• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim ve ben.......

Sosyal hizmetlere şikayet edin lütfen çocuğu alıp devlet eliyle bakarlar en azından
Edemem maalesef odalarında nasıl baktığı belli şikayet edip çoçupa orada da kötü muamele yaparlarsa kötü hissederim kendimi...en azından baba
Bunu yazarken tuylerım diken dıken oluyor ama bende boyle bir karar verdim. Suanda hersey Baska olsaydı tam 6 yasında olacaktı. 8 haftalık hamıleyken once az az sonra dehset derece de kanamalarım basladı, ayaklarımdan suzuluyordu ne oldugunu anlayamadılar, ben ıyı degıldım hayatı riskim vardı bebekte iyi degildı ikinizıde kaybedebiliriz denmıstı. Alınsın istiyordum ama tam o sene yasak getirdiler biliyorsunuz artık anne baba istemese bile bebekleri almıyorlar. Neyse bir kac hafta sonra ise bebegın suyunun bıttıgını benim kan seviyemın 6 ya dustugunu ogrendık. Kanama hıc kesilmedi rahim agzındaydı bebegın esı. 17 haftalıkkrnde kalbı durduruldu zaten kese acıldıgı ıcın yasamayacak dendı veya asla normal bir cocuk olmayacaktır denmıstı. Erkekti kararı bız vermıstık ikinci cocugum olacaktı. Aradan seneler gectı ilk oglumun cok İsrarla istemesine karsı yeniden hamile kaldım bu kezde 20 haftada beyninde cok sayıda kist oldugunu ogrendık. Bu defa daha zordu hersey, denız gelecekti bız onu bekliyorduk. Bu hem bırsey demek olsa da down sendromununda belırtılerınden bırıymıs 27. Haftada kistler kayboldu riskli gebelik ler takip etti hep, sonrasında da risk bitmedi hıc gormemelıydık dediler olabılır dendı kagıt imzalandı. Oglum saglıklı dogdu bin şükür imtıhan dunyası ıste. İkinci bebegım ilk cocugum olsaydı belki goze alıp sonuna kadar dırenırdım ama basta bir cocuk olunca cok zor. Bu kararı onun adına da vermek oluyor bir nevi ıyı ya da kotu ne diyebilirim yinede dedıgım gıbı ınsallah yanılıyor olsunlar
Umarım bi yanılgıdır bu da tüm anneler ve bebekler ya şafi ismi hürmetine sağlık ve sıhhatli olur inşallah

Bu yazdıklarınızı bundan 2 sene önce okumuş olsaydım şuan size tavrım çok farklı olurdu bazen bi konularda karar verirler karşı tarafın duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak kararlar alınıyor...empati yapmayı öğrenemedik....şuan size çok kızardım bebeği aldırmak için düşünmeniz bile hata insan kendi bebeğine nasıl kıyar derdim lakin işin aslı öyle değilmiş....karar sizin isterseniz aldırın isterseniz doğurun....size yaşanmış acı bi örnek vereyim yakın arkadaşım da bebeği anomali olacağı sorunlar yaşanacağı söylendi eşi dahil herkes aldır dedi oda dini açıdan düşünüp onu bana Allah verdi Allah alır ben bunun vebalini ödeyemem dedi doğurdu ve çoçuk engelli idi yıllarca baktı off demedi ama hep pişmanım ben annesiyim yüksünmem bakarım ama yaşı büyüdükçe herşeyin farkına varıyor sokakta bakışlardan konuşmalardan çok etkileniyor ve bana bişey olursa kim sahip çıkar kol kanat olur diyordu çok korkuyordu bundan ve gerçekten arkadaşım 2 sene önce trafik kazasında öldü...çoçuk şu an 11 yasında baba evlendi üvey anne istemedi yaşlı babaanne bakıyor onunda gücü yetmiyor gecen aylarda çocuğu bahçede soğuk çeşme suyuyla hortumla yıkarken görmüşler o onun annesi değilki onu bi yük bi eşya gibi görüp davranıyor çoçuk soğuk suyun altında hortumla duş alırken çığlık çığlığa kalmış...ağzının kenarları hep yara eli yüzü çizik içinde yemek yedirirken kaşığı dişlerine vura vura kırılmış dişler....sağlıklı dünyaya gelip hastalık yada kaza da geçirip engelli olabilirdi kiii bu hepimiz için geçerli 2 dkk sonra bizler ne olucaz bilemiyoruz Allah tüm engelli ve engelli ailesine yardım etsin....böyle bi durum sizin bebeğiniz için kesin bişeyse çok teferruatlı düşünüp karar verin dini ahlaki yada vijdani karar verirken empati yapın siz annesinin tabiki onu sever kabul eder bağrına basarsın yaaaa Ooo bundan hoşnut olacakmı ilerde yanlız kalırsa kendi kendine hayata tutulabilecek mi.... Umarım mr sonuçları çok çok iyi gelir...sağlıklı bi bebeğimiz olur...
Rabbim o yavrucaga hayirli bir kapi acar ins.ve umarim bebegim cok saglikli olur.

