Bebeğim uyumuyor

Ebraringo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2017
16
0
1
34
çıldırmak üzereyim tüm ihtiyaçlarını karşıladığım halde uyumuyor bazı geceler gözlerim kapanıyor uyukluyorum sabırla bekliyorum ama o uyumuyor uykusu var biliyorum emzirip gazını çıkarıp altını alıyorum sallıyorum tekrar emziriyorum emerken uyukluyor daha sonra tekrar uyanıyor çok yoruldum iki buçuk aylık ne yapacağımı şaşırdım :(

Allah analı babalı büyütsün öncelikle..
Yüz üstü yatırıyor musun yani o şekilde beline poposuna elini gezdirerek masaj gibi?

Çaylarla aran nasıl?
Ben bu dönemde rezene ıhlamur türü çayların bol bol içilmesinden yanayım..

Ebe ile bu konuyu hiç görüştün mü?
Başka bir sıkıntısı olabilir mi?

Benimde yakın bu geceler
Allah kolaylık versin hiçbir derdi olmadan uyumuyorsa ya bir ağrısı sızısı var yada geceyi gündüzü ayırt edemediği için uyumuyor annesi bir doktora götürüp en sağlıklı bilgiyi alın

çıldırmak üzereyim tüm ihtiyaçlarını karşıladığım halde uyumuyor bazı geceler gözlerim kapanıyor uyukluyorum sabırla bekliyorum ama o uyumuyor uykusu var biliyorum emzirip gazını çıkarıp altını alıyorum sallıyorum tekrar emziriyorum emerken uyukluyor daha sonra tekrar uyanıyor çok yoruldum iki buçuk aylık ne yapacağımı şaşırdım :KK43:

Ilk 3 ay bayaa zordur ve genelide boyledir.
Oncelikle sorun olmadigini dusun.
Senden ayrildiginda uyanmasida normal ilk aylarda cunku hala anneyle bir olma hissi mevcuttur.
Yanlarina yastik koy,uzerine yatir gerekirse esin beklesin.
Ya da kollarini sarmayi dene,birden hareket olup kendino uyandirmasin.
Bunlar zamanla oturacak.Geceler ve yorgunluk ustuste bindikce cok zor ama onun yuzune bol bol bakip asıl onun isinin zor olduguni dusun :)
Allah yardimcin olsun

Masaj yapıyorum evin içinde dolanıyorum kucağımda sussun diye gazı çıktığı halde ortalığı yıkıyor Ellerini sarıp sallıyorum beşiğinde ninni söylüyorum akla gelebilecek herşeyi yapıyorum ama sanki inat ediyor anlamıyorum emzik tutmadı tekrar ememk istiyor e emincede bu sefer gaz sıkıntısı uykuya dalamıyor kıvranıyor gazı çıkarırken uyku dağılıyor hep bu döngüde yaşıyoruz eşim çok yoruluyor sabah 6 da kalkıyor eve gelince çocukla ve evle ilgilendiği için gece ben uğraşıyorum

Allah analı babalı büyütsün öncelikle..
Yüz üstü yatırıyor musun yani o şekilde beline poposuna elini gezdirerek masaj gibi?

Çaylarla aran nasıl?
Ben bu dönemde rezene ıhlamur türü çayların bol bol içilmesinden yanayım..

Ebe ile bu konuyu hiç görüştün mü?
Başka bir sıkıntısı olabilir mi?[/QUOTE

Ev
Ilk 3 ay bayaa zordur ve genelide boyledir.
Oncelikle sorun olmadigini dusun.
Senden ayrildiginda uyanmasida normal ilk aylarda cunku hala anneyle bir olma hissi mevcuttur.
Yanlarina yastik koy,uzerine yatir gerekirse esin beklesin.
Ya da kollarini sarmayi dene,birden hareket olup kendino uyandirmasin.
Bunlar zamanla oturacak.Geceler ve yorgunluk ustuste bindikce cok zor ama onun yuzune bol bol bakip asıl onun isinin zor olduguni dusun :)
Allah yardimcin olsun

