Öncelikle geçmiş olsun, emin olun geçiyor ve siz de alışıyorsunuz İlk zamanlar biz de uykuda çok zorlandık ama zamanla oturdu herşey. Birkaç tavsiyem olacak:
1-Yarım kundak yapmanız. Benim kızım da kundağı hiç sevmiyordu, ağlıyordu ve sanki onu sıkıyormuşum gibi hissediyordum ilk başta yapmadım ve yaptırmadım. Eşim çok ısrar etti ve yarım kundak yapıp sakinleştirip uyuttuğumuzda hep daha iyi uyudu. Özellikle ilk üç ay moro refleksi bu sıçrama olduğu için kendi kendini uyandırıyor. Yarım kundak bu işe yarıyor.
2-Emdikten ya da mama sonrası bebeklerin uyuması çok rahatlatıcı oluyor ben de düştüm buna, her beslenme sonrası mutlaka kucağınıza alıp gazını çıkarın. Eğer ağızdan çıkmıyorsa gene ilk üç ay alttan çıkartmak daha zor oluyor. Yatar pozisyona geçince belki ondan da uyanıyor olabilir.
3. Belli bir rutin belirlemeye çalışın. Atıyorum loş ışık pış pış kucakta sallama. İlk zamanlar bizim en çok yaptığımız hata çocuk uyumuyor mu, sakinleşsin diye bir kucakta, bir ana kucağında bir ayakta aklınıza gelebilecek her yöntemi karışık karışık demekti ve o dönemde dört beş saat uyanık kaldığını bilirim.
4. Kendinizi stresli hissetmeniz çok normal, yalnız değilsiniz birçok anne bu durumu yaşıyoruz. O yüzden bunu bilin ve önce kendinizi sakinleştirin. Çok gerilirseniz fırsatınız ve imkanınız varsa bir başka birinden yardım isteyin. Bir nefes alın kendinizi sakinleştirip uyutmaya çalışırsanız daha kolay olur.
Zamanla herşey geçecek. Bol bol fotoğraf çekin.