Bebegim uykusundan korkarak uyaniyo

Aynisini oglum yapti yarim saat once butun ev halki ayakta su anda. Anca sakinlesti. Ilk defa bu kadar siddetli agladi. Bir bilsem sebebini :(

aklıma bir arkadaşımın başına gelen olay geldi..aynı şekilde bebeği her gece aynı saatte çığlık çığlığa uyanıp ağlama krizine giriyormuş..istisnasız her gece aynı saatte.bizimle yatırdığımızda bi sorun olmuyodu ama odasında uyuduğunda her akşam aynı saatte yine başlıyordu dedi.bu böyle 3-4 ay devam etmiş.. dr gitmişler, pedagoglara gitmişler, hoca tutmuşlar yok yok yok...çocuk hasta değil, psikolojisinde bişey yok, dualarla da olmamış..çok yorgun olduğu ve eşinin de gece vardiyasında olduğu bir akşam yine aynı şey olmuş..o kadar doldum o kadar sinirlendim ki diyo, odaya gidip çocuğu beşikten almış, tam odadan çıkarken kapının eşiğinde odaya doğru dönüp" utanmıyorsunuz dimi el kadar bebeği korkutmaya!!" diye bağırmış..
işin ilginç kısmı ise o geceden sonra bir daha böyle bir olay yaşamamışlar :KK57:o_O
ben çocuğun annesinin o tepkisinden güç aldığını, ve her neyden korkuyorsa o korkusunu o anda yendiğini düşünüyorum.
çok ilginçmiş. anneler böyle işte evlatları için görünmeyene kafa tutarlar :) benimde teyzem anlatırdı. eniştem istasyonda çalışırdı bir nahiyede görev yaparken gece vardiyasına kalmış teyzemde bir gece konduda 3 çocuğuyla kalıyormuş. belki birlisiniz yer evlerinde börtü böcek çok olur. teyzem çocuklarını korumak için herşeyi yapmış lakin yinede eve yılan girmesine engel olamamış. anlattığına göre bu yılanın yavrularıda varmış ve eve süt içmeye geliyorlarmış. teyzem kaynamış sütü soğuması için kilerde bırakırmış ve her gün sütün eksildiğini farkediyormuş. o gece sütün başında beklemiş yılanları görünce bak seninde yavrun var benimde yavrularım var demiş korkuyla bu sütten başka içecekleri yok onun için seninle paylaşamam demiş git gelme demiş. ve uzaklaşmış ordan. ertesi gün sütü olduğu gibi bulmuş. bir dahada görmemiş. ama çok korkmuş. :) şimdinin insanlarında olmayan vicdan o zamanın yılanında varmış.

çok ilginçmiş. anneler böyle işte evlatları için görünmeyene kafa tutarlar :) benimde teyzem anlatırdı. eniştem istasyonda çalışırdı bir nahiyede görev yaparken gece vardiyasına kalmış teyzemde bir gece konduda 3 çocuğuyla kalıyormuş. belki birlisiniz yer evlerinde börtü böcek çok olur. teyzem çocuklarını korumak için herşeyi yapmış lakin yinede eve yılan girmesine engel olamamış. anlattığına göre bu yılanın yavrularıda varmış ve eve süt içmeye geliyorlarmış. teyzem kaynamış sütü soğuması için kilerde bırakırmış ve her gün sütün eksildiğini farkediyormuş. o gece sütün başında beklemiş yılanları görünce bak seninde yavrun var benimde yavrularım var demiş korkuyla bu sütten başka içecekleri yok onun için seninle paylaşamam demiş git gelme demiş. ve uzaklaşmış ordan. ertesi gün sütü olduğu gibi bulmuş. bir dahada görmemiş. ama çok korkmuş. :) şimdinin insanlarında olmayan vicdan o zamanın yılanında varmış.
Cok enteresan gerckten . Annelik duygusuyla bi cesaret geliyo demekki evladi koruma ic gudusuyle:)

Back
X