• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir baltaya sap olamamak

nane278

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
108
Puanlar
18
Yks senem açıkçası içimi kemiren duygularımı buraya yazmak istiyorum
yıllarca başarısısız bir ögrenci hayırsız bir evlat ve yanlızdım
Arkadaşlarım nerdeyse hiç yoktu olanları da para ile yanımda tutardım bunu ilkokulda bile yapardım
Liseye gitmekten nefret ederdim aşırı çirkindim zorbalık çok gördüm lise devamsızlıktan sınıfta kaldım o zamanlar ailemde okuyacagımı düşünmezdi , istemezdi çıktım
Liseden sonra elinden telefon düşmedi 9 saati aşan telefon oyunlarım 4 sene telefona bağımlı bir hale geldim ve asla bırakamıyordum
Arkadaşım hiç yoktu
Oyunları kaçaçak bir dünya olarak görüyordum ailemden yediğim beddualar insanların bana küçümseyici bakışları
beni bitiriyordu kaçaçak yer olarak oyunları görüyordum
Taki insaların bana söylediği sözlerden sonra açıkçası duyduğum sözler karşısında şok oldum ve neredeyse kendime gelemedim o zaman kaçaçak yerin oyunlar değil de para ve başarı olduğunu anladım
Şimdi de pişmanım yks hazırlanıyorum
Elimden geldiğince çalışıyorum 3 saat eğitim alıyorum eve geldiğimde 8 saat çalışıyorum 7 ay yks kaldı elim ayağım titriyor desem yalan olmaz çogu zaman uykusuz kalıyorum sabah 5 kadar çalıştıgımda oluyor uykusuz ama halla kendimde bir adım fayda göremedim
İlk kez çabalıyorum bir umut göruyorum
Kendimde ama bakıyorum hiçbir yararı yokmuş gibi
1 saatlik videoyu 6 saat izlediğimde oluyor
Ama sanki hiçbir şey izlememiş çalışmamış yapmamış gibiyim korkuyorum
Bu sene ya yapamazsam diye hep strese giriyorum
( içimi dökmek için yazdım)

Sağlıklısin bence başarırsın sen bunlsrin ustesinden gelirsin

Aileniz neden size beddua ediyor ve hayırsız evlat diyor ?
Başarmak için önce kendinize inanmanız gerekiyor
Bu kadar karamsar ve umutsuz olmayın lütfen

Bence aRtık kendini başarısızlık üzerinden değil, ilerleme üzerinden değerlendirmen gerekiyor nereden nereye geldiğine bak. Geçen seneki halinden iyi misin, geçen ayki halinden iyi misin, hatta dünden iyi misin? Çünkü şu an korkuların tamamen geleceğini sabote eden bir noktaya gelmiş. Bir saatlik videoyu altı saatte izlemek yetersizliğin değil yıllarca düzenli çalışmamış bir zihnin yeniden odaklanmayı öğrenme sürecidir. Ben de kpss'ye ilk başladığımda odaklanamıyordum çünkü zihnim uzun saatlere alışkın değildi bugün odaklanabiliyorsam bunun sebebi bir anda değil, düzenli tekrarlarla üç-dört saate çıkarmamdır. Her şey zamanla oturur. Kendini bu kadar sabote etmek yerine küçük ilerlemeleri gör ve onlara tutun. Umarım çok daha iyi bir geleceğin olur bunun için çabalıyorsun ve bunun karşılığı mutlaka gelir

Oturup ders çalışabilen illa bir şeyleri kazanir. En bisey anlamayani, zor anlayani bile normal birinden belki daha fazla calisir ama calisirsa kazanir.
Her üniversiteye girmek çok zeka gerektirmiyor, ortalama herkes yeterince kiitap acarsa kazanir zor olan şey düzenli ders başina oturabilmek onu yapabilen okulu da kazanir bitirir de. Bu kadar dert edinme.

Aileniz neden size beddua ediyor ve hayırsız evlat diyor ?
Başarmak için önce kendinize inanmanız gerekiyor
Bu kadar karamsar ve umutsuz olmayın lütfen
çoçugunuz 7/24 oyun oynasa yanınızda 2 dk oturmasa çevreniz allah böyle bir çocuğu kimsenin başına vermesin dese hep allah bunun yardımcısı olsun dese ailenizin size yaklaşımı nasıl oluyor? Ben ilkokulda bir çok yaramazmışım öğretmen bunun okumaya niyeti hiç yok derdi ondan bile çokça dayak yerdim yani bütün bu çevre, ögretmenlerin yanında da hep böyle olunca ailede bir aradan sonra soğuyor sanirim.

