• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim var eşim bizden ayrı uyumak istiyor

Calisan bir kadin olarak yaziyorum , uykusuz ise gitmek korkunc oluyor hele bir de kafanizi calistirmaniz gereken bir iste calisiyorsaniz
O yuzden esinize anlayisla yaklasin bu durumda , geceki olayi da buyutmeyin belli ki bir anlik sinir haliyle soylenmis bir durum
Yapabiliyorsaniz kendinize yardimci tutun , gun icinde gelip bir kac saat cocuklarla ilgilensin siz de o arada uyur , dinlenir , kendinize vakit ayirirsiniz
Yardimci tutamiyorsaniz cocuklar gunduz uyudugunda siz de uyuyun onlarla beraber

Çocukların sorumluluğunu paylaşmak zorunda. Ben sizin yerinizde olsam üç yaşındakini onun uyutmasını isterdim, uyanırsa da onun ilgilenmesini. Siz ufaklıkla ilgilenirsiniz. Gayet adil. Bence oğlunuzla konuşun, bundan sonra babanı çağır ben de dinlenirsem daha iyi oyunlar oynarız falan diyin. Anlayacak yaşta

Kadın erkek hiçte eşit değil arkadaşlar. 3 yıllık evliyim ilk iki sene bende çalıştım . Ev temizliği çamaşır yemek hepsi sende bi de üstüne çalışıp ona karılık ediyorsun 😄 vallahi delilik. Doğum yapınca ayrıldım işten. İlk günden beri hiç ayrı yatırmadım bazen ağız ucuyla istediği oldu ama izin vermedim . 6 aylık kızımız.Şimdi alıştı zaten duymuyor bile bebişin ağlamalarını 😅 çok ağlarsa kalkıp ağrısımı var acaba deyip geri yatıyor 🤣 yani adamların çoğu böyle . Sizinki biraz kaba davranmış kendinizi açıklayın kırıldığınızı belli edin bakalım ne yapacak.

Birincisi bebegi odama neredeyse hic almadim, yatak odamiz hep "bizim" olarak kaldi. Aksine prensip olarak karsiyim, 2 saate bir uykumdan, sicak yatagimdan fedakarlik yapip gidip kendim emzirdim, neden yalnizca benim uyanmak zorunda oldugum bir konuda (sut bende cunku) evdeki herkes ayaga dikilmek zorunda olsun ki!!!
Zorda kalinca esim hep destek oldu, hasta oldu gece nobetlese baktik, yeri geldi gece kriz gibi aglamalarinda beraber uyuttuk, gaz sancilarinda birimiz havlu utuledi birimiz karnini ovdu.
sabah esim ise gittigi gibi ben de işe gittim, bence cok dramatize ediyorsunuz, oncelikle bir takim mantigi ile hareket etmeyi ogrenin, paylasabilecekleriniz neler olabilir bir bakin, kimisi gece kalk(a)maz ama evin surdurulmesini kolaylastirir.. Yatak ayiracaginiza konusup cozum bulunuz, bosanmaya giden yolun taslari boyle orulmeye baslamasin

Böyle bir adama ikinci cocuk yapmak hataydi. Birinciye bile dogru düzgün babalik yapmadi. nomunomuchua nomunomuchua "bu babalik" diyorda, alakasi yok. Milyonlarca baba gece cocugu için kalkar, esinin uyku almasina dikkat eder. Ev islerinde is bölümü var.

Sadece senin için demiyorum, genel olarak kadinlarda "hersey ben yetisirim" kompleksi var. Ideal es, ideal gelin olmak istiyorlar. Bebek dogdugundada ilk 1-2 ay anneanne/babaanne geliyor ve kadin hersey onun ile hal ediyor. Erkege bebek bakma sorumlulugu hiç verilmiyor.

Grev yapmana devam diyorum ben. Sadece cocuklara ve kendine yemek yap. Zaten kahvaltiyi adam yapmali. Bu grev bile degil. Ise giden yetiskin bir birey, kendi yemegini hazirlayabilmeli.

Esin isten geldigindede cocuklari onun eline ver ve sen 1-2 saat yatak odanda dinlen. Uyu, cep telefona bak felan. Corona olmasa disarda bir kahve iç derdim. Bu adama acilen biraz daha sorumluluk vermen lazim.

