Bebeğim oto koltuğunda durmuyor

mrl_queen

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2023
12
3
6
Merhaba,

Bebeğim 7,5 aylık. Oto koltuğunda asla zaptedemiyorum. Bebekler araba ve yolculuk sever diyor herkes bizimkisi sürekli çığlık ve ıkınma halinde. Ne uyuyor, ne sakince duruyor. Yarım saat yola gidemez olduk, tatil planı yapmanın yakınından bile geçemiyoruz. Ne yapsak bilemedik benzer durumu yaşayıp çözebilen var mı acaba? Farklı oto koltuğu ile mi denesem ne yapsam çaresiz kaldım.

Merhabalar , bizimki de o aylarda öyleydi. oyuncak vermeyi denediniz mi ? biz oyuncak veriyorduk, yanında oturuyordum aaaa bak şu , aaa bak bu diye diye idare ediyorduk. şarkı açıyorduk. yani sürekli dikkatini dağıtıyorduk. sonra uyuyakalıyordu. oto koltuğu ile alakalı değildir bence ya. bazı bebekler sabit durmayı, anne kucağından ayrı oturmayı sevmiyor.

Çok denedik oyuncak vermeyi. Oyuncak haricinde oje gib değişik cisimler de veriyorum. 5 dk ilgileniyor ağzına alıyor vs sonra yine ıkınmaya başlıyor. Zaten sürekli yanındayım yalnız bırakmıyorum ilgisini sürekli çekmeye çalışıyorum. Eşim camları açıp kapatıyor sürekli ilgilisini çeksin diye. olmuyor olmuyor olmuyor...

Zaten gün içerisinde de uyku sorunumuz var. sürekli uykuya direniyor sadece göğsümde uyuyor ya da eşim kanguruda uyutabiliyor.

Farkındayım bu anlattığım durumların nokta atışı bir çözümü yok ama belki yeni bir şey öğrenirim...

Arkası dönük oturup hiçbir şey göremediğinden muhtemelen arabada seyahat etmekten sıkılıyor, karşısında kendini görebileceği bir ayna asabilirsiniz. Kızımda işe yarayan bir şarkı vardı ayrıca ismi “happy song- imogen heap” onu dinlemekten keyif alıyordu sizde deneyebilirsiniz. Birde ağladığı için koltuktan alırsanız o zaman durum giderek daha da zorlaşacaktır bu hatayı yapmamanızı tavsiye ederim ayrıca birkaç ay sonra muhtemelen koltuğu değişecek öne bakan koltuğa oturabilecek ve daha rahat edeceksiniz (yani umarım☺️)

benimki 16 aylık. hala ağlıyor oto koltuğunda. ben de biner binmez uyuyan çocuklara özeniyorum. uzak mesafe bir yere asla gidemiyoruz. artık önünü görür vaziyette, oto koltuğu yüksek, dışarıyı da izleyebiliyor ama yine de mızmızlanıyor.

Arkası dönük oturup hiçbir şey göremediğinden muhtemelen arabada seyahat etmekten sıkılıyor, karşısında kendini görebileceği bir ayna asabilirsiniz. Kızımda işe yarayan bir şarkı vardı ayrıca ismi “happy song- imogen heap” onu dinlemekten keyif alıyordu sizde deneyebilirsiniz. Birde ağladığı için koltuktan alırsanız o zaman durum giderek daha da zorlaşacaktır bu hatayı yapmamanızı tavsiye ederim ayrıca birkaç ay sonra muhtemelen koltuğu değişecek öne bakan koltuğa oturabilecek ve daha rahat edeceksiniz (yani umarım☺️)
Bizim oğlan biraz iri olduğu için koltuğu değişti bile. Arkası da dönük değil aslında. Çok fazla ağladığı için mecburen alıyoruz koltuktan.

Merhaba,

Bebeğim 7,5 aylık. Oto koltuğunda asla zaptedemiyorum. Bebekler araba ve yolculuk sever diyor herkes bizimkisi sürekli çığlık ve ıkınma halinde. Ne uyuyor, ne sakince duruyor. Yarım saat yola gidemez olduk, tatil planı yapmanın yakınından bile geçemiyoruz. Ne yapsak bilemedik benzer durumu yaşayıp çözebilen var mı acaba? Farklı oto koltuğu ile mi denesem ne yapsam çaresiz kaldım.
Oto koltuğu rahatsız edici olabilir mi. Mesela bizim oto koltugu acayip terletiyordu. sürekli kucağımda arka koltukta getir götür yaptık. 13 aylıkken başka oto koltuğu aldık. Ona alıştı. Ama uzun yolda sürekli onda oturmak istemedi. Mola verince 1 saat moa yerinde koştu filan. Bazı bebeklerde sevmiyor belki hiç sebebi yoktur

Back
X