- 4 Ağustos 2012
- 1.873
- 1.956
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
oy maşallahhh Rabbim yuzu gıbı bahtınıda güzel eylesin.benımde var boncuk kızımAnomali olunca alıyorlar. İğne ile kalbini durdurma gibi bir yöntemle olabilir. Ben kızıma 6 aylık hamileyken kafatası kemiklerinin oluşmadığını doğarsa en iyi ihtimalle ya cam kemik ya da cüce olacağını ama yaşama şansının zor olduğunu söyledi dr. Başka dr başka dr aynı şey. Sonra bir dr beni İstanbul nişantaşında bir perintoloğa yani riskli bebek ve riskli gebelik uzmanına gittim. Sene 2009 600 lira muayene ücreti ödedim. Dr bana bebeğimde bir anomali olmadığını söyledi. O da riskli deseydi 6 aylık bebeğimi ben izin verseydim alacaklardı. Ki hiç düşünmedim hep tevekkül ettim. Çünkü hayatımda sigara alkol kullanmadım. Evet bebeğim doğdu kafa tası kemiği olmadan. Ama hayati bir durum olmadı. Çok şükür. En iyi arkadaşımı doğurmuşum. Resmini ekliyorumEki Görüntüle 2301234
33 haftalik hamileyim.yaklasik bir ay once normal kontrollerinde vebekte bi anomali fark edildi 4-5 tane dr gittim her gittigimde biraz daha fazla kotu bi seyler oldugunu ogrendim.Dogumdan hemen sonra olmezmis ama olurmus bile dendi.Hamile bir kadin icin ne kadar kotu bir ruh hali varsa o durumdayim.su an istanbulda bir dr mr sonucunun yorumlanması bekleniyor buna gore bebegimin hayatina yon verilecek.eger durumu agirsa ki ins deildir.bebegimi alip alnama karari vericem.Oyle zor ki.....hic bir cumle bir kelime acimi anlatamaz...kendi elimle nasil boyle bir sey yapicam veya yapmalimiyim isin icinden cikamiyorum.cevremde ki herkes boyle bir bebege bakmanin zor oldugunu bundan daha cok aci duyacagimi soyluyor.bebegin bile yasamak istemiyecegini soyluyor.
Bir yanda isin dini tarafi bir yandan vicdanim annelik ic gudusu diyorum nasil gidip kendi elimle bebegimi oldurun diyeyim.en cokta ben olmekten beter olurum.kimse beni anlamiyor.benim gibi dusunemiyor.onlar mantıksal yaklasiyor ama bana cok agir geliyor.kim cocugu ozurlu diye oldurur ki bebegini??????
Benim bebegimde hidrosefali kadar cok genislik yok fakat butun ventrikulleri acij corpus kollezum ile igilib bit seyler vsrda ram tehsis edilemedi mr sonucunu yorumlanmasini bekluyoruzMerhaba
Umarim benim yapmam gereken seyi siz yapmak zorunda kalmazsiniz.
2017 subatta 29 haftalik hamileyken bebegimde hidrosefali gelisti ve sonrasinda mr sonucunda corpus kolezum agenezi teshis edildi. Baska seyler de vardi ama unuttum simdi isimlerini.
Benim engelli bir kardesim var. 3 yasimdan beri engelli birinin annesinin, babasinin hayatina sahit oldum. Hayatimiz boyunca onun yasayacagi ve bizim yasayacagimiz zorluklari ve tabi ki guzellikleri biliyordum. Ailemdeki her birey depresyonda. Annem cok cok inancli bir insandir. Ben degilim. Onun icin karari verirken inanc faktorunu hic devreye sokmadim. Bana veya esime bir sey olmasi durumunda kimimiz var arkamizda bunlari dusundum. Cok uzgun bir sekilde 31+3te bebegime veda ettim. Allah kimseye bunu yasatmasin. Boyle bir karar verdirmesin. Benim vicdanim su an rahat. O zaman da rahatti. Ama tabi ki cok cok cok uzuldum. Basina gelmeyen asla bilemez. Bunu yasayip doguran arkadaslarimi da tebrik ediyorum. Ben gercekten o kadar iyi bir anne olamazdim. Ben kendi yasadiklarimdan yola ciktim. Tabi ki ailesinde engelli olup da cok guzel bir hayat yasamis insanlar da olabiliyor. Bunu kaldirip kaldiramayacagini herkes kendi bilir zaten.
Herhangi bir beyin anomalisi oldugunda heyet gebeligin sonlandirilmasina karar verebiliyor ve normal dogum gerceklestiriliyor.