evet aslında onun işi zor derdini bir tek ağlayarak anlatabiliyor pskolojim de bozuldu herşeye yetmeye çalışıyorum bebekle eskisi gibi olmuyor hep birşeyler yarım evi boşluyorum bebekle uğraşıyorum e busefer ev başını alıp gidiyor hasta oldum bir hafta sadece çocukla ilgilendim ev savaş alanına döndü kadınlar da temiz ve düzenli evde mutlu olur ben öyleyim anlıycağnız herşey yarım kalınca sinirlerim bozuldu ilk zamanlar yemek dahi yemeye vaktim yoktu

Masaj yapıyorum evin içinde dolanıyorum kucağımda sussun diye gazı çıktığı halde ortalığı yıkıyor Ellerini sarıp sallıyorum beşiğinde ninni söylüyorum akla gelebilecek herşeyi yapıyorum ama sanki inat ediyor anlamıyorum emzik tutmadı tekrar ememk istiyor e emincede bu sefer gaz sıkıntısı uykuya dalamıyor kıvranıyor gazı çıkarırken uyku dağılıyor hep bu döngüde yaşıyoruz eşim çok yoruluyor sabah 6 da kalkıyor eve gelince çocukla ve evle ilgilendiği için gece ben uğraşıyorum

Canim bebekler hissiyati direkt alır.
Yani seninde sakin olman lazım.
Cidden normal bir döngünün icindesin.

Ay dönümleri atakları olur bide daha fazla emmek isteyebilir,biraz daha sana duskun olur,huysuz olabilir.Genelde dogdugu gunun tarihinin haftasina vs denk gelir.Aslinda sinirsel bi gelisim gb dusun,sonunda yeni biseyler yapar.

Sakinles.Sende cok yoruluyorsun.Ama onemli bi durum var suan.Esinde sende 3-5 ay sonra uyursunuz ama kendini yalniz atlatacam diye helak etme.

Beyaz gurultu var deneyebilirsin bazi sesleri.
Karnina gogsune yakin tutup yurume hareketliliginde rahatlar genelde karninda oldugu gb.Ama birakinca ve emdigi icin cabuk aciktigindan yine acikinca ayni döngü olur.

evet aslında onun işi zor derdini bir tek ağlayarak anlatabiliyor pskolojim de bozuldu herşeye yetmeye çalışıyorum bebekle eskisi gibi olmuyor hep birşeyler yarım evi boşluyorum bebekle uğraşıyorum e busefer ev başını alıp gidiyor hasta oldum bir hafta sadece çocukla ilgilendim ev savaş alanına döndü kadınlar da temiz ve düzenli evde mutlu olur ben öyleyim anlıycağnız herşey yarım kalınca sinirlerim bozuldu ilk zamanlar yemek dahi yemeye vaktim yoktu

Heh iste gayet normal :)
Icerleme,sadece senin basina geliyormus gb dusunme,uzulme o senin emanetin.
Kendini sıkma inan hepsi geciyor.
Icinde bulunurken apayrı zor.
Hamileylen hayal edilenden cok cok uzak bir durum,sudan cikmis baliga dönüyor insan.
Ama inan hepsi geciyor donem donem degisiyor.
Suan hersey cok yeni,gunduz o uyudukca sende uyu,esin gelince birlikte halledersiniz,3-5 ay sonra bıcır bıcır olacak butun isler zamaninda hallolur.
Kendini cok kotu ya da yorgun hissediyorsan gercekten esinden yardim iste.Bugunler icin varız valla :)

