Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla ben çalışıyorum.esim home Office.oğlumu kreşe gondermiyoruz pandemi nedeni ile.hafta içi gelirim işten ev Perisan mutfak perişan.sabah kahvaltıdan sonra ikinci bardak çay içecek kadar keyif yaptım diye benim ev hanimligima laf ediyor.gun boyu evde çocuk 3 yaşında yani öyle aman aman bakim gerektirecek yaşı geçti ki 3 sene emzirdim oğlumu aglatmadan memeyi kessin istedim.1 ay önce 3 yaş doğumgünü ile kendi birakri yavrum.emerek uyur,gece en az 1 kere emmek için uyanirdi.krese gidiyordu panndemi başlayana kadar kreşte hastalik bulasirdi sabahlara kadar ben bakardım. içim çok dolu. Allah'a havale ediyorum.haftasonlari çocuğumla ilgilenemiyorum iş yapmaktanŞu adamların çalışıyorum diye kendini her şeyden muaf görmesi...
Halbuki evden çıkan uykusuz da olsa günü idare ediyor, evde uykusuz kalmak daha zor.
Bunu anlatamazsınız tabii.
Eşiniz bencil.
Aynen hiçte öyle olmuyormuş. Yaşayan bilir. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benimde kizim 9 aylık oğlum 3 yaşında. Oğlum inanılmaz zor bir çocuk istisnasiz her gun sabredeceğim diye tırnaklarımin ucuna kadar sikiyorum kendimi bazende kendimi tutamayip sesimi yukseltiyorum. Küçüğünü büyüğünden koru büyüğü kıskanmasın diye ayrı çaba göster onu doyur onu uyut onun altını değiş diğerinin altını değiş biri ağlar susturdum diye sevinirken öteki başlar ağlamaya. Anne olmanin zorlugunu ikinci cocuktan sonra anladim. Dediginiz gibi bu isin birde gece 2/3 saatte bir uyanma ve sabah horozlar daha ötmeden güne başlama kısmı var. Esimde bir ara sizin esiniz gibi bencil davraniyordu zaten iki cocuga birden yetememenin verdigi gerginlik var uzerimde ustune birde uykusuzluk sık sık kavga ediyorduk. Simdi sabah namazina uyandiginda kiz aglamaya baslayinca hemen aliyor besiginden mamasini yedirip mutfaktaki park yatagina birakiyor onune oyuncaklarini birakip sonra ayri uyuyor oglan sabah erken odamiza giriyor diye ama kizla ilgilendigi icin anlayis gosteriyorum bende. Iki küçük çocuk gerçekten zor destekte görmeyince insan hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak çok yıpranıyor. Allah yardimciniz olsun.aynen oyle o kadar zor oluyor ki gunluk uc dort saatlik uykuyla ayakta durmaya iki cocugus yetmeye calismak cokzor hep dediler ki iki cocuk bir arada arkadas gibi büyür ama oyle olmuyormus
İlk senden duymuyorum iş yerinde bütün arkadaşlarım bundan muzdaripti.Şimdi bakalım benimki ne yapacak.Var bir adaletsizlik yani erkekler çekilebiliyor köşesine ama bizim böyle bir şansımız yok.Kimisi böyle kimisi değil.Bunun çözümü var mı bilemem.Ama eşim 1.ye yardım etmezse 2.yi göremez.Siz de yapmasaydınız keşke.kizlar merhaba ilk defa konu açıyorum çünkü bu derdimi anlatacak kimsem yok korona olduk esim negatif ben pozitif olunca odalari mecburen iki hafta ayırdık 2 cocugum var biri 6 aylik geceleri cok sık uyaniyor emziriyorum geri uyutuyorum mutlaka 3-4 kez uyanir oglumda 3 yasinda sabahlari 5 bucuk 6 gibi uyaniyor ben hep uykusuzum diyebilirim gunduzleri bile uyuyamam ki cocuklarin basına bi iş gelmesin diye Eşime artik dedim ki gel artik beraber uyuyalim artik virusu yendik uzeriinden 4 hafta gecti dedim geldi uyudu dün bizimle ama sabah 3 yasindaki oglum yine erken kalkinca 6 aylik bebegimde gece yine sık sık kalkinca dedi ki off ya hep uykusuz mu kalacagim ben benim sucum ne ben ayri yatacağım dedi sinirlendi gitti oturma odasina yatti bende dedim ki madem oyle bundan sonra bende seni almiyorum yatak odasina bu cocuklar tek benim cocuklarim değil bende uykusuzum ama bir gun demedimki odami ayrıyım yastigimi alip çekip yan odaya kacmadim dedim . Her sorumluluk bende daha bir kere bilmem ki geceleri cocuklara bakmaz ben bakarim ama ister istemez sesimize oda uyanir ama geri uyur . kusura bakmayin cok uzun yazdim ama cok zoruma gidiyor normal mi bu sekilde odayi ayirmasi sonucta bu cocuklar ikimizin
Fark etmiyor ki bizim dairedeki arkadaşlar da bundan dert yanıyor.Bu kadın da çalışıyor destek olayım demiyorlar.Adam işe gitcektir ya siz evde değil misiniz?
