- 20 Şubat 2024
- 99
- 23
- 8
- 33
- Konu Sahibi sevgimmmm123
Herkese merhaba. Oğlum 34+5 te doğdu en başta solunum sıkıntısı sonra sarılık ve enfeksiyon derken bir buçuk ay küvezde yattı. Şu an bebeğim yaklaşık 19 haftalık . Bebeğim erken doğduğu için bir şeyleri geç yapacak bunun bilincindeyim fakat 2. ayından beri hep içime sinmeyen bir şeyler var. İlk bebeğim ama benim 20 tane yeğenim var hepsinin büyümesine şahit oldum bir bebek hangi aylarda neler yapar az çok biliyorum. Şimdi gelelim bebeğim neler yapıyor neler yapamıyor.
1. Başını tutamıyor daha tam olarak
2.göz teması yok denecek kadar az hep gözlerini kaçırıyor bunu 2 aylıkken farkettim ben ne kadar göz teması kurmaya çalıştıysam hep kaçırdı
3. Agulaması çok nadir oluyor
4. Tavana bakıp heyecanlanıyor gülüyor ama bu heyecanın onda birini bize göstermiyor
5.Sosyal gülümsemesi çok zorlayıp şebeklik yapınca arada oluyor
6. Yüzüme baktığında ben konuşsam da konuşmasam da dudaklarıma bakıyor
7. Nesne takibi var
8. Kendisi uzanırken bir oyuncak gösterdiğimde heyecanlanıyor
9.yüz üstü yatırdığımda hemen ağlıyor 1 dk bile durmuyor
10.Benim kucağımda yüzü dışa dönükken başkası seslendiğinde hiç bakmıyor sese yönelmiyor
11. Sabahları uyandığında günaydın diyorum gülüyor. Kucağıma alıp yüzyüze geldiğimde hemen ağlıyor
12. Dönme çabaları yok
Şimdi siz annelerden istediğim şey böyle olup bebeği sonradan düzelen var mı ya da ilerleyen yaşlarda tanı alan var mı
Ben en çok göz teması kurmamasına takıyorum
Lütfen cevap verin herkese şimdiden teşekkürler
1. Başını tutamıyor daha tam olarak
2.göz teması yok denecek kadar az hep gözlerini kaçırıyor bunu 2 aylıkken farkettim ben ne kadar göz teması kurmaya çalıştıysam hep kaçırdı
3. Agulaması çok nadir oluyor
4. Tavana bakıp heyecanlanıyor gülüyor ama bu heyecanın onda birini bize göstermiyor
5.Sosyal gülümsemesi çok zorlayıp şebeklik yapınca arada oluyor
6. Yüzüme baktığında ben konuşsam da konuşmasam da dudaklarıma bakıyor
7. Nesne takibi var
8. Kendisi uzanırken bir oyuncak gösterdiğimde heyecanlanıyor
9.yüz üstü yatırdığımda hemen ağlıyor 1 dk bile durmuyor
10.Benim kucağımda yüzü dışa dönükken başkası seslendiğinde hiç bakmıyor sese yönelmiyor
11. Sabahları uyandığında günaydın diyorum gülüyor. Kucağıma alıp yüzyüze geldiğimde hemen ağlıyor
12. Dönme çabaları yok
Şimdi siz annelerden istediğim şey böyle olup bebeği sonradan düzelen var mı ya da ilerleyen yaşlarda tanı alan var mı
Ben en çok göz teması kurmamasına takıyorum
Lütfen cevap verin herkese şimdiden teşekkürler