Bebeğim sürekli kusuyor ..

Pembeemzik

Az insan çok huzur !😏
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
1.174
12.874
308
34
Arkadaşlar merhaba... 2 aylik bir bebeğim var ve sürekli olarak kusuyor öyle doyduktan sonra fazlalığı atmak gibi değil bildiğin kusuyor ,burnundan gelecek kadar hatta çevirmesenm boğulacak neredeyse.P.tesi doktora götüreceğim ama önce bebeği benim gibi olan var mı merak ediyorum.? Canım çok sıkılıyor. Tam emiyor doydu diyorum 3 dk sonra hepsini geri çıkartıyor.

reflü galiba.lütfen uyurken dikkat edin.kusmuğu boğazında kalmasın.ben çocuklarımı yarım yan yatırırdım.dönüp yüzüstü düşemeyeceği ya da sırtüstü tam dönemeyeceği şekilde. bu şekilde uyutmak doğru mu değil mi bilmem. reflü yastıkları var, doktor önerirse kullanırsınız. bebeklerin büyük çoğunluğunda fizyolojik reflü olur.1 yaşa doğru kendiliğinden düzelir.kimi bu süreçte ilaç kullanır.şifalar diliyorum bebeğinize

Kizimda aynen boyleydi emse kusar,mama icse kusar. Yediginden fazlasini kusardi abartmiyorum gunde 8-10 kez sirt degistirirdim .ustunde bigun bilmem guzel kiyafet dursun.mama icsin yeterki bir dk surmez geri cikarirdi hepsini hergun bi makinelik sirtimiz cikardi kac tane doktora goturdim birsey yok dediler o kadar kusmaya ragmen kilomuzda gayet iyiydi 6.ayda hafiflemeye basladi 9.ayda tamamen kesildi kusmamiz bizim
Kizimda bende eksi eksi kokardik surekli ustime kusardi bende thisort degismekten usanmistim:))

Reflüsü var annesi yatağının altına baş kısmına ince bir battaniye dürüp koy. Yani bebeğin yatağı biraz dikey olsun. Geceleri bir nebze rahat geçer. Doktor zaten neler yapman gerektiğini söyler ama bi 3-6 ay arası sıkıntı çekebilirsin.

Reflü muhtemelen ama alerjik kökenli mi araştırmak lazım

Reflü gibi duruyor. Yeğenim de aynı öyle kusardı..

Ben oğlumu reflüsü olmadığı halde reflü yatağında yatırdım uzun süre. Hafif açılı yatması daha iyi çünkü..
Bebekler yastıkta yatamayacağı için en sağlıklısı budur..

Oğlum da minicikken 2 sefer bu şekilde kustu ama o aşırı gazdan olmuştu. Doktor sürekli olursa reflüden şüphelenilir demişti..

Bizim hala öyle gazını hemen çıkartmayınnn mecburen kafasını uyurken yüksek tutun ve kesinlikle Yann yatırın bu arada bebeğim en son 2 aylıkkenn 6.buçuk kiloydu doktora fışkırtarak kusuyor dediğimde sana fazla geliyordur en fazla iki çorba kaşığıdır demişti Allah kolaylık versin sağlıcakla büyüsün inşallahhhh ..

Benim kızımda 18 günlükken başladı.Gece gündüz ağlayıp emip kustu 2 gün.Su gibi ağzından burnundan fışkırarak.

Götürdük doktora reflü dedi.İlaç verdi 7. Ay gibi baya azalmıştı

Reflü de kusma olmaz. Geri bogaza kacma olur. Pylor Spazmı olma ihtimali var mı diye doktora sorun muhakkak. Ultrasonla anlaşılıyor. Tespiti zor değil. Muhakkak sorun. Bir tanıdığım cocugun öyleydi. Oradan biliyorum. Bazı bebekler kusar normal ama burundan gelecek şekilde fışkırarak kusmasi normal olmayabilir. Kilo alımı azalır hatta zayıflar. Genelde iki aylık civarı başlar kusmaları. Kötü bir durum değil korkutmayim ama muhakkak sorup bu şıkkı eleyin. Eğer pylor Spazmı yoksa ve kilo alımı normalse aşırı emiyor demektir. Biraz emme aralığını açabilirsiniz.

Fışkırarak mı kusuyor peki..bence pazartesiyi bekleme benim bebegimde olmustu ..idrar yolu enfeksiyonu olmudugunu oğrendik tahlil yaptilar kusuyor diyince...tabi her bebek ayni olur diyemem bence acile git

Bebeğin kaç kilo doğduki 2 aylık 6 kilo çok fazla geldi bana doktor normal karşılıyor mu bunu. Reflü de burnundan kusma var mı bilmiyorum ama bebeğin fazla mı doyuyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…