• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim uyumuyor

Atanamayankomedyen

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2024
256
228
23
İyi geceler kızlar 2 ay 16 günlük bebeğim özellikle geceleri asla uyumuyor uyku gözünden akıyor ama dalamıyor karnı tok altı temiz gaz sancısı da yok ama 2-3 saati buluyor dalması mesela bugün gece 11’den beri uyutmaya çalışıyorum saat 2 oldu yok dalamıyor çocuk kucağımda uyuyor ayağımda sallıyorum anında uyanıyor mama yedikten sonra 15-20 dk dik tutuyorum her şeyi denedim olmuyor gecelerdir böyle uykusuzum delirmek üzereyim yaşayan var mı ve geçecek değil mi🫠

İyi geceler kızlar 2 ay 16 günlük bebeğim özellikle geceleri asla uyumuyor uyku gözünden akıyor ama dalamıyor karnı tok altı temiz gaz sancısı da yok ama 2-3 saati buluyor dalması mesela bugün gece 11’den beri uyutmaya çalışıyorum saat 2 oldu yok dalamıyor çocuk kucağımda uyuyor ayağımda sallıyorum anında uyanıyor mama yedikten sonra 15-20 dk dik tutuyorum her şeyi denedim olmuyor gecelerdir böyle uykusuzum delirmek üzereyim yaşayan var mı ve geçecek değil mi🫠
Kundak yontemı denedınız mı

Su ,fön makınası ,süpürge sesleri denedınız mı telefondan açıp .

Bu arada size sarılıyorum 🫂 geçecek sabredin . ikizlerle bizde bi ara eşimle konuşamaz hale gelmıstik uykusuzluktan cümle kurma yetimizi kaybetmıstık resmen 🙈
İnanın hepsini denedim yok şimdi memede uyudu yerine yatırdım yine uyandı gerçekten kafayı yememek elde değil.. Çok teşekkür ederim umarım geçer uykusuzluktan reflekslerimi yitirdim keza

İnanın hepsini denedim yok şimdi memede uyudu yerine yatırdım yine uyandı gerçekten kafayı yememek elde değil.. Çok teşekkür ederim umarım geçer uykusuzluktan reflekslerimi yitirdim keza
Aha onuda emzikle atlattık 🙈o attı ben verdım o attı ben verdım 1 hafta çabaladım çeşit çeşit emzik alıp denedim . Öbür türlü sabaha kadar meme ağzından çıktımı uyanıyordu artık sırt omuz bel kol bitmiştim

Öncelikle geçmiş olsun, emin olun geçiyor ve siz de alışıyorsunuz İlk zamanlar biz de uykuda çok zorlandık ama zamanla oturdu herşey. Birkaç tavsiyem olacak:
1-Yarım kundak yapmanız. Benim kızım da kundağı hiç sevmiyordu, ağlıyordu ve sanki onu sıkıyormuşum gibi hissediyordum ilk başta yapmadım ve yaptırmadım. Eşim çok ısrar etti ve yarım kundak yapıp sakinleştirip uyuttuğumuzda hep daha iyi uyudu. Özellikle ilk üç ay moro refleksi bu sıçrama olduğu için kendi kendini uyandırıyor. Yarım kundak bu işe yarıyor.
2-Emdikten ya da mama sonrası bebeklerin uyuması çok rahatlatıcı oluyor ben de düştüm buna, her beslenme sonrası mutlaka kucağınıza alıp gazını çıkarın. Eğer ağızdan çıkmıyorsa gene ilk üç ay alttan çıkartmak daha zor oluyor. Yatar pozisyona geçince belki ondan da uyanıyor olabilir.
3. Belli bir rutin belirlemeye çalışın. Atıyorum loş ışık pış pış kucakta sallama. İlk zamanlar bizim en çok yaptığımız hata çocuk uyumuyor mu, sakinleşsin diye bir kucakta, bir ana kucağında bir ayakta aklınıza gelebilecek her yöntemi karışık karışık demekti ve o dönemde dört beş saat uyanık kaldığını bilirim.
4. Kendinizi stresli hissetmeniz çok normal, yalnız değilsiniz birçok anne bu durumu yaşıyoruz. O yüzden bunu bilin ve önce kendinizi sakinleştirin. Çok gerilirseniz fırsatınız ve imkanınız varsa bir başka birinden yardım isteyin. Bir nefes alın kendinizi sakinleştirip uyutmaya çalışırsanız daha kolay olur.

Zamanla herşey geçecek. Bol bol fotoğraf çekin.

