Bebeğim Neler Yapabiliyor?

benmeltem

kardelen
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
1.651
1
116
Ankara
:ecrin_bebek::ecrin_bebek:kızlar bennu fatma artık 4 aylık oldu
oyuncaklarını tutabılıyor
konusmalara cevap olarak agular ve gulucukler yapıyor
ellerını bırlestırebılıyor
pürelerı yıyebılıyor
yuz ustu yatırdıgımda yerınden gerıye gıdıyor
sırt ustyken yuz ustu veya tam tersı dönebılıyor
parmaklarını agzına göturebılıyor
sızde bebeklerınızdekı gelısmelerı yazın paylasalım:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
ha unutmadan saçlarıda 4 lü keçı baglanıyor

Son düzenleme:
aman nazarlar değmesin bebişlerimize ... (smile ekleyemiorum yaa =( )

2. ayında:
konuşmalara gülerek cevap veriodu
seslerimizi taklit etmeye çalışıodu
yüzüstü yatarken sırtüstü dönebiliodu
ellerinden tutunca ayağa kalkıodu ve adım atıodu

3. ayında
sırtüstü yatrken yüzüstü dönebilodu
sırtüstü emekleyebiliodu
onunla konuştuğumuzu anlayıp çığlık atıodu
anakucağından asılı oyuncaklara tutunup kalkmaya çalışıodu
ayaklarını ağzına götürüp parmaklarını emebiliodu

şimdi 4. ayımızdayız yerinde tutabilene aşk olsun
kucakta tutmak mümkün değil hemen kendini kucağımızdan atmaya çalışıo ve beni yürütün die çığlık atıo
onunla konuşmayan biri olursa yanında çıldırıo herkes benimle konuşsun istiyo
çok gevezeleşti =) kendince bişiler anlatıo bize =)
bide biz masada yemek yerken masada oturmaya bayılıo hiç sesi çıkmıo masada.
elimizdeki çatala kaşığa saldırıo. geçenlerde karpuz yalattım çatalın ucunda, hemen elime saldırdı çatalı tuttu
bnde eline verdim çatalı. karpuz aşkındanmıdır nedir çatalı hemen ağzına götürdü =)))

aman nazar degmesın masallah
ben eskılerı yazmayı hıç akıl etmemısım denıze gıderken bende yurutuyordum bennuyu
zaten dedıkoduları paylasacak bırını bulmasın yolda gıderken 2 laf atana 5 tane cevap hazır
arık kızım ana kucagında uyuyakalabılıyo seftalısını yedı uyuyakalmıs basparmagı agzında

anakucağında uyumuo ebrum ama yatağında uyuyo bi güzel. dönencesine bakarak dalıp gidio. bide dönencesi acıksa keyfi iyiyse yatakta 1 saat kadar oyalanabilio. he bide yazmayı unutmuşum gıdıklanınca kahkahayı basıverio =)

şu bebek milleti ne ilginç yaa şimdi kucağımda ve halı ile konuşuo =))))

aaaaaaaaaaaaaa sızın evdekı esyalardamı dedıkoducu bızım çiçeklerde öyle
ben dönence alacagım sıra aastırdım ınternetten insan seslerı daha cok dıkkatlerını çekermıs almaktan vazgectım
tatılde hep kucagımdaydı ana kucagını özlemıs hıç sesı cıkmıyor ana kucagında b ende işimi yapıyorum

haklısın insan sesleri daha çok dikkatlerini çekio biri kızımla konuşunca yüzündeki ışıltıyı görmen lazım ama dönenceyi sadece oyalansın diye almadık. dönencemiz renkli ve dönüyor bide 3 farklı melodisi var. böylelikle sakinleşirken donenceyi takip ederek gözkaslarınıda geliştirio.

bak ben bunu bılmıyodum keske alsaydım
arkadasım 2010 ankara annelerıne katılsana dogum yapanlarda neresındesın ankaranın ben sıncandayım

mama verırken kasıgı elımdekn kapıyo artık kızım

ay dün akşam bnm kızı görmeliydin elimdeki kavuna bi saldırışı vardı... kavun çok hoşuna gitti accık yalattım tadına baksın die çok fazla saldırınca geri çektim bastı kıyameti sanki yicekmiş gibi saldırıyo kavuna =)

ben ankarada çankayadayım uzağız biraz sanırım... geçen yıl geldim buraya.

aslında vermeyi düşündüm ama sütümden soğur die vermedim.

yok canom nıye sogusun aç kalınca mecbur emer
benım esım kavun karpuzcu halde çalısıyo
ben pek sevmem arada getırıyo ama bu sene hıç kavun getırmedı sen soleyınce aklıma geldı kavun getır kızıma yedırcem dedım yoksa aklıma gelmıyodu
bakalım bı kacgune getırır ınsallah zor gelıyomus tasıması
azcık tattır sogumaz tam dogum tarıhını sölesene bebegının adınıda

poyraz son günlerde pek hareketlenio.hergün bişekilde babasıyla beni şaşırtabiliyor.bizde keyifle izliyoruz ve binlerce kez şükrediyoruz allahımıza..