İn
Heh iste gayet normal :)
Icerleme,sadece senin basina geliyormus gb dusunme,uzulme o senin emanetin.
Kendini sıkma inan hepsi geciyor.
Icinde bulunurken apayrı zor.
Hamileylen hayal edilenden cok cok uzak bir durum,sudan cikmis baliga dönüyor insan.
Ama inan hepsi geciyor donem donem degisiyor.
Suan hersey cok yeni,gunduz o uyudukca sende uyu,esin gelince birlikte halledersiniz,3-5 ay sonra bıcır bıcır olacak butun isler zamaninda hallolur.
Kendini cok kotu ya da yorgun hissediyorsan gercekten esinden yardim iste.Bugunler icin varız valla :)[/QU

İnşaallah biliyorum geçecek ben aslında yavrumun her anını yaşamak istiyorum başından ayrılmıyorum nerdeyse ama gel gör ki geceleri canavar oluyor Ev hanımı olma işi asıl anne olduktan sonra başlıyor Muş şu bebeği olup tüm işlerini yapan annelere gıpta ediyorum

Evu falan umursamayi birakin bi. En onde gelen sey bebegin ve sizin sagliginiz, mutlulugunuz. Su 3 4 ay ev duzensiz oluversin bir seycik olmaz. Telasli, panik yaklasiyorsaniz bundan etkileniyor olabilir. Sakin olun, biraz kaygisiz olun hatta.

İnşaallah biliyorum geçecek ben aslında yavrumun her anını yaşamak istiyorum başından ayrılmıyorum nerdeyse ama gel gör ki geceleri canavar oluyor Ev hanımı olma işi asıl anne olduktan sonra başlıyor Muş şu bebeği olup tüm işlerini yapan annelere gıpta ediyorum

Zamanla oturuyor sende oyle olacaksin :)
Yeri geldi slinge koyup ütü yaptığım bile oldu,ev süpürdüğüm vs :) yanan yemekler,uyuturken yarim pismis kalip ocagi söndürdüklerim fln :))))
Hic kimseye gıpta etme.Allah sende bu isin altinda kalkabilirsin diye emanet etti.Zamanla deneyimleyeceksin,tecrubelerin olacak,bebeginde buyudukce cok alisacaksiniz birbirinize.

Yaşa zaten her anını inan,isler hep olur ama bundan 1 ay oncesine donebilir misin simdi 'hayır' :)
Buyudukce kolaylasacakta sanma hep baska baska seyler cikiyor ama diyorum ya o sana sen ona alisiyorsunuz birlikte buyuyorsunuz :)

Geceler biraz daha zor hem insana agirlik cöküyor,hem yorgunluk birikiyor,hem uyku vuruyor.

Artık öyle yapıyorum geçen kaynana geldi benim yataklar dahi ortadaydı ben kahvaltı yapıyordum şok oldu gitti Yapı olarak takıntılıyım ev temizlik ama artık yetişemiyorum boşladım bende insanız sonuçta gücümüz bir yere kadar zaten bebek tüm enerjiyi sömürüyor anneden devamlı ilgi sevgi alaka bekliyor

Artık öyle yapıyorum geçen kaynana geldi benim yataklar dahi ortadaydı ben kahvaltı yapıyordum şok oldu gitti Yapı olarak takıntılıyım ev temizlik ama artık yetişemiyorum boşladım bende insanız sonuçta gücümüz bir yere kadar zaten bebek tüm enerjiyi sömürüyor anneden devamlı ilgi sevgi alaka bekliyor

Şok olup gidene bakma :)
Görüp düzeltene,seni 2 dk dinleyene,bi ihtiyacin var mi tuvalete duşa girmen lazım mı diye sorana bak sen :)))))))))))))
Valla hepsi birarada olmuyor.
Cok net.
Her cocukta,her ailede,herkesin şartlarıda bir olmuyor.

Kendi bebegimdede yasadim agliyorsa bi skntısı var demektir bi yeri agriyor olabilir calpol surup dene yoksa agri kesici fitil uygula ki cok rahatlar bi seferligine bi dene bakalm.Eger aglamiyorsa uykuya dalma guclugu cekiyor.Onuda uykudan yarim saat once los odasina gotur orda mincikla mincikla uykusu gelicektir:)

Back
X