Oturup ders çalışabilen illa bir şeyleri kazanir. En bisey anlamayani, zor anlayani bile normal birinden belki daha fazla calisir ama calisirsa kazanir.
Her üniversiteye girmek çok zeka gerektirmiyor, ortalama herkes yeterince kiitap acarsa kazanir zor olan şey düzenli ders başina oturabilmek onu yapabilen okulu da kazanir bitirir de. Bu kadar dert edinme.
Artik eğitim o kadar kolay degil çevremde dershane gidip 2 yılık gelmeyen bile var korkuyorum 7 ay kalmış ben 1 ay önce başladım çalışmalara şuan çogu kişi ayt geçti hocalar şuan tyt bitirmemiz gerektiğini söylüyor ben daha başındayım konuların...

Arkadaşlarım nerdeyse hiç yoktu olanları da para ile yanımda tutardım bunu ilkokulda bile yapardım
Liseye gitmekten nefret ederdim aşırı çirkindim zorbalık çok gördüm lise devamsızlıktan sınıfta kaldım o zamanlar ailemde okuyacagımı düşünmezdi , istemezdi çıktım
Liseden sonra elinden telefon düşmedi 9 saati aşan telefon oyunlarım 4 sene telefona bağımlı bir hale geldim ve asla bırakamıyordum
Arkadaşım hiç yoktu
Oyunları kaçaçak bir dünya olarak görüyordum ailemden yediğim beddualar insanların bana küçümseyici bakışları
Taki insaların bana söylediği sözlerden sonra açıkçası duyduğum sözler karşısında şok oldum ve neredeyse kendime gelemedim o zaman kaçaçak yerin oyunlar değil de para ve başarı olduğunu anladım
Elimden geldiğince çalışıyorum 3 saat eğitim alıyorum eve geldiğimde 8 saat çalışıyorum 7 ay yks kaldı elim ayağım titriyor desem yalan olmaz çogu zaman uykusuz kalıyorum sabah 5 kadar çalıştıgımda oluyor uykusuz ama halla kendimde bir adım fayda göremedim
Hiç modunu düşürme.. Artık her şeyin farkına varacak kadar olgunlaşmışsın. Ben, başarıp iyi bir Üniversiteye gireceğini düşünüyorum..

Başarının efendisi olmak istiyorsan çalışmanın esiri olacaksın bunu yaz bir kenara. "Elimden geleni yapıyorum başaracağım" diyeceksin.

Hazırlığa zaten yeni başlamışsın hala eksik olduğunu düşünme çok normal konuları sindirdikçe o hislerin geçecek.

Çok çalış özellikle herkes uyuduğunda yap kahveni otur konuların başına. Her çalıştığın konu ile ilgili onlarca yüzlerce soru çöz. Ayrıca kitap okumayı da ihmal etme. Soru çözerken sana büyük destek olacaktır.

Artik eğitim o kadar kolay degil çevremde dershane gidip 2 yılık gelmeyen bile var korkuyorum 7 ay kalmış ben 1 ay önce başladım çalışmalara şuan çogu kişi ayt geçti hocalar şuan tyt bitirmemiz gerektiğini söylüyor ben daha başındayım konuların...
Yaparsı...Biraz çalışmalarını hızlandır sadece..

Asla vazgeçme. Kendine de ki bu insanları ancak böyle pişman edebilirim, söylediklerini böyle ağızlarına tıkabilirim. Temelin oturana kadar ne anladığını kavrayamaman normal bence. Tamam belki tıp kazanmazsın, dil kazanırsın, bir teknikerlik olur önlisanstan ustune bi kpss patlatir atanıp bunu kutlarsın. Hepimizin zor zamanlar geçirdiği olur. Canın sağ olduğu sürece hep çözüm var. Ben önlisans muhasebe okuyup benden bi halt olmaz diye düşünüp evlenip cocuk yaptıktan sonra lan benden çok guzel şeyler olur dedim, lisansa tamamladım aradan yıllar geçti kpss girdim atandim. Hem de 34 yaşımda. Kucağimda 2 yaşında bebekle üniversitede derslere girdim. Sadece kendine inan ve çalış. Başaranlar senden daha akıllı, güzel, alımlı, sosyal oldukları için değil düzenli çalışabildikleri ve hatta başka çareleri olmadıkları için başardılar.

