Bebeğim.Ona çok acıyorum.

Emzirmek inan daha tembel isi. Benim kizim iki aylikken memeyi almamaya basladi odum koptu sagip verocem diye inatla emzirdim. Uc ay zorluk yasadim uyutup emzirebildim sadece. Sonra normale dondu emdi 2 yasina kadar.
Emzirmek en buyuk kolaylik anne için. Tekrar meme verin mamayi kesin

Emmesi ne büyük nimet, keşke verseydiniz.. Benm kızm 1 aylıkken göğüslerim mantar oldu ve şişti göğüs uçları dr sütü verme dedi krem verdi ilaçlı süt diye sağıp sağıp döktüm. Sonra aldı tekrar memeyi gerçi 5 gün kullanmıştm sonra kendisi 6 aylıkken sütü emiyo ama yutmuyodu sütüm kesilene kadar denedim memeyle verdim biberonla verdim hep tükürdü sütü. ama kendi almadı sütümü ben elimden gelini yapmış olmama rağmen emen bi bebek görsem içim sızlar

sezeryan, uykusuzluk bahane değil. yaptığınız çok yanlış.

emzirmek gibi olağanüstü bi duygudan kendinizi ve bebğinizi mahrum etmişsiniz. ama geç değil. toparlanın. psikolojinizi düzeltin düzenli beslenin sütünüz artabilir.

size çok kızdım ama susuyorum .zaten vicdanınız susmuyor.

sağmak o kadar zahmetli ki...emzirmek kolay işi.
makinayı al vınnn vınnn otur başında sağılsın diye,sonra biberonla besle,hepsini yıka kaynat..vss..
bence sizin sorununuz daha başka..emzirmek yerine bu yöntemi tercih etmenizin altında başka sebepler olmalı..
gerçek sıkntınız nedir bence onu yazın ..daha çok yardımcı oluruz..

Merak etme yeni nesil o kadar çok anne var ki böyle.
Ben de emziremedim.
Benim sütüm de gelmedi.
Kızım da almadı. 3 ay falan sağdım ama günde 60-80cc zor çıkıyordu. Artık stress oldum doktor uğraşma artık deyince bıraktım.

eski konularınıza bakınca sebebini anladım galiba..eşiniz size şiddet uygulamışş..aşağılık pislik,sonra da sizi mi suçluyor emziremedin flan diye..
loğusalık zaten zor bir dönem bir de üstüne kocan da öküz olunca ,gerçi öküz bile ineği dövmez ama;böyle psikolojik sıkıntılar yaşaman normal..

Valla anlayamadım seni..
Ben kızımla bırlıkte yattım..2 saatte bır emsın de sarılık olmasın dıye..
Sonrasında kalbındeki ufurum gecsin dıye..
Bagısıklıgı artsın dıye..
Dunyadakı hıcbır yiyecekten alamayacagı vıtamını benden alsın dıye..
Şuan 20 aylık..buraya yazarken bile memem agzında..
Evı supururum memem ağzında..
Yemek yaparken memem ağzında..
Bugün tek elle dolma sardım..
Bizimki biraz abartılı bı durum bılıyorum ama senin yaptığın şeyi anlayamıyorum..

konu sahibi tembelliğinden pompayı eminim temizlemiyordur bile.

Hı hı temizlemiyorum.hatta biberonu bile temizlemiyorum o derece tembelim.şaka mısın arkadaşım ? Benm yanm da ne anam ne kaynanam ne de baska biri var.Bu kadar da şacma yorum yapılmaz ki.komedisin harbiden emziremedim sütüm kesildi diyorum.sen diyorsun ki pompayı bole temizlemiyordur.hee bebeğimin altını bile acmiyorum hatta.çok titizsen gel de el at

valla benimde yanımda kimsem yoktu doğum sonrası herkes evine dağıldı üstelik 2. sezeryanımda kaç tane serum yedim sancı ve dikiş ağrılarından dolayı ama ağlaya ağlaya acılarımdan yine emzirdim ben olsam bende vicdan yapardım çocuğumu memeden BİLEREK VE İSTEYEREK kestiğim için. Ben kızımı 3.5 yaşına kadar emzirdim annelik önce fedakarlık gerektirir..

doktorlar bas bas anne sütü önemli diye bağırırken her zaman önceliğimiz bu olmalı, yorgunluk uykusuzluk eminim zordur ama, ilk günlerde zaten çocuğunda memeye alışması bir süreç..Siz bunu o her memenizi ittiğinde ısrarla vermeye devam ederek sağlıyacaktınız..