Yaa sorma benim mesaneme baskı yapıyor bebeğim lavabodan çıkamıyorum sağdan sola dönerken sancı giriyor uyuyamıyorum.Eşim ise yüz üstü sere serpe uyuyor şuan.BennnBunun adı "Babalık"
Deliksiz uyku, tok karın, çakır keyif.
Keyifler gıcırken de " Yavruma iyi bak. Hani benim minnoşum? Kızımmmm babasının kızı..."![]()
Ya kadın da çalışıyorsaEğer işe gidiyorsa çevremdeki çoğu evli bu durumda ve ayrı yatıyor maalesef. Gün içinde işte olunca uykusuzluğa dayanamıyorlar anladığım kadarıyla. Çocuğu 2 yaşına gelip de memeyi kesen arkadaşım 2.5 sene sonra daha yeni eşiyle yatmaya başladı.
Ben de eşim uykusuz kalsın istemem mesela, anlık dalgınlıkla ciddi yaralanmalar yaşayabileceği bir işte çalışıyor şu anda. Ayy olur mu çocuğu beraber yaptık diye tribe girmem ama konuşma, ifade ediş şekli önemli. Size değer vermediği izlenimi oluşuyor kaçar gibi uzaklaşmasından. "Ben işte dayanamıyorum bu sebeple ayrı yatacağım özür dilerim" vs. dese daha şık olurmuş. Başından atar gibi davranması yanlış.
Çocukların odasını ayırın ben ayırdım çok da iyi oldu onunda benim de uyku kalitemiz arttı. Gelelim 6 aylık bebeğin sık uyanmasına bu bir sorun gece 3-4 defa kalkmamasi gereken zamanlara girmiş artık. Yavaş yavaş ek gıda da gelir. 23.00 a kadar rüya beslemesi yapabilirsiniz sonrasında da gece bir defa rüya beslemesi işte oldu sabah. Size tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını tavsiye ediyorum kesinlikle alıp okuyun çok faydasını görürsünüz.kizlar merhaba ilk defa konu açıyorum çünkü bu derdimi anlatacak kimsem yok korona olduk esim negatif ben pozitif olunca odalari mecburen iki hafta ayırdık 2 cocugum var biri 6 aylik geceleri cok sık uyaniyor emziriyorum geri uyutuyorum mutlaka 3-4 kez uyanir oglumda 3 yasinda sabahlari 5 bucuk 6 gibi uyaniyor ben hep uykusuzum diyebilirim gunduzleri bile uyuyamam ki cocuklarin basına bi iş gelmesin diye Eşime artik dedim ki gel artik beraber uyuyalim artik virusu yendik uzeriinden 4 hafta gecti dedim geldi uyudu dün bizimle ama sabah 3 yasindaki oglum yine erken kalkinca 6 aylik bebegimde gece yine sık sık kalkinca dedi ki off ya hep uykusuz mu kalacagim ben benim sucum ne ben ayri yatacağım dedi sinirlendi gitti oturma odasina yatti bende dedim ki madem oyle bundan sonra bende seni almiyorum yatak odasina bu cocuklar tek benim cocuklarim değil bende uykusuzum ama bir gun demedimki odami ayrıyım yastigimi alip çekip yan odaya kacmadim dedim . Her sorumluluk bende daha bir kere bilmem ki geceleri cocuklara bakmaz ben bakarim ama ister istemez sesimize oda uyanir ama geri uyur . kusura bakmayin cok uzun yazdim ama cok zoruma gidiyor normal mi bu sekilde odayi ayirmasi sonucta bu cocuklar ikimizin
keske bencil olabilsem maalesef erkekler daha bencil üstelik bende çalışıyorumBızde ayrı yatıyoruz çoğu zaman cocuk yüzünden adam işe gıdıyor sabaha kadar cocuk bakıp sabahta ıse gıdıp verımlı olmasını beklemıyorsunuz umarım ben 4 yıldır uykusuzum gece gündüz esımın ışınlı oldugu zaman cocugu ona yatırtıyorum ben biraz dınlenıyorum bencıl olmayalım calısıyor esler allah korusun araba kullanıyorsa uykusuzluktan kaza yapsa daha mı iyi büyüyene kadar sabredecegız napalım artık
amiiin canim benimmmmAynen hiçte öyle olmuyormuş. Yaşayan bilir. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benimde kizim 9 aylık oğlum 3 yaşında. Oğlum inanılmaz zor bir çocuk istisnasiz her gun sabredeceğim diye tırnaklarımin ucuna kadar sikiyorum kendimi bazende kendimi tutamayip sesimi yukseltiyorum. Küçüğünü büyüğünden koru büyüğü kıskanmasın diye ayrı çaba göster onu doyur onu uyut onun altını değiş diğerinin altını değiş biri ağlar susturdum diye sevinirken öteki başlar ağlamaya. Anne olmanin zorlugunu ikinci cocuktan sonra anladim. Dediginiz gibi bu isin birde gece 2/3 saatte bir uyanma ve sabah horozlar daha ötmeden güne başlama kısmı var. Esimde bir ara sizin esiniz gibi bencil davraniyordu zaten iki cocuga birden yetememenin verdigi gerginlik var uzerimde ustune birde uykusuzluk sık sık kavga ediyorduk. Simdi sabah namazina uyandiginda kiz aglamaya baslayinca hemen aliyor besiginden mamasini yedirip mutfaktaki park yatagina birakiyor onune oyuncaklarini birakip sonra ayri uyuyor oglan sabah erken odamiza giriyor diye ama kizla ilgilendigi icin anlayis gosteriyorum bende. Iki küçük çocuk gerçekten zor destekte görmeyince insan hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak çok yıpranıyor. Allah yardimciniz olsun.