Öncelikle geçmiş olsun, emin olun geçiyor ve siz de alışıyorsunuz İlk zamanlar biz de uykuda çok zorlandık ama zamanla oturdu herşey. Birkaç tavsiyem olacak:
1-Yarım kundak yapmanız. Benim kızım da kundağı hiç sevmiyordu, ağlıyordu ve sanki onu sıkıyormuşum gibi hissediyordum ilk başta yapmadım ve yaptırmadım. Eşim çok ısrar etti ve yarım kundak yapıp sakinleştirip uyuttuğumuzda hep daha iyi uyudu. Özellikle ilk üç ay moro refleksi bu sıçrama olduğu için kendi kendini uyandırıyor. Yarım kundak bu işe yarıyor.
2-Emdikten ya da mama sonrası bebeklerin uyuması çok rahatlatıcı oluyor ben de düştüm buna, her beslenme sonrası mutlaka kucağınıza alıp gazını çıkarın. Eğer ağızdan çıkmıyorsa gene ilk üç ay alttan çıkartmak daha zor oluyor. Yatar pozisyona geçince belki ondan da uyanıyor olabilir.
3. Belli bir rutin belirlemeye çalışın. Atıyorum loş ışık pış pış kucakta sallama. İlk zamanlar bizim en çok yaptığımız hata çocuk uyumuyor mu, sakinleşsin diye bir kucakta, bir ana kucağında bir ayakta aklınıza gelebilecek her yöntemi karışık karışık demekti ve o dönemde dört beş saat uyanık kaldığını bilirim.
4. Kendinizi stresli hissetmeniz çok normal, yalnız değilsiniz birçok anne bu durumu yaşıyoruz. O yüzden bunu bilin ve önce kendinizi sakinleştirin. Çok gerilirseniz fırsatınız ve imkanınız varsa bir başka birinden yardım isteyin. Bir nefes alın kendinizi sakinleştirip uyutmaya çalışırsanız daha kolay olur.

Zamanla herşey geçecek. Bol bol fotoğraf çekin.
Yarım kundağı denedim ama oğlum hiç sevmiyor sürekli ağlıyor. Her mamadan ya da emmeden sonra 15-20 dk kucağımda dik tutuyorum ne yapacağımı şaşırdım inşallah geçer çok teşekkür ederim ☺️

Uyanıklık döngüsünü kaçırıyor olabilir misiniz? Benim oğlum da eğer sabah uykularını iyi uyumazsa akşam uykusuna dalarken ya çok ağlıyor huzursuzlanıyor ya da devamlı uyanıyor. Gündüz 4 uyku yaptırmak belki gece uykularını düzene sokar. Bizde işe yaramıştı.

Arkadaşlar yazmışlar ama ben de tekrarlayayım. Gündüz uykularını düzgün uyumuyorsa, şu an ayına göre gündüz toplamda 4-5 saatten fazla uyanık kalıyorsa akşam uykuya zor dalar. Gece uykusu başlangıcı için 11 geç bir saat. Akşamüstü 6da bir rutine başlayın, 7de uyutun. Tek seferde uyanıklık süresi ise 45-60 dk olmalı gün içerisinde.

Ek olarak yarım kundak işe yarar. Muhtemelen bebeğiniz gündüz uyuyamadığı için akşam uyuyamıyor. Kundak yapınca ağlaması da bu yüzden olabilir. Yoksa kundak aslında çok rahatlatır. Bir de emzik alıştırabilirsiniz.

Gündüzleri ben salonda yatırırdım aydınlıkta. Gece ise yatak odasında. Gündüz de perde filan çekili yerde ise gündüzü öğrenemez.

Arkadaşlar yazmışlar ama ben de tekrarlayayım. Gündüz uykularını düzgün uyumuyorsa, şu an ayına göre gündüz toplamda 4-5 saatten fazla uyanık kalıyorsa akşam uykuya zor dalar. Gece uykusu başlangıcı için 11 geç bir saat. Akşamüstü 6da bir rutine başlayın, 7de uyutun. Tek seferde uyanıklık süresi ise 45-60 dk olmalı gün içerisinde.

