Bebek Beslenmesi bebegim surekli agliyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

oyunbozan8

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
209
14
1aylik bebeğim sürekli bagriyor agliyor emiyor,kakasini yapiyor,cisini yapiyor,gazini cikariyorum,gazi yok yani karni sert degil sadece emerken ve uyutmak icin sallarken susuyor zaten uyumuyoda 10 dakika daliyor gibi sonra hop gene kalkiyor. Acta degil sutum yetiyor kilo alimi iyi cunku ateşi falanda yok kolikse 2-3 saat aglamazmi bizim ki sabahtan aksama dek ağlıyor napicagami bilmiyorum sinirlerim artik kaldirmiyor neden olabilir

Doktora götürmende fayda var tatlım,burdan Bebeğini göremediğimize göre bi yorum yapmak Saçma ve faydasız olur

çok sinir bozucu bir soru biliyorum ama sütünün yettiğine emin misin?
emin olmak için emzirmeden once sağıp bakabilirsin kaç ml çıkıyor, ve biberonla verebilirsin.
benimki sürekli ağlamazdı ama emdikten 1 saat sonra falan uyanır ağlardı. sağıp biberonla verince 3 saat uyuyordu. bazı bebekler çekemiyor sütün tamamını.
40 ı çıkana kadar sağıp vermiştim.

çok sinir bozucu bir soru biliyorum ama sütünün yettiğine emin misin?
emin olmak için emzirmeden once sağıp bakabilirsin kaç ml çıkıyor, ve biberonla verebilirsin.
benimki sürekli ağlamazdı ama emdikten 1 saat sonra falan uyanır ağlardı. sağıp biberonla verince 3 saat uyuyordu. bazı bebekler çekemiyor sütün tamamını.
40 ı çıkana kadar sağıp vermiştim.
Aylik kontrolde kilo alimi normal oldugundan yettigini dusundum ama bide oyle deniyeyim sagolun peki biberondan sonra memeyi kabul etti gene dimi bebeginiz

Dünyaya henüz adapte olamadıkları için de yapıyor bunu bebekler.Benim bebeğim de yaptı bunu.Sürekli memnuniyetsiz bi hali vardı,ağlıyordu.Bi rahatsızlıgı yoksa 2,5-3 ay kadar sürebilir bu durumu.

Açtir o cocuk. Avent gaz yapmayan biberondan alin 26 tl falan. 1 numara mama 2 veya 3 olcek yapin. Ve merak etmeyin memeyi birakmaz

sizi en iyi anlayanlardan biri benim cunku kizim ilk 2-3 ay aynen anlattiginiz gibiydi ama gece versiyonu ile. ilik banyo cok iyi geliyor, isitici onunde bebeginizi acin rahatlar ve iltilmis zeytin yagi ile gobegine bacaklarina sirtina masaj yapin ,dinlendirici bi klasik muzik veya kuran dinletince de ciddi etkili oluyr.hepsini yapiyordum gayet etkili oluyordu ,uyuynca uyku suresi de uzuyordu tavsie ederim:KK66:

Benim bebegim de 2 aylik 1 aylıkken uyumayip ağlıyordu mamaya geçtim 2 olcek le başladım hem emziriyorum hem Mama veriyorum mışıl mışıl uyuyor. Bebekler aç olduğunda sık uyanır. Düzene girdi acıkmadığı sürece ağlamaz ve benim uyku düzenime uyum sağladı

1 aylık diyorsunuz, açlık değildir sanmıyorum, siz sık sık emzirin, henüź layıkıyla ememez, yorulur, emme refleksi geliştikçe , çene kasları kuvvetlendikçe emme süresi uzar, bununla doğru orantılı olarak daha uzun süre tok hisseder.
Sütüm yetmiyor diye düşünmeyin, psikolojinizi bozmayın. Siz emzirdikçe bebeğiniz emdikçe sütünüz fazlalaşır zaten. 1 ay kısa bir süre çünkü.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

bu arada gogsunuzu tutunca ,bebisin dudagi islaniyorsa sutunuz yeterli demektir . ayrica 1 aylik bebek yarim cay bardagi sut icse yine doyar demisti doktorumuz. mama v.s icirmenizi tavsiye etmiyorum sutunuzun az oldugunu dusunuyorsaniz gunde 1 lt yani 5 su bardagi rezene cagi icin, 1 bardak anason cayi icin, yemeklerinize kimyon ekleyin sutunuz 3 bebege yetecek kadar artacaktir....

bu arada gogsunuzu tutunca ,bebisin dudagi islaniyorsa sutunuz yeterli demektir . ayrica 1 aylik bebek yarim cay bardagi sut icse yine doyar demisti doktorumuz. mama v.s icirmenizi tavsiye etmiyorum sutunuzun az oldugunu dusunuyorsaniz gunde 1 lt yani 5 su bardagi rezene cagi icin, 1 bardak anason cayi icin, yemeklerinize kimyon ekleyin sutunuz 3 bebege yetecek kadar artacaktir....

