merhaba, ben de uyku ve beslenme konusunda çok sıkıntı çektim. bebeğim şimdi 5 aylık bu şikayetlerimiz tam geçmese de hafifledi. size tavsiyem bebeğinizin burnunu sürekli kontrol edin. tıkalı olmasa bile kuruyor olabilir. ben akşamları 3-4 saatte bir bebek serumundan burnuna sıkıyorum; bazen bunu sıktıktan sonra nazal aspiratörle çekiyorum uykuya güzel dalıyor.
burnu tıkalı bebek meme emmediği gibi uyuyamıyor da..
diğer bir sorun da gaz sancısı veya karın ağrısı olabilir. benim bebeğim burnu tıkalıyken emmeye çalıştığında ağzından nefes almaya çalışıp çok hava yutuyordu.bu da gaz yaptığı için sancı çekip uyuyamıyordu. gazı çıkaramıyorsa yüzüstü yatırıp sırtını ovarak siz çıkarttırmaya çalışın. ama ovarken tek yöne olmasına dikkat edin; ya yukarı doğru yapın geğirsin, ya da aşağı doğru yapın popodan çıkarsın. iki yöne yaparsanız gaz dağılır ve daha çok sancı yapar. sırtüstü yatırıp karnını saat yönünün tersi şeklinde de ovabilirsiniz. karın ağrısına zeytinyağı da çok iyi geliyor. zeytinyağını çay tabağına koyup su buharında ısıtın, bunu pamukla bebeğin karnına kasığına sürerek karnının yumuşamasını ve ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz.
bebeğim omzumda uyuyor hala odanın içinde yürüyerek omzumda sallıyorum. dolaşıken ninni / şarkı söylüyorum. gece aç olmasa da meme veriyorum emerken uyuyor; doymak için emmiyor zaten, psikolojik emme yapıyor :) ama artık ağırlaştığı için ayakta sallamayı da deniyorum. emzik emmiyor ama ayakta sallarken birşeylerle uğraşsın ağlamasın diye veriyorum, o atıyor ben tekrar veriyorum.
çok uzun yazdım kusura bakmayın ama bebeğin etini koparıyormuşuz gibi ağlıyordu ve sinirim çok bozuluyordu.o nedenle bildiğim deneyip faydasını gördüğüm herşeyi yazmak istedim. bebek işi sabır işi. sabırsızlaşınca, sinirlenince, strese girince bu bebeğe yansıyor ve o da iyice huysuzlaşıyor.bebeğinize ve size sağlıklı günler dilerim.