Bebek Beslenmesi Bebeğim sürekli ağlıyor. Kolik hakkında bilgisi olan

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

accounter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
688
635
208
Arkadaşlar bebeğim 40 yeni çıktı. Sürekli gaz problemi kabızlık var.bnm sütüm ne yapıyorsam arttiramiyorum.dr gaz yapmayan mama verdi.bağırsak düzeni için damla verdi.ama ise yaramıyor. Sabahliyoruz.hiç durmadan bağırıyor. Tecrübeli arkadaşlar çok bitkin haldeyim.önerilerini Zi paylasirsiniz sevinirim

O damlalar benim bebegimi daha fena yapmisti hic durmuyodu damlayi verdigimde.rezene almistim eczaneden hem ben iciyodum bebegimede 4 cay kasogi veriyodum ise yaroyodu Allah yardimcin olsun cok.zor gunlrr

cnm merhaba bizim bebeğimizde çok gazlıydı bunun kesin çözümü yok malesef
bizde iik üç ay çok çektik
ama sancıyı hafifletecek ilaçlar var biz nurse harveys kullandık bitkisel surup bu
bide masaj cok işe yarıyo youtube dan videolarına bakabilirsin
bide mamselin kimyonlu rezene çayını iç bebişede verebilirsin
bölelikle sendeki gaz bebişe geçmemiş olur allah yardımcın olsun cnm

Arkadaşlar bebeğim 40 yeni çıktı. Sürekli gaz problemi kabızlık var.bnm sütüm ne yapıyorsam arttiramiyorum.dr gaz yapmayan mama verdi.bağırsak düzeni için damla verdi.ama ise yaramıyor. Sabahliyoruz.hiç durmadan bağırıyor. Tecrübeli arkadaşlar çok bitkin haldeyim.önerilerini Zi paylasirsiniz sevinirim
bnm bebekte kolikti o zaman hem bebek hem kendim rezene içiyoruz içine kaynatırken kimyonda atıyorum küçük biberona koyup bol şeker atıp veriyorum çok seviyor o çok rahatlatıyor ayrıca nurse harveys kullanıyorum çok iyi tavsiye ederim

Allah anali babali büyütsün, Allah kolaylik versin.
1. Bebeginiz kizmi erkekmi.
2. Eger erkekse çükünü kontrol edin cünkü bende oglumunkini gaz sancisi saniyordum meger tikaniklik varmis ve cisini yapamiyormus 2 aylikken sünnet ettirdik ve rahatladi.
Eger gercekten gazi varsa düzenli kaka yapiyomu onu takip et yapmiyosa ya eczaneden kimyon yagi fitili al yada seker katmadan kuru kayisi hosafi yap icir iyi geliyo hem gaza hem kaka yapmasina.
Ve arkadaslarin dedigi gibi rezene cayi hem sen ic hemde bebegine ver ama bebekler icin rezene cayi olmasi lazim eczanelerde beni doktorum normal t
Rezenenin bebege agir gelecegini söylemisti.
emzirdikten sonra yada biberondan sonra mitlaka ve mutlaka gazini cikar ve karninin üzerine yatir sirtini ov süper gelir rahatlar ve hosuna gider yagli masaj yap aksam.yatirmadan önce karnini ovarsanda hep saat yönüne dogru ov oda iyi gelir.

Bu tür müzik ac rahatlatir alisir bununla uyumaya sana kolaylik olur.
Bebisi öp insallah güzel bi gece gecirirsiniz.

Bebeğine rezene çayı içir ve kolik bebekler için müzikler var internetten bulup onlardan dinlet ben öyle yapıyordum faydasını gördüm

malesef kesin çözümü yok damlalar da mamalarda aslında para tuzağı diyebilirim rezene dene ama dikkatli ol alerji yapmasın. çok hareket ettirmelisiniz kollarını bacaklarını gün içinde sanki yürüyormuş gibi (sezaryen olanlar bilir yürümek karnı çalıştırır) sırtına vurup gazını çıkarmaya çalışın ama çok fazla ilaçlara otlara bulaşmayın verdiğiniz her şey böbreklerine ciğerine yük bindirir bu bir kaç ay boyunca devam edip kendiliğinden geçecek bir süreç işiniz zor malesef kolay gelsin:)

Gaz oluşumunu önleme yardımcı biberon markaları var, kullanıyor musunuz?
Ve kiraz çekirdeği yastığını da deneyin derim.

Canim sancilari hala devam ediyorsa siddetle elma yagini tavsiye ederim...
Ilk oglumda 6 7 gun kolik sancisi cektim...
Birkac damla elmavyagiyla karnina ve topuklarina masaj yaptim ...
Sonra misil misil uyudu...
2. Oglumda baktim gaz sancisi basladi ayni seyi yaptim...
2 . Ayindan beri bizle yatar bizle kalkar masaallah..
Sanci nedir bilmedim ben...
Komsumuzada verdim gecelerce uyumayan kizi misil misil uyumaya baslamis...
Yagi bana geri verdi tekrar kolikligi baslamis...

