Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebegim oturamıyor?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Daha dünyaya geleli 6 ay olmuş bir bebeğe çok yüklenmiyor musunuz?
Her bebek farklıdır, hepsi aynı zamanda oturup, aynı dönemde agulamaz.
Hepsi birer birey sonuçta.

Doktor kontrollerinde sağlıksal bir problemi yoksa, bebeğinize zaman verin.
10 aylık yürüyen bebekte var, 2 yaşına kadar yürümeyen bebekte.
Benim 2 oğlum var, ilk oğlum yaşına yakın yürüdü hiç emeklemedi, süründü resmen.
İkinci oğlum ise 9 aylık emeklemeye başladı, 10 aylık ayaklandı, daha yürümüyor ama yakındır.
Çenesi de düşük, maşallah.

İkisi de aynı ana-babadan doğma ama farklılar.
O yüzden yüklenmeyin bebeğinize, zaman verin ve destek verin yeterli.

Yani öyle bir yazmışsınız ki sanki çocuk 1 yasında. Oturur annesi 7 aylık otursa nolur ki..
Benim oğlumda 17 aylık ama konuşmuyor anne baba meme dede at aç as diyor o kadar..
Kıyaslamayın kimsenin bebeğiyle. Hepsinin gelişimi farklıdır. Bariz birşey olsa dr lar yada siz anlarsınız zaten..

6 ay bazı şeyler için erken olabilir. Bence doktora sor kafandaki soruları. Daha iyi bilgi verir.

Her bebek bir değil. Bebeğini başka bebeklerle kıyaslama. Kıyas yapmak için daha ciddi şeyler gerekir.
Aynı ayda doğum yaptığım arkadaşlarımdan hepimizin bebeği farklı şeyleri farklı aylarda yaptı mesela. Biri erken otururken öteki ondan erken sıraladı. Sıralayan konuşmayı geç yaparken öteki daha çok konuşmaya çalışıyordu.
Oğlum oturuyordu ama hareketli olduğu için de kayıyordu ilk zamanlar toparlanamıyordu mesela. Belki sizin bebeğiniz de böyledir.. Ne zamanki emekleme pozisyonu için kendini yere atıp geri oturmaya başladı o zaman dengeli durmaya başladı..

Agulamak için erken zaten.
Oturmak da zamanla gelişecektir.

Konu sahibinin bebeğiyle alakalı değil ama kastettiği agu sesi ise oğlum 3 aylık olmadan agu sesini çıkarıyordu.. Yani aslında erken geç diye bir şey yok bebeklerde ciddi motor becerileri gecikmesi dışında. Bazı şeylerin sırası tutmuyor..

Doktorumuz önce mama sandelyesine oturtun dedi sonra bizimki oturamayınca daha kasları gelişmemiş dedi benim de aklım ona takıldı. Birde oturan bebek görünce hastanede iyice üzüldüm
6ayliktan itibaren yavaş yavaş 5 dk gibi kısa sürelerde destekle oturtun ama geri alın. Daha erken ne bu acele
Normal bunlar. .
Oğlum 7 aylıkken oturmaya başladı

Aynen. Oğlum 15 aylık. Benim ailem bile ara ara konuşuyor mu? diye soruyor. 15 aylık bebek sohbet mi edecek bilmiyorum. Cahil biri de değilim ki..
Aynı şekilde "anne baba hadi cici dede mama meme falan diyor" diyorum. Sonra diğer yeğenlerimin daha erken konuştuğundan bahsediyorlar. Allah'a şükür algıları açık evdeki her şeyden haberi var Her bebek bir değile bağlayıp susuyorlar. "Eee siz şimdi kıyas yapmadınız mı yani?" demek istiyorum o anda

Canim acelene ne? Bebekler zaten 5. Ayina kadar tam oturtulmazlar ki hic duymadin mi? Ayrica bu konusma isi tamamen kisisel bisey. Bi kuzenimin cocugu var 2 yasinda sarkilar soyleyip 20 ye kadar sayiyor diger kuzenimin 4 yasina yaklasan oglu daha sadece hala diyebiliyor.
Herseyi takinti haline getirip hayati kendine zehir etme. Cocugunla gecirdigin guzel zamanlarin kiymetini bil.