Ek olarak yarım kundak işe yarar. Muhtemelen bebeğiniz gündüz uyuyamadığı için akşam uyuyamıyor. Kundak yapınca ağlaması da bu yüzden olabilir. Yoksa kundak aslında çok rahatlatır. Bir de emzik alıştırabilirsiniz.
Emzik alıyor çok şükür. Gündüz çok uğraşıyorum uyusun diye ama yok mesela bugün 11de uyandı 12.30gibi uyutmayı denedim yok 4e kadar uğraştım uyumadı daha doğrusu çok zor dalıyor uyuyor 10dk sonra uyanıyor

Gündüz iyi uymuyorsa akşama daha çok yoruluyor uykuya dalması daha zor oluyor, gündüzleri de güzelce uykusunu almasına dikkat edin

Gündüz iyi uymuyorsa akşama daha çok yoruluyor uykuya dalması daha zor oluyor, gündüzleri de güzelce uykusunu almasına dikkat edin
Dikkat ediyorum ama çocuk uykuya dalamıyor en ufacık seste uyanıyor

Emzik alıyor çok şükür. Gündüz çok uğraşıyorum uyusun diye ama yok mesela bugün 11de uyandı 12.30gibi uyutmayı denedim yok 4e kadar uğraştım uyumadı daha doğrusu çok zor dalıyor uyuyor 10dk sonra uyanıyor
Neden 11 de uyandı? Bebeklerin 7:30-08:00 gibi uyanması, güne başlaması gerekiyor. 11’e kadar uyuyan çocuk 12:30’da tekrar uyumaz ki tabii ki… Sabah 7:30’dan itibaren gün içerisinde 3-4 uyku planlayın. Muhtemelen bunu hallederseniz uyku sorununuz çözülür. Size kendi rutinimizi yazayım belki yardımı olur. Biz gündüz 3 uyku yapıyoruz şu an 3,5 aylık kızım. 3. Aya kadar gündüz 4 uyku yapıyorduk ama uyanıklık sürelerimiz arttığı için gündüz 3 uykuya düştük.

07:30-08:00 arası uyanış

1 saat/1 saat 15 dakika kadar aktivite, birlikte mutfakta kahvaltı hazırlama

09:00-09:30 arası birinci uykuya geçiş toplamda 45 dk 1 saat

10:30-11:00 arası uyanış

1,5 saat kadar aktivite, dışarda yürüyüş, oyun matı, tummy time

12:30 öğlen uykusuna geçiş toplamda 2-2,5 saat

15:00 civarı uyanış
1,5 saat kadar aktivite, oyun matı, tummy time

16:30-17:00 arası son kısa uyku

18:00 akşam uyku rutini başlangıcı
(Gündüz saatleri değişken olsa da akşam rutinini beş dakika dahi geç başlatmıyorum. Bu yüzden her ne olursa olsun, dışarda dahi olsak eve geliyoruz ve 18:00’da kısa banyo ile rutine başlıyoruz.)

19:00-19:30 arası uykuya geçiş (emme süresine göre kısalıp uzayabiliyor.)

Dikkat ettiğim noktaları da sizinle paylaşayım.
# 3 aya kadar bebeklerin uyanıklık süresi maksimum 90 dakika olmalı. Hatta ilk başlarda 45-60 dk deniyor. Ben hiç bebeğimin 3 aya kadar 90 dk uyanık kaldığını hatırlamıyorum. Hep 1 saat olmadan uykusu geliyordu. Şu an biz 3,5 aylığız ve uyanıklık süremiz 120 dakikaya kadar uzadı. Maksimum süreyi kesinlikle geçmiyoruz yoksa uykuya dalması zorlaşıyor. Gündüz yorulsun, gece uyur diye bir mantık yok.

# Oda sıcaklığı ideal olmalı, 21-22 derecede tutuyorum ve uyku tulumu ile uyutuyorum. Sıcaklık uyku kalitesini etkiliyor.

# Her gün mutlaka teniz hava aldırıyorum.

# Sabah 08:00 olduğunda hala uyuyorsa mutlaka uyandırıyorum.

# Akşam rutinini beş dakika dahi geç başlatmıyorum. O saatte dışardaysam eve geliyorum, misafir kabul etmiyorum.

# Beşiğine yarı uykulu iken bırakıyorum, biraz yüzünü okşayıp uyutuyorum. Sallama vs kesinlikle yapmıyorum.

# Bebeğimi sürekli aynı yerde yatırıyorum. Bir gün salonda koltukta, bir gün yatakta değil. Her gün her uykuda kendi yatağında.

# Gün içerisinde ekran, Tv sesi kesinlikle yok. Arka planda dahi yapay ses açmıyorum. Yalnızca hafif ritimli müzikler açıyorum.

Gece ise bizim için şöyle geçiyor.

19:00’da uyuyan bebeğim gece 00:00-01:00 arası uyanıyor emmek için. Bez değişimi, emzirme, gaz çıkarma ve dik tutma toplamda 1,5 saat sürüyor. Bazen 04:30 gibi de uyanıyor ama her zaman değil. Onun dışında kesintisiz uyuyor son iki haftadır. İki hafta öncesine kadar ise 23:30 gibi ve 04:00 gibi iki kez uyanıyordu.

Son düzenleme:
Back
X