Gündüz isten geldiğinde vs bebek hep onda.
Banyo yaptırır. Gaz çıkarma uyutma vs yapar.
Ben yemeğe geçmek için onu bekliyorum mesela.
Ama emzirme işi bizdeyken durum bu galiba.
Hani ben emziremeyecegime göre o kalkıyor madem bari ben uykumu alayım çalışacağım diye düşünüyor sanırım.

Hiç yardımcı olmuyor diyemem ama babalık annelik gibi de değil.
Biz hep bir adım öndeyiz onu anladım.
Zaten bebeğin de bize daha çok ihtiyacı olduğunu gördüm.

Öyle şey mi olur. Çocukları bölüsün. Gece uykusuzluğun yerini ne tutar. 3 yaşındaki sabaha karşı uyanan çocuğunuzun sorumluluğunu eşinız alsın sizde kesintisiz uyuyabilir. Hem yardım etme hem de isyan et. Böyle bir dünya yok. Odaya almamazlik falan etmeyin. İyice rahatına düşmesin. Tam tersi büyüğün sorumluluğunu ona verin. Nasıl verirsiniz bilmiyorum ama kafasına bunu yapması gerektiğini bir şekilde sokun

Hiçbir konuda sorumluluk almaması ve sizinle aynı odada uyumaması çok bencilce

Kardeşim çalışmıyor.
Kocasına çocuk yokken bile kahvaltı hazırlamazdı
Uyanınca bir daha uyuyamıyorum diye.
Bebek olunca kendi emzirmeye kalkınca kocasını da zorla uyandiriyormus ben uyumuyorsam sen de uyumayacaksın kalk diye :D

Yani bu kadarını da fazla katı buluyorum ben mesela

Küçük bebek için bence gece anne daha fedakar oluyor buna yapacak bir şey yok. Ama gündüz babaya yüklenmek lazım.
Ben karni tok, altı temiz çok uykum var diyorum. Git sen uyu ben bakarım diyor eşim 2 saat uyuyorum.
Kalktıgımda bebek uyumuş buluyorum. Iyi oluyor.

Sizde de en azından büyüyen çocuk için baba destek olabilir. O meme istemiyor neticede..

hepsini anneye ait degildi kadin tek başına hamile kalmadi. yardimci olsa ne olurdu.
zaten çocuğun kani babadan aliniyor anneden degil.
o yüzden bakmasi gerek beyefendi..
kadin uykusuz çekiyor yoruluyor bütün gün çocuğa bakmakla geçiyor.
eve gelince sen naptin daha yemek yapmadin mi sorana ben al bak çocuğa anca yaparim derim.
herşey kadina mi ait.
olabilir erkek çalışır kadin çpcuğa bakar. yooo öle bi durum. kadinlarda çalışıyor.
ne olur baksin .. bakacak.
gerçekten böle yetiştiren aileler sorumlu.. eşine yardim etmesin diye büyüyen bir toplumda yaşiyoruz...

Böyle bir adama ikinci cocuk yapmak hataydi. Birinciye bile dogru düzgün babalik yapmadi. nomunomuchua nomunomuchua "bu babalik" diyorda, alakasi yok. Milyonlarca baba gece cocugu için kalkar, esinin uyku almasina dikkat eder. Ev islerinde is bölümü var.

Sadece senin için demiyorum, genel olarak kadinlarda "hersey ben yetisirim" kompleksi var. Ideal es, ideal gelin olmak istiyorlar. Bebek dogdugundada ilk 1-2 ay anneanne/babaanne geliyor ve kadin hersey onun ile hal ediyor. Erkege bebek bakma sorumlulugu hiç verilmiyor.

Grev yapmana devam diyorum ben. Sadece cocuklara ve kendine yemek yap. Zaten kahvaltiyi adam yapmali. Bu grev bile degil. Ise giden yetiskin bir birey, kendi yemegini hazirlayabilmeli.

Esin isten geldigindede cocuklari onun eline ver ve sen 1-2 saat yatak odanda dinlen. Uyu, cep telefona bak felan. Corona olmasa disarda bir kahve iç derdim. Bu adama acilen biraz daha sorumluluk vermen lazim.

