- Konu Sahibi foreveryours
-
canım yanlış anlama ama
atma ama çocukun için en azından yaşına girene kadar emanetende olsa versen bebeğin için en iyisi sanki :26:
çünkü sen de çocuğunda en ufak birşeyden mikrop kapabilirisiniz... ve maalesef kedi,köpek vb hayvandan kapılan kıl tüy mikrop insanlar için kötü sonbuçlar doğuruyor...
belki kedi değil ama
bir yakınımız köpek kılından çocuğunu kaybetti....
kendine ve bebeğine öncelikli olarak dikkat etmeni tavsiye derim.
aynen dumanın 1 aşısını bıle daha geçiktirmedim. Bugun yola cıkıyorum iki arada derede aşısını yaptırcam haspamınwww.haberturk.com/saglik/haber/81682-kopek-tuyu-yuttu-hayati-karardi
Ama son paragrafa dikkatinizi çekmek isterim:
Uzmanlar, evde beslenen köpeklerin tüylerinin bu parazitin yumurtasını taşıma riski olduğunu belirterek, "Paraziti taşıyan köpeklerin tüylerine parazitin yumurtaları yapışır ve yumurtaların yapıştığı bu tüyler havada uçuşur. Uçuşan bu tüyleri de ağız yoluyla alma riski bulunur. Ancak, bu parazit, 3 ayda bir evde beslenen köpeklere yaptırılacak parazit tedavisiyle yok edilmesi mümkündür" dedi.
İnsanlar malesef hayvan beslemeyi evine alıp mamasını suyunu vermek sandıkları için gerekli aşılarını yaptırmadıkları için bu tip sorunlar ortaya çıkıyor. Ben de hiç bir hayvanla haşır neşir olmadan evinden hayvan besleyen kimseyi tanımadan tüyden kıldan insan ölüyo diye düşünüyordum ve hayvanların yanından nerdeyse nefes almaktan korkuyordum. Ama biraz araştırmayla durumun bu olmadığı ortada. Hatta çok korkulan toksoplazmanın bile ev hayvanından çok dışarda yenilecek salatadan bulaşma ihtimali daha yüksek
.
Benimde tekirim var 1.5 yaşında .doğum yapalı 3.5 ay oldu bi kızım dAha oldu bende çok baskı gördüm direndim atmadım çok bağlı kedim bana hep ayağımda gezer ayrılmaz.kızımında alerji gibi bi durumu olmadı çok şükür şuan hala eşim baskı yapıyor 2+1 evim neymiş anası babası kardeşi geldimi bi odadamı tıkılcakmış falan filan elalem için evimin düzenini değiştiremem deyip kestirip attım .o hayvanında canı var eve alışmış ben sokağa atsam ölür yapamaz.nasıl vicdan anlamıyorum.BUda bnm fıstığım .
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
O beniyle adeta bir izzet altinmese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?