Bebek Beslenmesi Bebegim sadece çis yapiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cakyaz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
986
281
123
Kizlar 40 gunluk bebegim var anne sutu aliyor baslarda sutum gelmedigi icin sarilik olmasin diye mama da verdik. Ama artik.sutum var ve ben sadece anne sutu vermek istiyorum. Tum.gun sadece anne sutuyle beslendiginde sadece ciş yapiyor bezi baya doluyor ama kaka yok veya gunde 1 kere kaka yapiyor o da cok az. Mamayi verince arkasindan normal kaka yapiyor. Bu ne demek oluyor sutum doyur muyor mu acaba?

40i gecti ise cisli bezleri doyma kriteri. 40i gecmedi ise gunde 1 defa 3 adet 1 tl buyuklugunde kaka yapmasi doydugunu gosteriyor. Yine 40i gecti ise 10mgune kadar kaka yapmamasi bile normal kabul ediliyor.

Sutunuz varsa neden mama veriyorsunuz ki. Yapmayin mamanin sindirimi cok zor anne sutu gibi degil ustelikte her mama verdiginizde, verdiginiz mama kadar sutunuz uretilmiyor azaliyor..

Merhaba benimde bebeklerim 40 günlük süt yetersiz tabiki de mama veriyorum dr bebekler az kaka yapıyor diye hipp önerdi birde bio gaia damla verdi bu müdahaleye rağmen 2 ya da 3 günde bir kaka yapiyorlar bildiğim kadarıyla anne sütü ile beslenen bebek haftada bir bile kaka yapsa yeterliymis sen yine de araştır bu günler geçecek inşallah şuan çok küçükler :KK200:

40i gecti ise cisli bezleri doyma kriteri. 40i gecmedi ise gunde 1 defa 3 adet 1 tl buyuklugunde kaka yapmasi doydugunu gosteriyor. Yine 40i gecti ise 10mgune kadar kaka yapmamasi bile normal kabul ediliyor.

Sutunuz varsa neden mama veriyorsunuz ki. Yapmayin mamanin sindirimi cok zor anne sutu gibi degil ustelikte her mama verdiginizde, verdiginiz mama kadar sutunuz uretilmiyor azaliyor..
Mamayi sutum yokken ilk gunler verdim sadece sonrada beni emince kaka yapmayinca denemek icin gunde bir kere veriyorum ve her defasinda hemen kakasini yapiyor beni emince sadece çiş yapiyor bu durumda beni acaba ac mi kaliyor diye dusunduruyor üzüluyrm. 40 i 2 gun sonra cikacak

Insallah dediginiz gibidir normaldir kardia mu kardia mu ama etrafindakiler inan psikoloji mi bozdu kv yanimda aç bu bebek bak kac saat gecti kakasini yapmiyor mamayi yiyince doyuyor diyor beni üzuyor. Ztn 40. Gunuzde kontrolumuz var doktorada soracagm 2 gun sonra

Bizim doktoruma hocam oğlum hırıltılı nefes alıyor diye sorsam bile çişi bolsa sorun yok buhar makinasını açın diyor. Yani çiş yapması çok iyi. Günde bir kere kaka da gayet normal. Çiş yapması demek bebeğin beslendiğini ve her şeyin yolunda olduğunu gösteriyormuş.

Insallah dediginiz gibidir normaldir kardia mu kardia mu ama etrafindakiler inan psikoloji mi bozdu kv yanimda aç bu bebek bak kac saat gecti kakasini yapmiyor mamayi yiyince doyuyor diyor beni üzuyor. Ztn 40. Gunuzde kontrolumuz var doktorada soracagm 2 gun sonra
Ay siz o çok bilmişlere bakmayın lütfen. Kendi evladınızı kendi isteğinize göre büyütün. Kendileri zamanında mama mı vermiş acaba?
Takmayın boşverin. Çişi bol olan bebek doyan bebektir.

Mamayi sutum yokken ilk gunler verdim sadece sonrada beni emince kaka yapmayinca denemek icin gunde bir kere veriyorum ve her defasinda hemen kakasini yapiyor beni emince sadece çiş yapiyor bu durumda beni acaba ac mi kaliyor diye dusunduruyor üzüluyrm. 40 i 2 gun sonra cikacak

Yani nacizane onerim yapmayin, benim kizimda kakasini yapabilmek icin uzun uzun emiyor ve emerken yapiyor cogu zaman. Gunde 1 defa yapiyor. Daha anca 40i cikiyor, yormayin mama ile bebishin bagirsaklarini, o daha ikinmayi ogreniyor. Bakin o dedigim grupta gak meme guk meme diye bir tabir var yani her istediginde her agladiginda, bir memeden sut gelmiyor mu digerine gecirerek evir cevir emzirin derler. Sutunuz kakadini yaptracak kadar cikmamis olabilir ama mama vererek nrmenin sut uretimini sekteye ugratiyorsunuz. Bebish israrla emecek ki sut artsin. Arz talep meselesi sut uretimi...