33 haftalik hamileyim.yaklasik bir ay once normal kontrollerinde vebekte bi anomali fark edildi 4-5 tane dr gittim her gittigimde biraz daha fazla kotu bi seyler oldugunu ogrendim.Dogumdan hemen sonra olmezmis ama olurmus bile dendi.Hamile bir kadin icin ne kadar kotu bir ruh hali varsa o durumdayim.su an istanbulda bir dr mr sonucunun yorumlanması bekleniyor buna gore bebegimin hayatina yon verilecek.eger durumu agirsa ki ins deildir.bebegimi alip alnama karari vericem.Oyle zor ki.....hic bir cumle bir kelime acimi anlatamaz...kendi elimle nasil boyle bir sey yapicam veya yapmalimiyim isin icinden cikamiyorum.cevremde ki herkes boyle bir bebege bakmanin zor oldugunu bundan daha cok aci duyacagimi soyluyor.bebegin bile yasamak istemiyecegini soyluyor.
Bir yanda isin dini tarafi bir yandan vicdanim annelik ic gudusu diyorum nasil gidip kendi elimle bebegimi oldurun diyeyim.en cokta ben olmekten beter olurum.kimse beni anlamiyor.benim gibi dusunemiyor.onlar mantıksal yaklasiyor ama bana cok agir geliyor.kim cocugu ozurlu diye oldurur ki bebegini??????
Allah büyük. Dua edin Rabbim yol gösterir elbet

Bir tanidigim vardı benim. İkiz bebeklere hamileydi. İkizlerden biri kısa dönemde anne karnında oldu. Doktorlar diğer bebeği için de yasamaz,yasasa bile engelli olacak ve sonra ölecek demişti.Aldirmasini söyledi ama kızcağız bir umut diyerek bebeğini doğurdu. Dedikleri gibi bebek bir saat içinde vefat etti ama ne oldu biliyor musun? Bir yıl içinde tekrar hamile kaldı. Bir daha çocuğun olmaz demişlerdi ama mucize gibi tekrar hamile kaldı ve oğlu 2 yaşında.

Ben olsam doğurabilir mıydım bilmiyorum ama onun hikayesi beni çok etkilemişti. Sen kendin ne hissediyorsan öyle yap. Senin için dua edecegim
Ben aldirma taraftari deilm...dualarinizda beni unutmayin🙏🙏

Tabi ki doğumunuzu yapın.. Bi arkadaş daha yazmış doğduktan sonra engeli olan çocuğunuza napardınız? Buna bakması çok zor, acı da çekiyor öldürün gitsin der miydiniz? Veya çok sağlıklı olup da doğum anında anomali gelişse?

