Bebegım ve ben

Tek başına daha iyi yaparsın. En azından huzurun olur. Zaten ikinci çocuk bu tecrübelisin artık.

Bende 2.oğlumu doğurdum yazın. Ama hiç sizdeki gibi tedirgin olmadım. Doğurduğum ilk günden beri kendim bakıyorum. Sağolsun annem 4 hafta yemekti temizlikti yardım etti. Sezaryenliydim ben ona rağmen kotardım. Eşim çok yoğun çalışıyodu evde bana nefes olsun diye annemden rica etmişti. Cadı anası da ilk doğumumda kan kusturduğundan, eşim yanıma yaklaştırmadı bile, zaten aksi olsaydı alır çocukları giderim 5 dakika çekmem ananı eskidendi o dediydim. İlk evladım içimde hep yara olarak kalıcak, o zaten evladım değil dert ortağım kader arkadaşım benim.. Canım oğlum...

İyİ aksamlar 15 gun once dogum yaptım ikinci cocugum allah bagıslarsa zorlu bir hamilelik surecinden sonra cok sukur sag salim kucagıma aldım bebegım.. İlk lohusalıgım kaynanam in yuzunden depresyonla sonuclanmıstı. 40 gun boyunca cocuguna elimi bile suremedım emzirme dısında bu hamılelıgım boyunca dua ettim annem yanımda olabilsin diye.. İlk 5-6 gun boyunca ikisi beraber kaldılar anneme evde elını bi ise bile surdurmedı ne yapmak istediyse annem elinden aldı . Neysekı evine gitti. Simdi annem yanımda 20 gun kalabilecek en azından 1 ayı tamamlasak bu kayınvalıdrm gelip de yine bunalıma sokmasa diye dua ediyorum. Onu da babam izin verirse zor ama... Peki kalmazsa tek basıma idare ederim desem edebilir miyim ya da ona gerek yok gelme desek yine gelir mı bi sorun cıkar mı.. Offf. Dıger taraftan gece sureklı kalkıp bebegı kontrol ediyorum sureklı ya kusarsa ya nefes alamazsa ya uzerını degıstırırken zarar verirsek ya uyursam da sesını duymasam . Diyerek gece boyunca hic uyumuyorum. Gunduz olu gibi geziyorum basa sarıp aynı seylerı dusunuyorum.. Hic iyi degilim ne olur biraz yardım edın

Sakin ol lütfen bak 2. Bebeğinmiş sen tecrübelisin
Ben hayatımda elime bebek almamıştım
Doğumda da sonra da yalnızdım ve ilk günden beri bebeğimin her şeyini kendim yapıyorum. Sen neden endişe ediyorsun biblo değil o. Yaşama güdüsü ve gücü çok fazla olan bir insan yavrusu. Sen de annesisin.
Evdeki büyük Çocukla ilgilenmeye zamanın varsa annene de kv ye de ihtiyacın yok. Gelen yemek temizlik yapsın sen bebeğine bak.
Gelme derseniz de sorun çıkarsa çıksın
Bebeğinden ve senden önemli mi?

Ben de ikinci çocuğumu kucağıma aldım elhamdülillah. Kv 20. Gün gitti. (Annen doğumdan bir ay önce vefat etti . Erken doğdu kızım o yüzden ) Şöyle düşündüm bu çocuklar benim, ev benim, kimse gelip benim işimi yapmayacak. Işten kastım sizin yukarıda anlattıklarınız yani. Öyle ya da böyle ben yapacağım dedim. Kabullendim yani. Allah da yardım etti. Gayet de idare ettim. Neden edemeyesin ki. Hem o stresi çekeceğine kendi çocuklarına kendin bak. Biraz yorulursun ama kafan rahat olur.
Allah yardimcimiz olsun sizin ki çok zor bir durummus gerçekten

Tabi ki bakarsiniz.Ben yurt disinda yasiyorum bnuradaki kadinlarin hicbirinin yaninda annesi ve ya kayinvalidesi kalmiyor.Ben de tek basima baktim.Bu güzel günlerinizi zehir etmeyin kendinize.Zaten normal olani bu.Herkes kendisi bakmali zaten.Kadinlarimiza cok üzülüyorum ben.Burdaki kadinlardan lohusa depresyonu yasayan cok azdir.Cevremde hic duymadim.Tüm türk kadinlarina sesleniyorum.Artik dogumda kimse yaniniza gelmesin.Size yardimci olmaktan cok zararli oluyorlar.Hepiniz bebeklerinize kendiniz bakabilicek durumdasiniz.Dünyanin bir cok yerinde normal olarak yapilandan korkuyorsunuz.

2.cocugu yapmaya karar versem annemde dahil kimseyi istemem yanimda cok mecbursam en fazla bir hafta
lohusayiz diye yanimiza gelenler bizden daha çok lohusa oluyorlar sanki

Back
X