Ben de ilk senemde dershaneye gittim. Ama sadece gittim geldim. Baraj yaptim anca. Ikinci sene istanbulda yuksek bolumlu yer kazandim. Zeka yuklemesi mi yapildi bir senede bana, hayir. Sadece bu sefer calistim. Iq testine girmiyorsun, kim daha cok calismis sinavina giriyosun. Sen calis ve heyecanini kontrol et. O kadar

Ben de ilk senemde dershaneye gittim. Ama sadece gittim geldim. Baraj yaptim anca. Ikinci sene istanbulda yuksek bolumlu yer kazandim. Zeka yuklemesi mi yapildi bir senede bana, hayir. Sadece bu sefer calistim. Iq testine girmiyorsun, kim daha cok calismis sinavina giriyosun. Sen calis ve heyecanini kontrol et. O kadar
Bende çalışıyorum pinterest ve buradan başka sosyal medyam yok ama yetmiyor gibi hissediyorum çalışmam saatlerce masa başında kalıyorum hasta olmama rağmen 4 saatten fazla çalışıyorum iyiysem 8 saati aşıyorum
Matematik den hiç birşey bilmiyorum
Temel atma kamplarına başladım
Çaliştıklarımın hepsi boş gibi geliyor diğer sene babam dershaneye gitmemi istiyor ayt yetişmez büyük ihtimalle bu sene tyt full tyt ağırlık veriyor um
İnsanların küçümseyici bakışları çok var
Bana senden hiçbir şey çıkmaz diyorlaR
İşin komik kısmı 12 yaşındaki çoçuklar bile söylüyor
Sayısal bölümü seçtım
İnsanlar hatta yapıyorsun 2 sene de sayısal yapamazsın sen diyorlar
Bende yaparım diyorum

Bu şekilde stres yaparsanız ve en önemlisi ders çalışmam gerek diyerek uykunuza, beslenmenize dikkat etmezseniz daha büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Anlıyorum, hatalarınızı telafi etmek, arayı kapatmak istiyorsunuz ama sağlık giderse hiçbir şey kalmıyor geriye. Önce sakin olmanız, dengeli bir plan çıkarmanız lazım. Yaşınız kaç bilmiyorum ama hadi bu sene olmadı; gelecek sene olur. Zaten uykudan ne kadar kısarsanız o kadar anlamaz, hafıza sorunları vb. yaşarsınız. Çok çalışmak değil, dengeli çalışmak, bol soru çözmek, anlamadığınız konuları tekrar etmek inşaAllah yeterli olur. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sayısalsan iki yıllık sağlık bölümleri tavsiye ederim. Bir tanıdık protez ortez okudu. Şu anda gayet iyi para kazanıyor. Hem sadece tyt çalışacağın için kazanması daha kolay olur.

Bu şekilde stres yaparsanız ve en önemlisi ders çalışmam gerek diyerek uykunuza, beslenmenize dikkat etmezseniz daha büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Anlıyorum, hatalarınızı telafi etmek, arayı kapatmak istiyorsunuz ama sağlık giderse hiçbir şey kalmıyor geriye. Önce sakin olmanız, dengeli bir plan çıkarmanız lazım. Yaşınız kaç bilmiyorum ama hadi bu sene olmadı; gelecek sene olur. Zaten uykudan ne kadar kısarsanız o kadar anlamaz, hafıza sorunları vb. yaşarsınız. Çok çalışmak değil, dengeli çalışmak, bol soru çözmek, anlamadığınız konuları tekrar etmek inşaAllah yeterli olur. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Yaşım 18 benim odaklanma ve hafıza sorunum var açıkçası uyku düzeninde haklısınız

Bende çalışıyorum pinterest ve buradan başka sosyal medyam yok ama yetmiyor gibi hissediyorum çalışmam saatlerce masa başında kalıyorum hasta olmama rağmen 4 saatten fazla çalışıyorum iyiysem 8 saati aşıyorum
Matematik den hiç birşey bilmiyorum
Temel atma kamplarına başladım
Çaliştıklarımın hepsi boş gibi geliyor diğer sene babam dershaneye gitmemi istiyor ayt yetişmez büyük ihtimalle bu sene tyt full tyt ağırlık veriyor um
İnsanların küçümseyici bakışları çok var
Bana senden hiçbir şey çıkmaz diyorlaR
İşin komik kısmı 12 yaşındaki çoçuklar bile söylüyor
Sayısal bölümü seçtım
İnsanlar hatta yapıyorsun 2 sene de sayısal yapamazsın sen diyorlar
Bende yaparım diyorum
Öncelikle şu yetismez bu olmaz laflarını bı kenara bırak bu şekilde zaten olmayacak.kim demiş yetişmez sekiz saat çalışan biri çok rahat yetiştirir.ogretmenim aynı zamanda LGS ve yks ogrencilerim var koçluk yapıyorum.sende derslerden öte halletmen gereken şey kendine güvenmek.bi insan basaracagina inanmadan masaya oturmalı.şoyle düşünceksin ben zaten kazanacağım bunun için önümdeki sınav engelini geçmem lazim.sinavi kafanda büyütme şuan çalışacaksin sınavdan sonra istediğin kadar stres yap ama şimdi zamanı değil.bi kişi bile yapıyorsa sende yapacaksın.

Arkadaşım hiç yoktu
İstemek başarmanın yarısıdır istemekten ve çalışmaktan asla vazgeçme istediğini elde edeceksin

Back
X