Daha 6 ayına bile girmemiş biraz aceleci değil misiniz? 6 aylık bir bebeğin ne yapmasını bekliyorsunuz? Bu kadar evham iyi değil..

İki kızımın büyümesinde dağlar kadar fark var. Büyük kızım 7 aylıkken her yöne dönerdi ikinci 9 aylıkken sağa sola dönemiyordu. Büyük emekledi küçük poposunun üzerinde süründü. Bunlar ve bunun gibi bir çok örnek var. Bu kadar kaygılı olmayın bu ayların tadını çıkarın.

Oğlum 8. aydan sonra desteksiz oturmaya başladı, 12 aylık olduktan sonra emekledi. 14 aylık yürüdü.

Her bebeğin gelişimi farklı, doktor sıkıntı yok diyorsa yoktur, canınızı sıkmayın.

Tamamda canim benim daha oturamayan çocuk mama koltuğuna nasıl otursun birde ne olur her doktorun her dediğine sonsuz itibar etmeyin mesela bir başka doktora daha götürün bir sorunu varmı netlik kazanır kizim 6 aylıkken destekli oturmaya başlamıştı oğlum da 7. Ay oldu tik yok ana şimdi çok şükür oturuyorsa yutumeyede başladı yani her çocuk çok farkli

Haklısınız.
Erkenden kastım endişelenmek için erkendi :)

Ne zaman oturtma denemeleri yapmaya başlamalıyım peki ?

Şöyle söylim ben oglum küçükken bu konuyu araştırdım. Bir bebek nezaman yatdığı yerden kendi gücü kuvvetiyle oturma pozisyonuna gelebiliyorsa ozaman oturabilir sağ sol da düşmez. En sağlıklısı bu şekil. Bunu öğrendikden sonra bende izin vermedim oturtulmasina kemikleri icin sağlıklı degil bir kac ay daha bekle zaten ögrenecek. Benim oglum da geç yürüdü ve hala konuşamıyor ama her çocuk farklı dır herşeyi kafaniza takmayın ve en önemlisi çocuğunuzu başka çocuklarlan kıyaslamayın.

Benim oğlum hiç destekli oturmadı ne zaman oturtmaya kalksam kayıp yatıyordu 6 ay kontrolünde ebe oturmuyor mu ama oturması lazım dedi panik oldum. Bir kaç kere denedim oturmadı bende bıraktım peşini 8 aylıktı bir baktım oturuyor Allah Allah ben oturttum herhalde dedim yatırdım bir baktım kendi kalkıyor oturmak için :) bir yaşına kadar anne bile demedi şu an maşallah canı istediğinde her şeyi diyor 7 aylıkken ayağa kalktı bir yaşını geçti daha yeni yeni başladı adım atmaya her bebeğin gelişimi farklı sıkma canını

Bizimki her derdini anlatır, el kol birde kendine has çıkardığı seslerle
Birde mesela ne istiyorsa elimizden tutar götürür yaptırır.
Biz bol bol konuşuyoruz onunla, hafızaya atıyor onlar şimdi. Bi ara çıkaracak tek tek bakalım, o zaman da ay bir sus yavrum dememek için zor tutucaz kendimizi belki de :)

Aynı şekilde her şeyi işaret ederek ve kendince seslendirerek istiyor. Kendisinin eşyalarını ve evdeki eşyaları biliyor. Getir götür kapat aç elini yıka çöpe at su iç gibi komutlara vakıf çocuk. Daha ne yapsın bilmem ki? Artık ondan bahsederken söze karışıp anlatmaya bile çalışıyor veled. Yakında hiç susmayacak kesin

Merhaba,her bebegin gelişimi ver

Merhaba,her bebegin gelişimi farklıdır kimi geç yürür kimi erken konuşur bunları evham yapmayın daha 6.ayı dolmamış acele etmeyin hepsinı yasicaksinizcocugunuzun gelişimiyle ilgili kafaniza takılan şeyleri doktorunuza danisarak öğrenebilirsiniz.#huggiesannesiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…