Arkadaşlar biraz relaks.cocugumu sıgnma evine bırakcm demiyorum.emziremedim sütüm azaldı diyorum.Bu kadar ağır ithamlar niye ? Ben o kadar berbat bi lohusalk gecirdm ki.kurban bayramnda sütm azaldı skntılar yüznden.hiçbir destekcimde yok.yok tembelmisim yok pompayi temizlemiyormusum. Şu emziren anneler emziremeyen anelnelere neden diken gbi parlarlar ki.benim için gec degil.iyi beslendiğim de sütüm fışkırıyor.Ama gögsüme alamadım işte olay bu.

Amacım tavsiye almak.hakaret yemek değil.iyibir anne olduğumu düşünüyorum.hamileligmde cok psikolojik evreler gecirdm.psikologlara gittim.cok yoruldum inanin.ama dogmdan snra yok kaynana yok koca dayak ezilme hakaret.herseyden sogudum.ama bebegime gül gibi baktım.cocugum doymadı.hastanede mama ver şekeri düşer dediled.çnkü çok kilolu.emzirmemek aşagılk pasaklı tembel pis bir kadn olmak mi ? Asla ! Sagdm yılmadm.ama suan sütm azaldı.amacm tavsiye okumak.hakaret edecek agir itham da bulunacaklar cevap yazmasn :)

Kendin yazdin tembellik yaptığını. Niye burada millete atarlaniyorsun anlamadim

Ben bebegime karsı asla ve asla bencil olamam.olmadım !!! Emziremedm haklı sebeplerim var. ! Onu kaybedecekken 3 ay yataga bagli yatan bir anneyim ben.dogumdann snra şiddete maruz kalan bir anneyim.tembel demek bencil demek kolay dimi hanmlar.Anlayışla yorum yapanlara teşekkürler benm oglum 4.800 dogdu.ve sütm ona yetmedi.doktor ek mama ver dedi.böylece alştk mamaya.ben yine sütümü sagp veriyorum.vericem de.

O süt çocuğun hakkı. keşke bırakmasaydın ipin ucunu
Ben doğumdan sonra afedersiniz 1 ay oturamadım sancılarımdan. Çok riskli ağır bir doğum geçirmiştim. Aynı gün hem cenazemiz vardı hem benim doğum sancılarım tutmuştu.
Benimki de ilkin alamadı ucu yoktu. Ne yaptım ettim gece gündüz uğraş ucuna bişeyler tak çıkar bir şekilde düzene soktum. Hemen meme ucları çatladı. Resmen ağlayarak canım sökülerek emziriyordum. Çok rezildim annemin yüreği parcalanırdı. Ama altı ay hiç bir ek besine ihtiyac duymadık. İçim rahat gece gündüz yavrumu emzirdim.
Doktorlar kızıyor bebek almıyor emmiyor diyen bayanlara..

Goguse alma konusunda tembellik yaptigimi yazdm.ben mi atar yapıyorum snce hıı ?
evet sen demişsin tembellik ettim yorgundum diye tavsiye istiyorsan al sana tavsiye canım ben de sezeryan ile doğum yaptım 20 gün terlr içinde hem ben hem kızım mücadele le emzirdim. kızım emmeye çalışır ben emzirmeye ikimizde uğraşmaktan yorulurduk hiç uyuduğumu hatırlamıyorum ş doktor süt çocuğa yetmiyor biraz daha uğraş olmadı mama veririz dedi ben o gaz ile hiç bırakmadım 1 ay dolduğunda sütüm düzene girdi kızım alıştı 22 ay oldu hala emziriyorum. sütün düzene girmesi zaten 4 haftaymış ben de o zaman öğrenmiştim makina sütünü azaltır

Iyi de ilk tembellik ettim emzirmedim diyen sizsiniz niye atarlaniyorsunuz ki simdi tembel diyenlere?
Benim kizim ilk 3 gun emmedi, sutum dolup tasiyordu ama almadi cocuk. Inatla biberon vermedim direttim 4. Gun aldi caresizlikten. O esnada hep sagdim sutumu. Sonra 3 aylik olana kadar sorunsuz emzirdim, 3 aylikken memeyi reddetti, ben yine direttim biberon vermedim 2 ay boyunca uykusunda emzirdim sadece. 2 ay sonra onu da atlattik, 2 yasa kadar emzirdim sorunsuz.
sutunuz artsin istiyorsanız her firsatta uyuyun bol sivi tuketin ve yesillik yiyin, mayali seyler de sut arttirir, boza, malt icecekleri falan.
en onemlisi inatci ve kararli olun. Benim kizim memei reddederken gorunce bile cigligi basarken oturup bogure bogure aglardim neden istemiyor diye, ama hic vazgecmedim. Onun icin en iyisinin bu olduguna o kadar emindim ki bir an bile geri adim atmadim. Tek tavsiyem budur o yuzden. Emzirmenin gerekli oldugu konusunda kararli ve inatci olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…