Endişelenmeyin bende de aynı durum var bebek 2 hafta geriden geliyor dediler ve gelişme geriliği ihtimaline karşı 4 boyutlu ultrasona yönlendirdi doktorum ve 15 günde bir bu ultrasondan takip ettiler,burda önemli olan bebeğin kilo almasıı bebekk az da olsa kilo almaya devam etmelii kilo aldığı sürece sorun yok bunun içinde stres yapma,bol bol dinlen ve sola yat,öğlenleri mutlaka uyu ben bu şekilde doktorumun dediklerine uydum ve çok şükür bebek geriden geliyo görünse de şuann 2.800 kilo ve çok sağlıklı güzel bir bebek diyor doktorum kilo almaya da devam ediyo,,üstelik bende gebelik şekeri de çıktı herşeyi bol bol yiyemiyorum ,vitaminli şeyler yemeye dikkat ediyorum,kırmızı et,somon,meyve ve sütt bolca tüket derim..
teşekkür ederim cevap için. bana da 4 boyutlu çektiler kan akışında beslenmesinde sorun olmadığını söylediler o biraz rahatlattı ama perşembe kontrolüm var inşallah kilo almıştır bebeğim
hem bebek küçük deyip hem doğurtma heveslerini de anlamıyorum doktorların o kadar minikse nasıl yaşayacak?Durumumuz bire bir aynı. Bende en son ayın 7 sine doktora gitmiştim. Bebeğim hiç gelişmemiş 2 hafta önceki ölçümlerle aynı çıktı.
2 haftada 150 gramdan daha az kilo almış.
O kadar üzüldüm o kadar ağladım ki...
4 gün sonra tekrar gittim yani ayın 11 inde. 2 haftalık farkın 1 haftaya indiğini söyledi ben çok şaşırdım.Çokta sevindim. Ve 3-4 günde 60 gram almış.
Bir daha böyle duraksama olursa bebişimi doğurtacakmış.bilmiyorum ne olacak.
. Perşembe günü benimde kontrolüm var. Benide perinatoloji uzmanına yönledirmişti. İçin rahat olmasını istiyorsan git demişti. Perşembe gününki randevumdan sonra karar vericem gidip gitmemeye.
ama ben o 4 günde harnup pekmezini yedim. Hala da yiyorum. Sabahları aç karna 2 yemek kaşığı içiyorum. Her sabah yumurta, muz, mandalina, kivi, badem, ceviz, cici bebe.
hem bebek küçük deyip hem doğurtma heveslerini de anlamıyorum doktorların o kadar minikse nasıl yaşayacak?
ben de muhakkak her besinden dengeli almaya çalışıyorum köy yumurtası buluyorum yoğurdumu kendim mayalıyorum ama anlayamadım. doktorlar da dengesiz konuşuyo. bi bakıyosun endişelenicek bi durum yok siz de minyonsunuz diyo,bi bakıyosun telaş yapıyo seni de telaşlandırıyo.
1850 gramdı en son geçen hafta. 3 gün sonra bakıcaz yine bakalımsenin bebiş kaç kg canım ? Benim ki 2 hafta fire vermeseydi 2 kilo filan olurdu sanırım.
teşekkür ederim. evet 4 boyutluya onun için girdik zaten. besin akışında sorun yok korkmayın dedi radyoloji uzmanı.sağlıklı olsun da başka bişey istemiyorum.4 boyutluda kordon damarlari ve plesanta incelendi dimi?
Cünkü gelisim geriligi bebek anneden yeteri kadar nesin alamazsa yani kordon damarlari calismiyorsa oluyor.
Eger hersey normalse bence minyon olacak bebisin hic takma kafana.
Sana tavsiyem arkadasim, bol bol elma ve ceviz ye. Eger icebiliyorsan taze portakal, greyfurt sık ic tam mevsimi simdi.
Bir de balik.. Boll boll tüket bol yesil salata ile. Solun tutulsa bile ısrarla soluna yat. İnsallah kilo alacaktir yavrun.
Hem almasa bile saglikla dogsun yeter. Sonradan zaten alacaktir.
Benim kizim 36+5'de 2.750 dogdu 15 gun sonra 3.500 olmustu
Allah saglikla kucaklamayi nasip etsin.
Merhabalar arkadaşlar. sata göre 34. haftayı doldurdum ama iki kontroldür bebeğim 2 hafta küçük çıkıyor.Beslenmeme dikkat ediyorum ama düzelmiyor. İki farklı doktora gittim ikisi de kesin konuşmadı. Minyon olacak diyolar sonra da sıkı takip etmek lazım gelişim geriliği olabilir diyolar. Kafam çok karıştı,canım çok sıkıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?