poyraz kaşık maması yada meyve yediği zaman kaşık daha havadayken ağzını kocaman açabilio..
oyuncaklarını eliyle tutabiliyor,memesini ağzından alıp tekrar ağzına sokabilio.biberonunu eliyle tutup içiyor tabi bende yardım ediorum..
babası ben yada ananesi konuştuğu zaman tepki verio çığlık atıyo otur sohbet et onla durumu yani:))
abajura resimlere çiçeklere acaip tepkiler verio..onlarla da sohbet o biçim :)
sırt üstü yatarken hız alıp birden sağa yada sola dönebilio hatta yüzüstü dönüp kafasını kaldırıp emekleme pozisyonu alıo (bayılıorum o haline)
onu sesli sevdiğim zaman gülerek utanıp kafasını önüne eğiyor .cilveleşiyor anasıyla yani
bide bi yabancılık huyu çıkardı tanımadığına gitmior.ağlıyor.maması 5 dakka geç kalsın sinirden kaskatı kesilio aynı babası:))))))))

meltemcim bebeğim 5 nisan doğumlu adı ebru birazdan karpuz yediricem =)))

bızden buyuksunuz 8 nısanlıyız
yedır garıbım annesının gazabına ugruyo bız ne yersek onu yıyo
eve kavun karpuz gırmıyokı
bende yogurt mayaladım bugun ılk kez yedı ama emzırmeden yedırıyorum ustune emzırıyorum

masallah poyraza dun okumustum anca vaktım oldu
işten fırsat bulup poyrazlada ilgilenıyosun yanı masallah
:kedi:

masallah poyraza dun okumustum anca vaktım oldu
işten fırsat bulup poyrazlada ilgilenıyosun yanı masallah
:kedi:

bütün nisan bebeklerine masallh...

sizlerin yazdıklarını okuyunca biraz üzülmüştüm çünkü benim bebeğim bu yazdıklarınızın çoğunu yapamıyor diye ama şimdi nedenini anladım.

benim bebeğim 28 nisan doğumlu yani sizin bebeklerden küçük. gelişimde 1 gün bile fark ediyor demişti doktorumuz aramızda 20 25 gun var.
bizde mememizi görünce kocaman acıyoruz ağzımızı.
ve dönncesine tekme atıp elleriyle yakalıyor
memesini eliyle tutup ağzından çıkarabiliyor ve sonra ağlıyor.
oyun halısındaki oyuncakları inceliyor cilve yapıyor eliyle tutup ayağıyla vuruyor.
annnesini ve babasını tanıyor.
gülücükler saçıyor . benımle cene calıyor dimi oğluum gercekten mi inanamıyorum vs dediğimde sanki cvp veriyor mimiklerine bayılıyorum o anki.
dönebiliyor aama bazen destek istiyor yarım kalıyr dönmesi.
sırt üztü yatarken ayağıyladestek alıp belini kaldırıyor . 1 2cm ilerliyor yüz üstü yattığında ayaklaı ve elleri hiç durmuyoor
. sarkılara bayılıyor söylediğimde ya dinliyor yada bana çığlıklarla eşlik ediyor .
yatarken beni kucağına al diye ellerini hava kaldırıyor.
ağlarken yanına gittiğimde beni fark edince susyor. ve biraz bekleyip almadığımda kaldığı yerden ağlamaya devam ediyor. ama sizden çok eksiğimiz var.
ek gıdaya baslamadık ama üzüm sıkıyorum bi kaç tane. karadut verdim gecenlrde önce suratını ekşitti ona bayıldı. seftalinin tadına baktırdım karpuza ve kavuna bayıldı recelleride denedik bayıldı. hmmm daha neler yaptık acaba.

Son düzenleme:

masallah ıyı ışler becermıssınız bızımle aranızda 20 gun var hem her çocuk aynı olamaz annesı buna alıstır kendını
benım kız hıç ellerını kaldırmıyor benı al dıye
belkı yatmayı sevıyo tembel yada annesının ne kadar otorıter oldugunu sen ısteyınce degıl ben ısteyınce yaparım anlamında
anne sutu alıyormu receller aman ev yapımı olsun mumkunse 2 yasından önce hazır gıdaya haır
hazır corba pudıng danone hazır receller hazır meyve suları
ben vermedım dıgerlerıne hatta oglum ılk okulda bıle sut aldırıyordum meyve suyu asla ıcmedı
vısne kompostosuna pince kola derdık

canım bebeğim tüm mücadelerimem rağmen beni emmeek istemedi çok savastık birbirimizle bende sağdım verdim hep sütümde azdı ama anne sütünü aldı 2.bucuk aylık olana dek şimdi sadece mama alıyor hafta sonu doktora gidicez ek gıda ile ilgili sorucak çok seyım var.

receller ev yapımı recelden daha cok meyve sularından tatttrdım

canım benimki kuçuşçu babası alıştırdı tişten geldiğinde evde kucak kucağalar birde ben emzirmek için sık sık kucağıma alıyordum emzirimekten çok biz boğuşuyorduk ordanda alıştı. ve birde benim bebeğim gazlı gaz muhabbetinede çok kucakladık onu. ama kendi kendne oynamayı da çok seviyor.sositososito

20 gun baya bir fark atmış oğluma:)

canım haddıme dusmeyerek 3 cocugum bennu yanı tecrubelıyım bılmem okudunmu işkembe corbası dahıl herseyı yedırdım ben balık ne bulursam yedırıyorum
yenı bısey denerken 3 gun baska yenı bısey vermıyorum zaten eskıler alerjı yapmadıgı için kızarıklık fılan yoksa yenıye devam 1 butun yumurta verıyorum
5 6 yumurta yedı heral haftada 1 verıyorum yanı sarısından 1 2 kasıkbasladım sonra tam gaz
bız dogardogmaz nar suyu verdık gaz problemımız olmadı hıc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…