyor korkuyor

şuan gecikmiş değil bebeğiniz genelde bebekler özellikle 18. aylarda yürüme yetisi kazanırlar bu durum bireysel farklılık gösterebileceğinden daha da uzayabilir ve yine de normal kabul ediliyor kaldı ki siz 16 aylıksınız ve hiç adım atmamış değil aksine temelleri attığınız bir bebeğiniz var. şuan için endişelenecek bir şey yok demek oluyor bu merak etmeyin her şey yolunda.

şuan gecikmiş değil bebeğiniz genelde bebekler özellikle 18. aylarda yürüme yetisi kazanırlar bu durum bireysel farklılık gösterebileceğinden daha da uzayabilir ve yine de normal kabul ediliyor kaldı ki siz 16 aylıksınız ve hiç adım atmamış değil aksine temelleri attığınız bir bebeğiniz var. şuan için endişelenecek bir şey yok demek oluyor bu merak etmeyin her şey yolunda.
Teşekkür ederim umarım en kısa zamanda yürür 🙏
Çevrenin yorumları yoruyor

Doğru mı anladım 3-4 adım siz atmadan yürüyor? Biraz cesaretlendirmek ve egzersiz yaptırmak iyi olabilir. Ben sandalyeleri yanyana dizip, sandalyeler arası yürütmüştüm. Zamanla sandalyelerin arasını açtım. Bu sekilde bir haftada yürümüştü 14 aylık.

Doğru mı anladım 3-4 adım siz atmadan yürüyor? Biraz cesaretlendirmek ve egzersiz yaptırmak iyi olabilir. Ben sandalyeleri yanyana dizip, sandalyeler arası yürütmüştüm. Zamanla sandalyelerin arasını açtım. Bu sekilde bir haftada yürümüştü 14 aylık.
Tutunarak güzel yürüyoruz zaten de destek siz de bana doğru 3-4 adım geliyor sonra çöküp emekliyor

Tutunarak güzel yürüyoruz zaten de destek siz de bana doğru 3-4 adım geliyor sonra çöküp emekliyor
Tamam demek ki yürümeyi başarabiliyor 3-4 adım da olsa. Nörolojik bir sorun yok. Siz ona alan tanıyın. Mesela yürümede profesyonelleşene kadar oyun halısı etrafı çitliysi. Bir oraya bir buraya yürürdü, düşse de sorun olmazdı. Aktivite masası var mı? Ayakta durarak oynayacağı bir aktivite,onu da öneririm.

Ben evin koridorunda hep karşısına oturdum adım adım geriledim elimde oyuncakla.

Etrafa hiç kulak asmayın. Sağlıkla mutlulukla büyütün yavrunuzu inşallah.

korkuyor bebişşş. kilolu mu acabaa? benim abim de kilosu olduğu için çok korkuyormus ayakta durmaya. 1.5-2 yasındayken yürümeye baslamış annemin dediğine göre 🙄😂

Back
X