• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim neden yürümüyor

şuan gecikmiş değil bebeğiniz genelde bebekler özellikle 18. aylarda yürüme yetisi kazanırlar bu durum bireysel farklılık gösterebileceğinden daha da uzayabilir ve yine de normal kabul ediliyor kaldı ki siz 16 aylıksınız ve hiç adım atmamış değil aksine temelleri attığınız bir bebeğiniz var. şuan için endişelenecek bir şey yok demek oluyor bu merak etmeyin her şey yolunda.
Merhabaaa
Bebeğim artık yürümeye başladı 🤩
Hala emekliyo ama artık yürüyor da
Kendi ayağa kalkmayı öğrenemedi daha sâdece
Bi yerlere tutunup kalkıyor
Ama bi problem var 😔
Ayakkabı giydirince asla yürümüyo elinden tutup yürütüyorum bi iki adım atıp ağliyo

Merhabaaa
Bebeğim artık yürümeye başladı 🤩
Hala emekliyo ama artık yürüyor da
Kendi ayağa kalkmayı öğrenemedi daha sâdece
Bi yerlere tutunup kalkıyor
Ama bi problem var 😔
Ayakkabı giydirince asla yürümüyo elinden tutup yürütüyorum bi iki adım atıp ağliyo
maşallah çok sevindim 🧿🧿 ilk adım ayakkabısı aldınız mı? şuanda ayakkabıda yürümemesi normal yavaş yavaş alışacak annesi maşallah subhanallah

Merhaba bu konuyu daha önce de açtım ama bu konudaki endişelerimi bitiremiyorum
Bebeğim 16 aylık fakat hala yürümüyor
Bir yerlere tutunup kalkıyor bağımsız ayağa kalkamıyor bir yerlere tutunup yürüyor hızlı bir şekilde emekliyor bazen de dizinin üstünde yürüyor
Ben ayağa kaldırırsam kalkıyor önüne geçip Gel dersem bana doğru 3-4 adım geliyor fakat gerisi yok
Ayağa kaldırdığımda elleri hep havada dengesini tam olarak kuramıyor korkuyor çok
Neden hala bağımsız yürüyemiyor yani zamanı gelmedi mi Çok uzun zamandır bir yerlere tutunup yürüyor uzun zamandır ayakta da duruyor Ben kaldırdığım zaman Fakat kendi adım atmıyor parka falan götürüyorum ayakkabı giydiriyorum ayağına o kadar çok korkuyor ki elleri titriyor Ayağa kalkınca elleri havada bana doğru bakıyor korkuyor
Çok normal her bebek farklıdır. Benim kızım 13 aylıkken yürüdü, oğlum da 11 aylıkken…ki normalde erkek bebekler için geç yürür derler ona rağmen oğlum daha erken yürüdü ablasına kıyasla 👍 bir arkadaşımın bebeği de 18 aylıkken yürümüştü…hiç kafaya takmayın, gelişimi gayet normal duruyor, doktorunuz ne diyor ona önem verin, konu komşuyu bırakın 🤭👍

Sağolun 🙏🤣
Bu arada benimki de hiç susmuyor yani öyle konuşmuyo da bıdı bıdı anlamsız şeyler söyliyo bir sürü
Bi umay bebek vardı ınstagramda ayyynı onun gibi hiç durmuyo çenesi 🤣
İşte bak bu da gelişiminin çok normal olduğunu gösteren bir işaret… anlamsız sesleri tekrarlıyor çünkü dili ile pratik yapıyor, sizi taklit etmeye çalışıyor, yakında çatır çatır konuşur her şeyi annesi 🥰😃

Bir de fisher Price ‘ın yürüme arkadaşı gibi bir şeyi vardı, öyle bir şey alın hem kendine güveni gelir hem de sürekli siz elinden tutmak zorunda kalmazsınız…👍

Back
X