Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebegim oturamıyor?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Tokiarika23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2017
2.225
5.075
88
Hanımlar ,bebeğimin 6 aylık olmasına 10 gün var ama henüz oturamıyor, destekli bir şekilde bile kayıyor, yanlara düşüyor , öne düşüyor. Baska bebekleri görüyorum desteksiz oturanlar bile var
Birde çok fazla ses çıkarmıyor sadece bağırıp, çiğlik atıp, bazen kahkaha atıyor ama bunun dışında agulayip bugulamak yok yani halk tabiriyle .
Bu bebek olayı beni çok kasıyor. Her a tetikteyim onu yaptı mi bunu yaptı mı? Ne zaman yapacak ne zaman diye kendo mi yiyip duruyorum. Lütfen bana tavsiye verin nasıl daha rahat olabilirim

annesı hıc üzülme daha cok küçük bence şuan oturtmasan bebegın sağlığı ıcın cok daha ıyı çünkü 6. ayına bıle gırmemıs henüz kemık gelısımıne zararı bıle olur
bız anneler ıstıyoruzkı hemen otursun , konuşsun , yürüsün ama Zaman'ı geldıgınde zaten hepsı bır bır olacak seyler

Oturacak emin olun :) evhama gerek yok ama işte anne yüreği anlamaz :) biz de geçtik o yollardan.. Niye bu çocuk yürümüyor yaşıtları hep yürüdü derdim.. Şu an " oğloooooom terledin yeter koşmaaa artıııık" diyorum:) hepsi geçecek emin olun.. Sağlıkla büyütün bebeğinizi..

Suphe duyuyosan bi kalca rontgeni cektir... zaten 6 aydan sonra yavas yavas oturmaya baslamiyolar mi?

4. Aydan itibaren destekli oturtulur. 6. Ay itibariylede desteksiz oturmaya başlayabilir. Başlar değil başlayabilir. Geri sayımla ilerleyen bir şey değil bu. Lütfen bu gereksiz streslere zaman ayırmayın.

aylik kontrollerini ihmal etmeyin zaten doktorunuz hepsini kontrol ediyordur
bi tuhaflik olsa soyler size
cocugunuzu baskalariyla kiyaslamayin

ahhh birde şu huyumuzu bırakabilsek.
falanın kızı şu ayında yürüdü filanın oglu diş çıkardı boyu kilosu kıyaslamaları biterse herşeyi dert etmeden yaşar gideriz
insan kopyala yapıştırla oluşmadı ki.
herkes farkli donanımlarla yaratılıyor.
siz de kendinizi rahat bırakın lütfen.
zamanı geldiginde oturur sürünür konuşur tuvalet egitimini alır herşey olur merak etmeyin

Suphe duyuyosan bi kalca rontgeni cektir... zaten 6 aydan sonra yavas yavas oturmaya baslamiyolar mi?
Doktorumuz önce mama sandelyesine oturtun dedi sonra bizimki oturamayınca daha kasları gelişmemiş dedi benim de aklım ona takıldı. Birde oturan bebek görünce hastanede iyice üzüldüm

Aslında kıyaslamamaya çalışıyorum ama doktorum beni yanılttı diyebilirim önce mama sandalyesi alın oturtun dedi sonraki kontrolde kasları gelismemiş demek ki dedi kasları gelişmemiş diyince üzüldüm ve ister istemez orda ki diğer 6 aylık bebeklerle kıyasladım onlar oturuyordu üzüldüm biraz.

6 aylık ben bebeğin desteksiz oturamaması çok normal, her bebek gelişimi farklıdır, kıyaslamayı bırakıp ve kafanızda herşeyi büyütüp durmayın, bu süreçte beraber eglenceli vakit geçirip gelişiminede faydalı olabilirsiniz..

Yok artık. Daha çok küçük oturamaması çok normal. Bebeğinizi başka bebeklerle kıyaslamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…