Burda size fikir olabilecek kimsenin olmadığını düşünüyorum.
Çok aşırı zor bir karar.
Yıpratıcı bir süreç.

Bizler gayet sağlıklı çocuklarımızla uğraşırken,
Nasıl yıpranıyoruz,sinirleniyoruz,kızıyoruz ve hatta bıkıyoruz.

Yani ben desem ki aldırmayın bilemiyorum ki,
Bakacak çekecek olan sizsiniz. Ve tabiki bebek.

Aldırın desem,ayy vicdanım sızlar. Yani bunu demek bana kalmış değil.

Psikolog,psikiyatri neyse onun desteği lazım size.
Nasıl bir süreç,ne yapılmalı gibi.
Engelli bireylerin aileleri mesela,internetten araştırıp,
Varsa hikayelerini okuyup fikir edinebilirsiniz.
Bilemiyorum aklıma başka bişey gelmiyor.
Bu konu da yorum yapmak bile üzücü benim için.
Dilerim sonuçlar sizin istediğiniz gibi çıkar.
Sağlıkla beraber doğurursunuz evladınızı.
Üzgünüm gerçekten. Yüreğimde hissettim çaresizliğinizi.

Çevrenizdeki herkes bakımı zor diyor peki doktorlar anlamadan engelli doğsaydı ne yapardınız bi an sadece bunu düşünün doğmuş olsa farketseydiniz ne olurdu çünkü o bebek herşeyi hisseden duyan boyutta yaşıyor şu anda Allahın dediği olur canım ama 33 haftalık doğum yapanlar var siz bu saatten sonra o gebelik sonlansın derseniz vicdanınız sizi bitirecek bir anne olarak yazdım fikrimi Allah yardımcınız olsun
Tamda dusuncelerum bu yonde emin olun herkesten cok benim canim yaniyor.cocuklarima her baktigimda bebegim aklima geliyor.aglayip dua etmekten baska bir sry elimden gelmiyor.bir an aklimdan cikmiyor Rabbim bu vebali bana yuklemesin tek dilegim bu

Canım benim kuzenimin oğlunun doğduktan on gün sonra veya bikaçgün içinde böyle problemi olduğu ortaya çıktı..
makinelere bağlı yaşıyor evde...
evler arsalar ne varsa çocuk için harcandı...
aileler üzüntüden tükendi..
3 yaşına kadar yaşayamaz dediler 6 yaşını geçti..

Kuzenim kızdan boşanmış
Kızcağız iğne iplik gibi kalmış
Ve hergün oğlunun çektiği acıları görüyor ..
öyle üzücü ki ...
ama insan da bilemiyor hiçbişeyi
Ben hiçbi ikili üçlü test yaptırmadım. Türkiyede devletin yaptığı sağlık tarama testi sonuçlarına bakan alman doktorlar genetik sorunu olduğunu söyledi, fenül ketonüri olabileceğini söyledi.. 2 sene kanı alındı çok şükğr çıkmadı bişi. Ama karı koca aynı bozuk gene sahipmişiz şans işte, çocuklarımızın yüzde 25 inin gen taraması böyle çıkacak. Hani şu ikili üçlü test sonuçlarına göre aldırın bebeği diyecekler..
ama bu sonuç ultrasonda anomalite olarak görünmüyordu.
ayrıca bu çocuk kafası havada doğdu, 3 aylık dönmeye, 5 aylık emeklemeye, 6 aylık sıralama 9 aylık yürümeye ve yaşında konuşmaya başladı...
yani diyeceğim o ki , bazen doktorlar da ihtimallerle konuşuyor..
bakması çok zor bir kadının hayatta başına daha ne gelebilir daha kötü bilmiyorum ama..
çocugunun hayatına son vermek de ...
çok zor bir karar, eşiniz ne diyor ?
Esim ozurlu bir cocugun sorumlulugunu almak istemiyor ve diyor ki sen ozurlu dogmak istermiydin? Veya bize bagimli olacak biz olmadan yasayamiyacak bu o cocuk icinde eziyet diyor.....o covugun yerime koy kendini diyor