Dinlenmedigin icin sutunde artmaz bol bol helva ye yada humanin sut arttici caylar ic sutunde gaz yapior olabilir eger mama veriyirsan iki gun sadece mama ver ben oyke yaptim hic uyumayan bebegim full uyudu damlayida icirme herseyi kes iki gun mama ve su ver arabaniz varsa cikin gezin yada bebek arabasinda gezin kabizlik icin sen yaptirmaya calis bebegine uyari biz zeytinyagli sigara kagidinla yaptik icini bosalttik ince kurdan gibi yaptik zeytinyagina batirip ucunu icine kulak cubugu falan guvenmedim ayaklarinida karnina bastir cok degil :) cenin pozusyonu seklinde ikinsin

Dinlenmedigin icin sutunde artmaz bol bol helva ye yada humanin sut arttici caylar ic sutunde gaz yapior olabilir eger mama veriyirsan iki gun sadece mama ver ben oyke yaptim hic uyumayan bebegim full uyudu damlayida icirme herseyi kes iki gun mama ve su ver arabaniz varsa cikin gezin yada bebek arabasinda gezin kabizlik icin sen yaptirmaya calis bebegine uyari biz zeytinyagli sigara kagidinla yaptik icini bosalttik ince kurdan gibi yaptik zeytinyagina batirip ucunu icine kulak cubugu falan guvenmedim ayaklarinida karnina bastir cok degil :) cenin pozusyonu seklinde ikinsin
Ben yesil duru sabunu ince ince kestim fitil gibi onu soktum hep yapti kakasini kolaylikla

Ebe bana ates ölcücü sok uyarici olarak dedi ama bende ise yaramadi ates ölcücü sabun yaradi sadece cocuktan cocugada degisiyo tabi

Canim kolik aynı saatte ağlayıp bitiyorsa ve sebepsiz agliyorsa denilebilr .. benim de bebeğim 2 aylık kolik saatine yakın banyo yatirip yagla masaj yapiyorum uyuması için de kucagimda evi dolastiriyirum hafif salliyarak uyuyo çok şükür allah yardimcin olsun zor

Birde bebek annenin sinirini falan hissediyo sakin sakin sarılmak ta ise yariyo çoğu zaman babasının ya da benim göğsümde uyudu zamanla daha iyi oluyolar biz hergün bugün daha iyi diyoruz

Çoğu arkadaş çaresi yok demiş ama bende kolik bi bebek büyüttü çok şükür şimdi 2 yaşında. Bende 3 4 ay çektim o sabaha kadar ağlamaları kaç gece acil gittik bağırsaklarına kramp giriyordu artık. Şurup damla kar etmedi. En son çareyi bildiğimiz saf zeytinyağında buldum. Gece aniden ağlamaya başlayınca hemen ağzına bir çay kaşığı zeytinyağı verirdim birazda zeytinyağıyla karnına masaj yapardım yarım saat olmadan sakinleşir ve mışıl mışıl uyurdu. Tek çözüm ZEYTİNYAĞI. Çocukta sende boşuna yıpranmayın

arkadaşlar merhaba, benim de 2.5 aylık bir oğlum var, doğduğu günden beri ya uyuyor ya ağlıyor diyebilirim, sakin durduğu zaman çok az, ağlamaya başlayınca da yüzü kıpkırmızı gözünden yaş gelene kadar resmen ciyak ciyak ağlıyor. doktor gaz sancısı,3. aydan sonra geçer dedi ama ben artık gaZ sancısı olduğuna inanmıyorum öyle olsa gazını çıkarınca rahatlar ağlaması diner ama maalesef ağlamaya devam ediyor... kolik desem belli saat aralığında değil her saat ağlıyor .. benzer durumda olanlar varsa tecrubelerini paylaşırsalar sevinirim

arkadaşlar merhaba, benim de 2.5 aylık bir oğlum var, doğduğu günden beri ya uyuyor ya ağlıyor diyebilirim, sakin durduğu zaman çok az, ağlamaya başlayınca da yüzü kıpkırmızı gözünden yaş gelene kadar resmen ciyak ciyak ağlıyor. doktor gaz sancısı,3. aydan sonra geçer dedi ama ben artık gaZ sancısı olduğuna inanmıyorum öyle olsa gazını çıkarınca rahatlar ağlaması diner ama maalesef ağlamaya devam ediyor... kolik desem belli saat aralığında değil her saat ağlıyor .. benzer durumda olanlar varsa tecrubelerini paylaşırsalar sevinirim
kilo alımı nasıl peki?

Back
X