Bebeğim soğuk algınlığı geçiriyor

neslihan903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2024
40
10
3
28
Hanımlar merhaba bebeğim bir haftadır hasta başlarda ateş oldu 2 gün doktora gittik bir şey gözükmüyor takip edin dedi sonra göz kızarıklığı burun akıntısı başladı tekrar götürdüm aferin verdi yarım ölçek kullan dedi sonra araştırdım 2 yaş üstü çocuklara veriliyormuş benim bebeğim 10 aylık bende başlarda kullanmak istemedim serumla düzenli yıkadım sarı sarı mukus aktı başlarda bol bol emzirmeye çalıştım ama tıkanmaya başladı iyice öksürükte başlayınca bir kaç kez verdim aferin bugünde aile hekimine götürdüm oda antibiyotik verdi ama hemen açma durumunu izle ağırlaşırsa kullan dedi aferin içinde biz vermiyoruz kullanmamaya çalış ama iyide gelebilir bu durumda falan dedi ciğerler temiz korkulucak bir şey yok dedi yani kafam allak bullak öksürüğü arttı biraz öksürük ve tıkanıklık için önerilerinizi rica ediyorum

Gecmis olsun
Bebdgin kaç aylık?
Aferim tarzı soğuk algınlığı ilaclar hiç kullanmadım. Ateşi yok ciğeri temizse hemen antibiyotik kullanma. Öksürüğü için, ben bebekler hafif ilik havlu gogsune sirtina koyardım. Bol emzirme. Burnu için serum fizyolojik.
Bir de internette anne olunca anladim sitesinde ,Kadir tugcu var. Onun yazılarını okuyup,takip edebilirsin. Soru da sorabilirsin. Biraz kurcala siteyi

Teşekkürler 10 aylık bahsettiğin siteye bakacağım

Ayak altına sarımsaklı zeytinyağı tarifi var instagrama merihkafası yazarsan çıkar. Onun dışında bol burun temizliği. Burun açıcı damla sprey bir yaş altına kullanılıyor muydu hatırlamıyorum. Burun temizliğini enjektörle izotonik su fışkırtarak yapıyordum ben. Bir de sonrasında babyvac ile çekiyordum. Rahatlıyordu.
Aferin rahatlatır aslında 2 yaş altına doktor verirse kullanılır. Rutinde kullanılmaz. Çocuk doktoru uygun gördüyse ilerlemesin diye bu akşam verebilirsin. Burnunu açar rahat uyutur.

Teşekkür ederim sanırım genize akıyor öksürüyor çok balgamı nasıl atabilir onu bilemiyorum burnunu sürekli temizliyorum ama fayda etmiyor

Acilen bir Babyvac edinin, elektrik süpürgesine takılarak kullanılıyor. Serum fizyolojik ya da Sterimar baby sıktıktan sonra birkaç saniye (gerekirse biraz uzatarak) çocuğun burnuna tutarak genzinin temizlenmesini sağlayın, burnu ve genzi tamamen temizlenecek ve rahatça emebilir hale gelecek. Diğerleriyle karıştırmayın otomatik makineler vs. işe yaramıyor sadece Babyvac temizliyor bu şekilde.
İlaç önermek doğru olmaz ama ben bebeğimde akıntısı varsa İbu..min Zero kullanıyorum. Akıntısını kesip rahatlatıyor epey.
Coldmix kullanabilirsiniz, kıyafetinin ense kısmına doğru 1 damla damlatıp, yatarken başının denk geldiği yerin yakınlarına bir yere 1 damla damlatıp.
Odanın nem oranını %45 üstünde tutmaya çalışın, havlu çarşaf vs. ıslatıp sıkıp odada bir yere serebilirsiniz petek üstü, kapı üstü vs.
Nebülizatör varsa serum fizyolojik solutun.
Doktorunuza bunları onaylatmadan uygulamayın.
Çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim sanırım genize akıyor öksürüyor çok balgamı nasıl atabilir onu bilemiyorum burnunu sürekli temizliyorum ama fayda etmiyor
Dr balgam tuvaletle atılır derdi. O yuzden bol emzir. Sivi alımına dikkat et. Oguk algınlığı olduğunda, burun alıcıları ilk3 gün kullan. Serum fizyolojik daha çok kullanılıyor sanirim

Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…