• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim uyuduktan sonra devamlı uyanıyor

Atanamayankomedyen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
262
Puanlar
33
Selam kızlar gün bitmeden hepinizin kadınlar gününü kutluyorum 🌸 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 6 aylık oldu uykuları biraz daha düzene girdi çok şükür gündüzleri az uyuyor 40-45 dk 3 uyku yapıyor bazen de 2. Gece uykusuna 20-21 gibi geçiyor ama sorun şu ki 8de yatarsa 10a kadar 9da yatarsa 11-12ye kadar 3-4 kez uyanıyor uykuya dalmakta çok zorlanıyor bu da beni o kadar yordu ki daha gece başlamadan 3-4 kez uyanıyor daldıktan sonra güzel uyuyor şükür ama bebek tabi her zaman aynı olmuyor 3 gündür de 5.30da uyanıyor 1 saate zor uyuyor velhasıl kelam ben uyku konusunda sınıfta kaldım sanırım fenalardayım🫠

Selaam, benimki 1 yaşında oldu halaaa ayniii, yani ne yaptıysam düzene girmedi. Uykusu cok hafif ve bir kere uyandi mi geri asla uyumuyor 10 gibi uyuttum şimdi uyandi mesela ve geri uyumuyor enerji patlamasi yüklendi çocuğa bu saatten sonra Allah bilir geri ne zaman uyuyacak, her günümüz aynı maalesef 😑

Selaam, benimki 1 yaşında oldu halaaa ayniii, yani ne yaptıysam düzene girmedi. Uykusu cok hafif ve bir kere uyandi mi geri asla uyumuyor 10 gibi uyuttum şimdi uyandi mesela ve geri uyumuyor enerji patlamasi yüklendi çocuğa bu saatten sonra Allah bilir geri ne zaman uyuyacak, her günümüz aynı maalesef 😑
🫨🫨🫨 Off uykusuzluk çok zor ya şimdi izindeyim çalışmaya başlayınca ne nolcak bilmiyorum her yerim ağrıyor 90 yaşındayım sanki 🫠

2 yaşında kızımın uykusu daha düzelmedi sen sınıfta kaldıysan ben neyim 🥲

🫨🫨🫨 Off uykusuzluk çok zor ya şimdi izindeyim çalışmaya başlayınca ne nolcak bilmiyorum her yerim ağrıyor 90 yaşındayım sanki 🫠
Allah yardımcın olsun, bende işi bıraktım çalışarak asla yapamazdimmm suan oyun oynuyor mesela bizimki

Benim oğlan da böyle, gece uykuları nispeten iyidir ama çok sık uyanır, saat başı en geç bir buçuk saate bir bi pışpış meme ister, ben normal karşılıyorum. Büyüdükçe geçer inşallah🤣

Geç uyutuyorsunuz bebekleri aylara göre kızlar. Melatonin bebeklerde 10’a kdr salglanıyor, 7.30 da uyutursan 10 a kadar fazla melatonin alıp iyi uyuyabiliyor, 9 da uyutursan sadece 1 saat depoluyor demişti doktorum. Geç uyutayım geç kalksın die düşünme dedi. Fyi.

Geç uyutuyorsunuz bebekleri aylara göre kızlar. Melatonin bebeklerde 10’a kdr salglanıyor, 7.30 da uyutursan 10 a kadar fazla melatonin alıp iyi uyuyabiliyor, 9 da uyutursan sadece 1 saat depoluyor demişti doktorum. Geç uyutayım geç kalksın die düşünme dedi. Fyi.
Hepsini denedim yine de uyanıyor anlam veremiyorum

Benim bebegim de 6 ayini doldurmak uzere suan 5.5 aylik. Genelde 7:30-8 arasi gece uykusuna geciyoruz. 7 gibi uykusu gelmeye basliyor, anliyoruz artik.

Eger uyumadan once mamasini guzelce icerse (bu benim bebegim icin 100-105 ml civari) 4 saat falan uyanmiyor ama mama icmezse veya 40-50 ml civarinda bir sey icerse o zaman dediginiz gibi saat basi gozunu aciyor cunku acikiyor. Acaba sizinki de boyle bir sey olabilir mi?

Ikinci yorumum da yattigi yerle alakali. Mesela kucaginizda uyutuyorsunuzdur ozellikle sirti guzelce isiniyordur ama kendi yatagina koydugunuzda yatak soguktur ve bebegi uyandiriyordur. Bizim boyle de bir sorunumuz vardi 2 ay kadar once sonradan nevresimin uzerine polar battaniye koymakta buldum cozumu. Ondan sonra uykusuna kesintisiz devam edebildi.

Kolayliklar dilerim, insallah bir an once cozersiniz 🌸

Bence diş gibi geliyor eğer gazı yoksa (ek gıda ile olabiliyor) ben 6-7 aya kadar yaşadım bunu, benim bebem alerjik 1 sene gaz sorunu yaşadım ama 6-7 aya kadar uyku şekli böyle idi

Back
X