Suyunuzu icin, bebish uyurken uyuyun, gunduzleri saatte 1 geceleri 2 saatte 1 emzirin ki mamaya ihtiyac duymadan kakasini yaptiracak kadar sut olsun. Ayrica anne sutunu hazmetmesi cok kolay, ileride hem sutunuz bollasmis olur hem de mama ile ugrasmak zorunda kalmazsiniz..

Gokcenn Gokcenn cok tesekkur ederim dediginz gibi ısrarla emzirecegm kaka yapma olayini kafama cok takmadan. Birde konrtolumuzde kilo alimi azdi hemsirede mama takviyesi yap diyince vermistim tabi ozmnlar sutumde cok azdi. Insallah kilo alimida iyi olur. Israrla emzirip takibini yapacgm

Insallah kilo da alir annesi, sen sutunle besle ki o da en saglikli sekilde buyusun. Face de emzirme sanatı grubun adi. Bi form var onu doldurup sonra basvuru talebi gonderin, daha cok sorunuz olacak, yardima ihtiyaciniz olacak, oradaki emzirme danismanlaribve bizim gibi anneler birbirkerine gercekten cok yardimci oluyor. Mutlaka girin, sorununuz ile ilgili konu acin ve size mama dan, silikon uctan nasil kurtulacaginizi anlatacaklar dajismanlar. Gule gule buyutun minnosunuzu

40 değil ilk 1 ay.

Gokcenn Gokcenn cok tesekkur ederim dediginz gibi ısrarla emzirecegm kaka yapma olayini kafama cok takmadan. Birde konrtolumuzde kilo alimi azdi hemsirede mama takviyesi yap diyince vermistim tabi ozmnlar sutumde cok azdi. Insallah kilo alimida iyi olur. Israrla emzirip takibini yapacgm
Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal
Sıkıntısı yoksa problem yok

Gokcenn Gokcenn malesef yapmadi beni emdikten sonra ustune mama verince kaka yapti 3 gun inat etrim vermedim mama ama oglum hep huzursuzdu surekli agladi kipkirmizi oldu nezmn mama veriyorm.rahatliyor uyuyor sanirim.sutumle doymuyor artik bende buna inanir oldum galiba

Gokcenn Gokcenn malesef yapmadi beni emdikten sonra ustune mama verince kaka yapti 3 gun inat etrim vermedim mama ama oglum hep huzursuzdu surekli agladi kipkirmizi oldu nezmn mama veriyorm.rahatliyor uyuyor sanirim.sutumle doymuyor artik bende buna inanir oldum galiba
Ztn kontrole gittigimizde de 1 ayda sadece 370 gr almis hemsire cok.az dedi aglayacaktim nerdeyse bizden once ayni gunlerde dogum yapmis bir bebegi tartti masallah o 1 kilo almis cok iyi dediler ona. Bizimki ise zayif kalmisti.durum oyle olunca mama veriyorum hemsire ver dedi diye hala istiyrm.sadece anne sutu alsin mamayi beslenmemizden tamemn cikaralim.ama nasil iste Gokcenn Gokcenn

Ztn kontrole gittigimizde de 1 ayda sadece 370 gr almis hemsire cok.az dedi aglayacaktim nerdeyse bizden once ayni gunlerde dogum yapmis bir bebegi tartti masallah o 1 kilo almis cok iyi dediler ona. Bizimki ise zayif kalmisti.durum oyle olunca mama veriyorum hemsire ver dedi diye hala istiyrm.sadece anne sutu alsin mamayi beslenmemizden tamemn cikaralim.ama nasil iste Gokcenn Gokcenn

Face deki emzirme sanatina uye oldun mu cakyaz cakyaz onlar yardimci olur mutlaka. Gercekten bir cok anneye yardimci oldular. Aylarca enziremeyen ama dogru adimlar atip emziren anneler var

Face deki emzirme sanatina uye oldun mu cakyaz cakyaz onlar yardimci olur mutlaka. Gercekten bir cok anneye yardimci oldular. Aylarca enziremeyen ama dogru adimlar atip emziren anneler var
Formu doldurup gruba katili tikladim ama cevap yok uye olamadim bir yerde yanlislik yapiyrm galiba

cakyaz cakyaz sorulara yanlis cevap veriyorsundur. Basvuruyu iptal edip tekrar form doldurup tekrar basvur istersen. Kurallari oku ama mutlaka :)

Okudum Gokcenn Gokcenn ona gore doldurdum ztn ama yinde bir yerde yanlisligim var demekki tekrar doldurdum.bakalim

kilo alıyor derler yenidoğanlarda bu duruma genelde, korkmayın, tabi takipte kalın :)

Back
X