cok zor donemler gercekten cok iyi anliyorum seni erkekler dır dır konusur ama maalesef kendileri uygulamaz hic biseyi hep bizden beklerValla ben çalışıyorum.esim home Office.oğlumu kreşe gondermiyoruz pandemi nedeni ile.hafta içi gelirim işten ev Perisan mutfak perişan.sabah kahvaltıdan sonra ikinci bardak çay içecek kadar keyif yaptım diye benim ev hanimligima laf ediyor.gun boyu evde çocuk 3 yaşında yani öyle aman aman bakim gerektirecek yaşı geçti ki 3 sene emzirdim oğlumu aglatmadan memeyi kessin istedim.1 ay önce 3 yaş doğumgünü ile kendi birakri yavrum.emerek uyur,gece en az 1 kere emmek için uyanirdi.krese gidiyordu panndemi başlayana kadar kreşte hastalik bulasirdi sabahlara kadar ben bakardım. içim çok dolu. Allah'a havale ediyorum.haftasonlari çocuğumla ilgilenemiyorum iş yapmaktan
Sen kendi başına sporla üreyemediğine göre bu çocuklar tek senin değil. Sen uykusuz kalıcaksın paşa uyuyacak? Çocuğu yaparken bunu düşünmemiş miydi kendileri?kizlar merhaba ilk defa konu açıyorum çünkü bu derdimi anlatacak kimsem yok korona olduk esim negatif ben pozitif olunca odalari mecburen iki hafta ayırdık 2 cocugum var biri 6 aylik geceleri cok sık uyaniyor emziriyorum geri uyutuyorum mutlaka 3-4 kez uyanir oglumda 3 yasinda sabahlari 5 bucuk 6 gibi uyaniyor ben hep uykusuzum diyebilirim gunduzleri bile uyuyamam ki cocuklarin basına bi iş gelmesin diye Eşime artik dedim ki gel artik beraber uyuyalim artik virusu yendik uzeriinden 4 hafta gecti dedim geldi uyudu dün bizimle ama sabah 3 yasindaki oglum yine erken kalkinca 6 aylik bebegimde gece yine sık sık kalkinca dedi ki off ya hep uykusuz mu kalacagim ben benim sucum ne ben ayri yatacağım dedi sinirlendi gitti oturma odasina yatti bende dedim ki madem oyle bundan sonra bende seni almiyorum yatak odasina bu cocuklar tek benim cocuklarim değil bende uykusuzum ama bir gun demedimki odami ayrıyım yastigimi alip çekip yan odaya kacmadim dedim . Her sorumluluk bende daha bir kere bilmem ki geceleri cocuklara bakmaz ben bakarim ama ister istemez sesimize oda uyanir ama geri uyur . kusura bakmayin cok uzun yazdim ama cok zoruma gidiyor normal mi bu sekilde odayi ayirmasi sonucta bu cocuklar ikimizin
Evde olanlar 24 saat yatıyor sanısına çok sinir oluyorum.erkekler İşe gidebilir ama mesai saati belli akşam eve gelince yayılıyorlar. Peki biz kadınlar? Kaçta bitiyor mesaimiz? Ne zaman bitiyor? Biraz anlayış lütfen yaaAdam işe gitcektir ya siz evde değil misiniz?
Senin gibi mantığın yetiştirdiği adamlar bunlar işte.. Uyu paşam uyu o evde zaten!! Evde sadece çocuk sorumluluğu mu var??? İşte sizin gibiler diyorum tekrardan...Adam işe gitcektir ya siz evde değil misiniz?