Haklısın aslında zaten anlamadım ne diye kalkıp kahvaltı hazırlıyor kocaman adama? Eli ayağı yok sanki. Kendi hazırlamıyorsa zıkkım yesin. Çoluğum çocuğum yok kalkıp eşime kahvaltı hazırlamam hele şu durumda ben yapsam adam der 2 çocukla delirdin mi diye.. Bu adamları paşa gibi yetiştirip, alıştırıp sonra perte çıkan da sensin. Tek sorun yatak ayırması değilmiş ki evde hiçbir işin ucundan tutmak yok, kendi sorumluluğunu almak yok ama 3.ye de baba yapılır şüphesiz. Yok yok en büyük hata bizim, kadınların, annelerin..

Hani ben emziremeyecegime göre o kalkıyor madem bari ben uykumu alayım çalışacağım diye düşünüyor sanırım.

İlerisi daha fena nomu :D

Bu bebeğin yaşıyla o kadar alakalı ki!

Baba istediği kadar yardımcı olsun, ben doğa gereği bebek bakım yükünün özellikle ilk bir yıl annede olduğuna inanıyorum. Bu demek değil ki, baba yan gelsin yatsın anne perişan olsun. Baba da anneye manevi destek verebilir, ev işlerinde üstüne düşenin de fazlasını yapabilir, evet anneye zaman yaratabilir.. ama o bebek anneyi istediği zaman, değil babası, feriştahı gelse o bebek anneye gelecek. Bu kadar net.

Oğlum babasını bakım vermesine gayet ılımlı yaklaşırdı mesela. Eşim onu yedirir, oynar, yıkar, uyuturdu. Ama kızım babasıyla çok eğlenmesine rağmen özellikle uyku konusunda asla eşimi istemedi. Hala gece eşim kızımızı çişe kaldırdığınsa sen git annem gelsin der. E bu adam napabilir ki bu konuda?

Daha önceki mesajımda da yazdım, rutin kalkmalarda bence babanın da uyanmasına gerek yok, anlamı yok çünkü. Ama bebek çok ağlıyorsa, hastaysa, ya da sadece anne çok daralmış ve yardıma ihtiyacı varsa evet babanın da kalkması lazım.

Normal değil tabiki benim de küçük bebeğim var ara sıra uyanır ben uyanırım çoğu zaman ama çok ağlarsa birşey olursa mutlaka kalkar gelir o da bakar hatta geçen bayağı kötüydü evi başımıza yıktı eşim alıp dışarıya çıkardı gece 3,5 1 saat gezdirip uyutup getirdi veya daha dün ben uykusuzdum uyumuyordu bir türlü insanız sonuçta ben de dayanamıyorum geldi kucağımdan aldı uyuttu yine sizin eşinizde sorun var bence

Bu bebeğin yaşıyla o kadar alakalı ki!

Baba istediği kadar yardımcı olsun, ben doğa gereği bebek bakım yükünün özellikle ilk bir yıl annede olduğuna inanıyorum. Bu demek değil ki, baba yan gelsin yatsın anne perişan olsun. Baba da anneye manevi destek verebilir, ev işlerinde üstüne düşenin de fazlasını yapabilir, evet anneye zaman yaratabilir.. ama o bebek anneyi istediği zaman, değil babası, feriştahı gelse o bebek anneye gelecek. Bu kadar net.

Oğlum babasını bakım vermesine gayet ılımlı yaklaşırdı mesela. Eşim onu yedirir, oynar, yıkar, uyuturdu. Ama kızım babasıyla çok eğlenmesine rağmen özellikle uyku konusunda asla eşimi istemedi. Hala gece eşim kızımızı çişe kaldırdığınsa sen git annem gelsin der. E bu adam napabilir ki bu konuda?

Daha önceki mesajımda da yazdım, rutin kalkmalarda bence babanın da uyanmasına gerek yok, anlamı yok çünkü. Ama bebek çok ağlıyorsa, hastaysa, ya da sadece anne çok daralmış ve yardıma ihtiyacı varsa evet babanın da kalkması lazım.

