Hepsi normal. Gelişimsel süreci yadırgama. Çünkü etrafının artık farkına varıyor. Gece ağlaması diş de olabilir ama sanki yeni yerine alışma süreci gibi geldi bana. Bebeğiniz ağladığında anında yanında olamazsanız kendinizi suçlu hissetmeyin. Sevgiler..Selam kizlar, konularimi takip eden bilir. 4 bucuk aylik bi kizim var.
Hemen konuya geciyorum.
Kizim yaklasik 2 hafta öncesine kadar bizim odamizda yatiyordu. 2 hafta önce kendi odasindaki yataginda uyutmaya basladim. Ilk günler iyidi. Ama artik bazen uyandiginda bagirarak uyaniyor resmen. Her zaman degil ama. Bagirarak uyandiginda yanina gittigim zaman hemen sakinlesiyor. Ama sizce neden bagirarak uyaniyor kizim??
Acaba artik baska yerde yattigi icin mi?
Ama tuhaf olan gece bizden ayri kendi yataginda yattigi halde sabah keyifli uyaniyor. Bu aglamalar genelde öglen ve aksama dogru oluyor. E düsünüyorum bizim yanimizda yani yatak odasinda yatarkende öglen ben yaninda olmuyodum ki..
Bide kizim tahminen yavas yavas dis cikariyo. Eli hep agzinda agzi akiyo damagini kasiyo eliyle durmadan. Eline ne gecse agzina götürüyo. Gündüzleri miz miz olabiliyor ve artik mesela Annemi Kaynanami falan yabancilamaya basliyor. Önceden hic aglamadan dururdu onlarda. Hatta kizimi bi iki saatligine Kaynanama birakabilirdim ama gecen 45 dk birakip Kuaföre gidip geldim hemen durmamis aglamis. Yabancilamis yani.
Sizce bunlar neden kaynaklaniyor olabilir?
Belki bağırarak uyanmasının sebebi , önce uyanıyordur mızmızlanıuordur sizde farklı odada olduğunuz için duymuyorsanız sesini yükseltiyordur kuzucuk. Bebek telsizi kullanın bence
O zaman farkındalığı başladı , belki yerini garipsiyor veya dediğiniz gibi diş çıkarma belirtileri başladı...Bebek telsizi kullaniyorum zaten. Yani o uyanir uyanmaz duyuorum onu.
O yüzden diyorum ya bazen keyifli uyaniyor kendi kendine konusuyor gibi böyle bazende birden aglamaya bagirmaya basliyor
Rüya görüyor dur belki diş huzursuzluğu da olabilir atak haftasındada olabilir Benim de 6.5 aylık oğlum var yabancilamasi çok normal olması gereken bi şeyBebek telsizi kullaniyorum zaten. Yani o uyanir uyanmaz duyuorum onu.
O yüzden diyorum ya bazen keyifli uyaniyor kendi kendine konusuyor gibi böyle bazende birden aglamaya bagirmaya basliyor
Rüya görüyor dur belki diş huzursuzluğu da olabilir atak haftasındada olabilir Benim de 6.5 aylık oğlum var yabancilamasi çok normal olması gereken bi şey
Belli haftalarda hem fiziksel hem zihinsel gelişim haftası mesela boy atıyor ya da beyni gelişiyor gibiAtak haftasi ne oluyor?
Ben katılmıyorum bebeğim doğduğundan beri kendi yatağında yatmıştır. 6 aylıkken de odasına geçti. Uyku dışında zaten hep anne koynundadır o daha.. O nedenle böyle bir sorun olmaz. Bu kadar küçük bebekle aynı yatakta yatmak sakıncalıSebebi onu daha 4 aylikken baska bir odaya koymaniz. Güvenli Bağlanma gerceklesmez. Cok yanlış bu yapilan. Annenizi yabancilamasi da bu yüzden. Size olan güveni eksilmis ne yazık ki. Gelmeyeceksiniz sanıyor. Lutfen onu tejrar odaniza hatta yatağıniza alın.
Katilmayabilirsiniz. Katılın diye yazmamistim. Bunlar gerçekler ne yazik ki.Ben katılmıyorum bebeğim doğduğundan beri kendi yatağında yatmıştır. 6 aylıkken de odasına geçti. Uyku dışında zaten hep anne koynundadır o daha.. O nedenle böyle bir sorun olmaz. Bu kadar küçük bebekle aynı yatakta yatmak sakıncalı
4 ay biraz erken olmuş gibi ama bu konuda kesin kurallar koymayı doğru bulmuyorum, her bebek, her anne, her aile farklı. Ben 6 aylıkken ayırdım mesela, bir sıkıntı yaşamadım. siz içinizden öyle geliyor öyle doğru buluyorsanız 2 yaşını beklemeyi uygun görürsünüz.Katilmayabilirsiniz. Katılın diye yazmamistim. Bunlar gerçekler ne yazik ki.