Aylik kontrolde kilo alimi normal oldugundan yettigini dusundum ama bide oyle deniyeyim sagolun peki biberondan sonra memeyi kabul etti gene dimi bebeginiz
evet ama memeyi tamamen bırakmadım tabi, meme de verdim.
sonra biberonu tamamen kestim 21 aylıkken zorla bıraktırdım :) tekrar biberona başladı şimdi de biberonu bıraktırmaya çalışıyorum.

1aylik bebeğim sürekli bagriyor agliyor emiyor,kakasini yapiyor,cisini yapiyor,gazini cikariyorum,gazi yok yani karni sert degil sadece emerken ve uyutmak icin sallarken susuyor zaten uyumuyoda 10 dakika daliyor gibi sonra hop gene kalkiyor. Acta degil sutum yetiyor kilo alimi iyi cunku ateşi falanda yok kolikse 2-3 saat aglamazmi bizim ki sabahtan aksama dek ağlıyor napicagami bilmiyorum sinirlerim artik kaldirmiyor neden olabilir
Bakin ben doktor degilim ama bence beyin dahili tansiyon olabilir zor dogumlarda olusabiliyor mesela bendede varmis uyku sorunum varmis7 ayimda ilk defa pes pese 20 dak uyumusum annem cok zor bi dogum gecirmis korkmayin hafif tedaviyle geciyo ama bi doktora gostermenizde fayda var yine insallah bi sorunu yoktur minnosun)

bu arada süt makineyle sağınca fazlalaşıyor, bebek tam olarak kurutamadığından uretim de az oluyor. beyine daha fazla süt üret sinyali gitmiyor. ben artık stok yapmaya başlamıştım sütleri.

benim kizim da sebepsiz 3 ay agladi doktor dojtor gezdik hicbiseyi yoktu. hic uyumuyodu agladi uyumadi sinirlerim bozulmusti artk. simd 7aylik oldu biraz azaldi ama halen agliyo huyu bu sanirim alistim

Ayyy beni anlattım resmen ama çok şükür biz atlattik o dönemleri çok çok aglirdi deli olurdum varya ya uyursa susardi yada dediğin gibi sallaraam. benimki de anne sütü alıyordu çok şükür onunla ayni ayda doğanların kilosunun 2 katiydi yani kilosuda iyiydi kaç doktora görürdüm bilemezsin bir rahatsizligida yoktu neyser iste öyle boyle derken bu 3 aylik oldu ayni 4 aylık oldu ayni artik varya kafayı yedim o derece iste 4 ayında sütun coook çok azaldı sut artı mamaya başladım ne zaman ki başladım o zaman rahatladim bende bebegimde sennde sütunu sağ arkadaşın dediği gibi biberon ver onu emerken uyuyup kaldığını göreceksin ha önce memeni ver tabi mesela gece uykusunda doktoruna danisip 1-1.5 ml mama ver ama kesinlikle doktorunla kous tabi benim basımda aman mama verme biberon verme diyen büyükler çoktu en büyük hatayida onları dinlemekte yapıp kendime eziyet etmiştim Allah yardımcın olsun biraz uzun oldu k.bakma

Bebek kız mı erkek mi

Erkek ve çığrınarak ağlıyorsa kasık fıtığını da özellikle kontrol ettirin bir arkadaşın başına geldi ağladı doktora vs gitti bulamadılar tesadüfen altı açık ağlarken doktor fark etmiş böyle çıkıntı gibi imiş

Bir de hem çok küçük gem de mevsim geçişi burnunu vs kontrol edin tıkanırsa da uyuyamaz ememez huzursuz olur

Kan degerlerini olcturun.bu donemlerde demir rezervleri bazi bebeklerin erken bitebiliyor.bu da huzursuzluk yapiyor.kizimda olmustu.kan degerleri dusmus hatta anemi teshisi konmustu.gec kalmadan dr.anlatin

Önce doktora götürün,problem yoksa sütünüz yetiyormu diye kilosuna filan baktırın. Sağsanız da kaşıkla verin,biberonun akışı daha cazip gelir,emmeyi bırakabilir. Ben yaptım o hatayı

X