Allah hayirlisini versin. Hic bir anne uzulmese keske.Benim bebegimde hidrosefali kadar cok genislik yok fakat butun ventrikulleri acij corpus kollezum ile igilib bit seyler vsrda ram tehsis edilemedi mr sonucunu yorumlanmasini bekluyoruz
Amin ins.bekliyoruz dogmasiniBenim ablama da engelli dendi down sendromu dendi kalbi delik dendi fazla yaşamaz dendi kordonu iltihap kapmış dendi kafası vücudundan büyük kafası su topluyor dendi.dendi de dendi. Hergün bş doktora gitti gittiği her doktor farklı Bi hastalık ekledi hastalığına . ablam ne gelirse kabulümdür bebeğimin canını kendim nasıl alayım dedi sabretti dua etti.
Bebeği doğdu şuan 1 yaşında mavi gözlü çok tatlı sapasaplam Bi bebeğimiz var rabbime şükürler olsun. Anlayacağın her zmn doğru çıkmıyor doktorların dediği. Ailemde en az 7 8 kişi sayabilirim engelli denipte sağlam doğan
Onun için sen gönlünü ferah tut dua et inşallah bişi olmaz
Neden canım? Erken değil mi?Amin ins.bekliyoruz dogmasini
Kafa tasinda ventrikul denilen yerlerde cok buyuk deil ama aciklik var yasamla bagdasmayan aciklik...ve daha bir suru sorun kalbi delik kistte olabilirmis.gelisim geriligi...daha önce de sormuştum cevapladınız mı bilmiyorum Nasıl bir anormallik varmış?
Suan deil 37 haftada falanNeden canım? Erken değil mi?
Zaten bir perinatologa gidiyorum.onun yonlendurmesi sayesinde iyi bir radyoloji uzmanida durumu degerlendirdi.kist olarak gordu.suan dua edip en az sorun ile dogmasini bekliyoruz ins.saglikla yasar bebegim.hala daha dr.lari gezip bilgi edinmeye calisoyoruzHanımefendi, dilerim bebeğiniz sağlıklıdır.
Öncelikle hangi doktorlara gittiniz? Böyle durumlarda çok iyi bir radyolog gerekir. Kadın doğum doktoralrindan ziyade bir perinataloga gitmeniz gerekir.
Kafatasında açıklık ve gelişim geriliği mi dediniz? Sebebi ne olabilirmis? Hiç bir çocuk doktoruyla cerrahiyla görüştünüz mu bu durumda doğan çocukların duurmlari nedir, ameliyat şansı var mı? Doğar doğmaz müdahale edildiğinde bebeğin gelişim ve yaşama şansı nedir?
Sizin bunları araştırmanız lazım. Ve lütfen çok çok iyi bir radyolog ve perinataloga gidin. 33. Haftaya kadar kafatası açıklığı belli olmaz mı Allah aşkına?
Tüm bunların dışında, ben bunun bir sınav olduğunu düşünmezdim. Bu göz göre göre ladestir benim için. Biyolojik olarak bir sıkıntı var demekki bebeğin oluşum surecinde, belki eksik vitaminler. Belki genlerle ilgili. Bilimsel bakmamızi öneririm.
Doğurmaya karar verirseniz de, sanırım kardeşleri var bebeğinizin. Bebeğinize ayiracaginiz vakit ve maddiyat göz önüne tutarak diğer evlatlarinizla ne kadar ilgilenebileceginizi düşünmenizi öneririm.
Gelişim geriliği anne karnında duzelebilecek bir durum, benim bebegimde de 3 haftalık gerilik vardı. Acil doguma aldılar, anne karnının dışında büyümeye devam etti. Kafatası açıklığını bilmiyorum. Ancak lütfen bunu bir sınav olarak falan gormeyin. Karninizdaki evladiniz düşünürken doğmuş evlatlarınızı da düşünün.
Bir de, engelli bir birey olacaksa eğer sizin değil ancak bebeğinizin işi çok zor olacak.
Tüm bunlarla beraber, bebeğinizin hayatına karninizda son verip ölü doğum yapmak da çok ağır bir tecrübe.
Ben gidebilecegim tüm.doktorlara gittikten sonra eğer sonuç değişmiyorsa sanırım dogurmazdim.
Hakkinizda hayırlısı olsun.
Ins benimde bebegim saglikli dogar ve yasar.bir cok dr gittim gidiyorumda hala....Tıpta kesin olan çok az bilgi var sanırım.. benzer riskleri 25 haftadan itibaren yaşadık. Zeka geriliği,özellikle ölme ihtimali çok söylendi. Ama gebelik sonlandırmaktan hiç bahsetmedi doktorlar.iki ayriperinatologa gittim. 34. haftada dogum yaptım
Sonuç olarak da sağlıklı elhamdülillah bebeğim. Doktorumuz da kesin değil bu ihtimaller demişti. Bebeğimin ölçümlerinin bir kısmı da 29. Hafta ile uyumluydu.
Başka başka doktora gidin lütfen
Şu an doğuyor sandım.Suan deil 37 haftada falan
Test sonucu deil .ulrason goruntusu varAlllah yardımcınız olsun, testlerin yanlış olma doğduktan sonra problemsiz oldugunun gözlemlenmesi gibi bir durum olamaz di mi ? bu acaba belkiler insanı sömürüyor.