Çok haklısınız.
Eşim ev işlerine hep yardımcı biriydi hala eder.
En önemlisi düzenlidir bana iş çıkarmaz.
Çocukla da gündüz elinden geldiğince ilgileniyor zaten çok özlemiş oluyor.

Yine de gece hep benim uyanmam onun horul horul uyuması arada batmıyor desem yalan olur. :)
Çok severim uykuyu çünkü.

Yine de bebeğin bana ihtiyacı varken neden kalksın ki işin gerçeğini unutmamak lazım..

Tahmin ediyorum.. :)

Herkesin geçtiği dikenli yollardan bizde geçeriz anam!
Bu yola bilip de çıktık. :KK14:
Yok yok geçme diye diyorum. Oyuncağından ayakkabısına her şeyi ben araştırıp aldım, prganik yiyecekleri, çamaşır deterjanı ne bileyim gelişimine göre hangi etkinlikleri yapabilmesi gerektiği vs.

Şimdi ise kafam aşırı dolu, psikolojik olarak her şey bende sürekli bir araştırma halindeyim. Ama bedenen daha rahatlıyor işler :D

Ama bu durumda adam hiçbirsey yapmiyor ki. Ayni yatakta yatmak bile psikolojik destek demektir. Adam kadin içinde, cocuk içinde "bana ne" diyor resmen. Senin yazdiklarini yaptigini pek sanmam.

Yani adam isten sonra cocuklara bakip, kadin biraz rahatlasa, uyusa, konu sahibi bu kadar sorun yapmazdi bence. Kadin diyor ya, sürekli uykusuzum diye. Hadi emzirme olsa dahi, bu kadar yorgun bir kadin için, gece 1 defa mamada verilir. En azindan kadin rahat etsin diye.

ben bu aynı odada yatma işini fetiş haline getirmeyi anlamıyorum

iki bebek var odada iki de yetişkin zaten hava biter bu nedenle dahi ayrı yatmalı

hadi onları geçtim bebek uyanıp çocuk uyandığında bir şey yapmıyorsa evet onun uykusu neden bölünsün

yani sen emzirdin ver ben gezdireyim demiyorsa ya da büyüğü pışpışlayıp uyutmuyorsa neden bir de o uyansın

biz bazen eşitlik olayını yanlış uyguluyoruz gibi geliyor

ben uyandım o da uyansın

neden uyansın ki bir işe yaramıyorsa

baştan düzeni kursaydınız o da bir şeyin ucundan tutsaydı zaten yardım ederdi

bir de kış gelemeden eviniz uygunsa en azından büyüğünü ayırın odadan

abi olduğunu hisseder hem hem de daha az uyanır şimdi kontrol modunda muhtemelen annem bebekle ne yapıyor diye

oğlum ilk doğduğunda odasında yatırmıştım işgüzar hemşirenin biri eşime ayy öyle olmaz dedi

sonra bir süre beşikle bizim odada yattı ama sonra odada yer olmadığı için birlikte bebeğin odasına taşındık

zira eşimde gece boyu kalkıp hem bizim hem bebeğin uykusunu bölme potansiyeli vardı

bebek emiyor ben de çalışıyordum

gece mıkırdadığı anda alıp emzirip geri yatağına koydum

sonra o yalnız yatmaya da kolay geçti çünkü yine yatağında, odasında yattı ben de gittim yatağıma yattım

bebek odasında olduğu için benim her an gidebileceğim bir yatağım da oldu özel hayatımız da sekteye uğramadı vs

Yok yok geçme diye diyorum. Oyuncağından ayakkabısına her şeyi ben araştırıp aldım, prganik yiyecekleri, çamaşır deterjanı ne bileyim gelişimine göre hangi etkinlikleri yapabilmesi gerektiği vs.

Şimdi ise kafam aşırı dolu, psikolojik olarak her şey bende sürekli bir araştırma halindeyim. Ama bedenen daha rahatlıyor işler :KK70:

Madem araştırdın sevabına seçimlerini, memnun kaldıklarını özelden yazarsan sevinirim canım.
Zira ben de fazlasıyla kafa patlatıyorum şimdiden her şeye:(

Back
X