Sana bana göre değişmiyor malesef. Adem Güneş üstüne pedagog tanımam. Güvenli bağlanmadan bihaber oldugunuz çok net belli oluyor. Biraz araştırma tavsiye ederim.4 ay biraz erken olmuş gibi ama bu konuda kesin kurallar koymayı doğru bulmuyorum, her bebek, her anne, her aile farklı. Ben 6 aylıkken ayırdım mesela, bir sıkıntı yaşamadım. siz içinizden öyle geliyor öyle doğru buluyorsanız 2 yaşını beklemeyi uygun görürsünüz.
http://psikologirmakkerimoglu.blogspot
Cok dogru soyluyorsunuz bende oyle dusunuyorum ben oglumu 2 yil hic ayirmadm ben kendimden biliyorum annem beni ayirirdi hatirlayacak kadar buyuk olmama ragmen odamda korkardim 4 aylik nedir ya sanki 15 yasinda nasil kiyiyorsunuz bebeklerinize bakin bizzat kendim yasadigim korku dolu geceleri soyluyorum kendinizi bebeginizin yerine koyun birakin pedagog falan sen korunmasiz anne sicakligi arayan bebegini dusun ayrica adam bise biliyorki soyluyor neyse nekadar anlatsak bos telsiz alacak kadar akillisin ama bebek yetistirecek kadar DUYARLI degilsiniz sanirim insallah bu msj etkili olur birazSana bana göre değişmiyor malesef. Adem Güneş üstüne pedagog tanımam. Güvenli bağlanmadan bihaber oldugunuz çok net belli oluyor. Biraz araştırma tavsiye ederim.
ben oglumu 2 yil hic ayirmadm ben kendimden biliyorum annem beni ayirirdi hatirlayacak kadar buyuk olmama ragmen odamda korkardim 4 aylik nedir ya sanki 15 yasinda nasil kiyiyorsunuz bebeklerinize bakin bizzat kendim yasadigim korku dolu geceleri soyluyorum kendinizi bebeginizin yerine koyun birakin pedagog falan sen korunmasiz anne sicakligi arayan bebegini dusun ayrica adam bise biliyorki soyluyor neyse nekadar anlatsak bos telsiz alacak kadar akillisin ama bebek yetistirecek kadar DUYARLI degilsiniz sanirim insallah bu msj etkili olur biraz. Ayrica 9 aylik kizim var ikisiylede ayni odada yatiyorum kizim sabahlari uyandiginda besiginin aralarindan bana bakiyor annem buradami diyeSelam kizlar, konularimi takip eden bilir. 4 bucuk aylik bi kizim var.
Hemen konuya geciyorum.
Kizim yaklasik 2 hafta öncesine kadar bizim odamizda yatiyordu. 2 hafta önce kendi odasindaki yataginda uyutmaya basladim. Ilk günler iyidi. Ama artik bazen uyandiginda bagirarak uyaniyor resmen. Her zaman degil ama. Bagirarak uyandiginda yanina gittigim zaman hemen sakinlesiyor. Ama sizce neden bagirarak uyaniyor kizim??
Acaba artik baska yerde yattigi icin mi?
Ama tuhaf olan gece bizden ayri kendi yataginda yattigi halde sabah keyifli uyaniyor. Bu aglamalar genelde öglen ve aksama dogru oluyor. E düsünüyorum bizim yanimizda yani yatak odasinda yatarkende öglen ben yaninda olmuyodum ki..
Bide kizim tahminen yavas yavas dis cikariyo. Eli hep agzinda agzi akiyo damagini kasiyo eliyle durmadan. Eline ne gecse agzina götürüyo. Gündüzleri miz miz olabiliyor ve artik mesela Annemi Kaynanami falan yabancilamaya basliyor. Önceden hic aglamadan dururdu onlarda. Hatta kizimi bi iki saatligine Kaynanama birakabilirdim ama gecen 45 dk birakip Kuaföre gidip geldim hemen durmamis aglamis. Yabancilamis yani.
Sizce bunlar neden kaynaklaniyor olabilir?
ben oglumu 2 yil hic ayirmadm ben kendimden biliyorum annem beni ayirirdi hatirlayacak kadar buyuk olmama ragmen odamda korkardim 4 aylik nedir ya sanki 15 yasinda nasil kiyiyorsunuz bebeklerinize bakin bizzat kendim yasadigim korku dolu geceleri soyluyorum kendinizi bebeginizin yerine koyun birakin pedagog falan sen korunmasiz anne sicakligi arayan bebegini dusun ayrica adam bise biliyorki soyluyor neyse nekadar anlatsak bos telsiz alacak kadar akillisin ama bebek yetistirecek kadar DUYARLI degilsiniz sanirim insallah bu msj etkili olur biraz. Ayrica 9 aylik kizim var ikisiylede ayni odada yatiyorum kizim sabahlari uyandiginda besiginin aralarindan bana bakiyor annem buradami diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?