Arkadaşım durumun çok zor. Ben bir veteriner hekim olarak hayvanlardan örnek vermek istiyorum. Veteriner hekimlikte ötenazi yapılabiliyor. Gerekli durumlarda çok acı çektiklerini hissettiğimizde, prognozun iyiye gitmediğini bildiğimizde, nasıl öleceğini tahmin ettiğimizde acı çekmesin, uykuya dalarak gitsin diye ötenazi yapıyoruz.
Ancak insanlarda ötenazi yasak. Bebeğin doğduktan sonra acı çektiğini görsen bile hiç bir şey yapamazsın. Sana bağımlı, sürekli acı çeken bir bebeğin olursa her günün zehir olur. Doktorlar söylemişti ben onu doğurdum ve bu acıları çekmesinin sebebi benim diye kendini suçlarsın.
Bir yakınımızın kızı çok küçükken kanser olmuştu, hastalığın son evresinde lütfen beni öldürün diye çığlık çığlığa ağlıyordu. Sürekli ağır ilaçlarla sakinleştirmek zorunda kalıyordu doktorlar. Annesinin çektiği acıyı anlatamam. Biliyorum ölecek, kızıma bu işkenceyi çektirmeyin diye ağlıyordu kadın.

Bu karar yalnızca anne ve babayı ilgilendirir.Biz ne desek boş.Lütfen kalbiniz ve mantığınız hangi noktada bulusuyorsa onu yapın.Evet bir cana kıymak çok günah,yarın bir gün size bir şey olsa Allah korusun bakabilecek kisiler var mı? Allah şifa versin insallah hiçbir sorunu olmadan doğar.Allah kalbinize ferahlık versin cok zor bir karar

Ikinci çocuğuma hamile iken ikili test sonucunda down Sendromu açısından riskli denildi ve amniyosentez yapıldı sonuç malesef down Sendromu çıktı çok çok ağladım neden ben diye şimdi nasıl bir karar vereyim aynı zamanda organ anamolisi de mevcuttu bebeğimde; ve ben çalışıyorum gurbette kimsem de yok. Eşim kesinlikle istemedi eğer doğumda öğrenmiş olsaydık amennah evladımı bağrıma basardım fakat henüz 17 haftalık kendim cennete gidicem diye ona bu dünyada cehennemi yaşatamam dedi ve gebeliği sonlandırdık aylarca gözyaşım dinmedi, yaradana küstüm çocuk gibi beni sevmiyorsun çok zor bir kararla başbaşa bıraktın beni diye :(
Sonra birgün bi rüya gördüm bir zarf açtım "yaradan seni seviyor, sen ki evladın yanmasın diye cenneti gözden çıkardın. onun merhameti işte böyle yakında yavruna kavuşacaksın" diye yazıyordu ve ben ertesi gün hamile olduğumu öğrendim ve sağlıkla geldi sonra bir bebeğim daha sağlıkla geldi çok çok şükür

Aldırmayın bakın ilk kızımda ben gebe oldugumu bilmeden 12 iğne vurundum
Bunlardan bir tanesi bile bebeği sakat bırakmaya yeterki dedi doktor
İlk çocuk yaşınız genç yine olur alalım vs vs
Eşim bile ikna oldu
Ama ben olmadım
Allah’a sığındım adaklar adadım dualar ettim yüzde birlik bile sağlık ihtimali verilmedi yavruma oysa yüzde yüz sağlıklı doğdu rabbime binlerce şükürler olsun şimdi 16 yaşında dünya güzeli bir genç kız

Bakın orası kapalı bir kutu ve orda olanı sadece rabbimiz biliyor her şey onun elinde
İçten bir dua bir yakarış sizin için edilen bir yalvarış bir anda herşeyi değiştirebilir

Bin kere tövbe haşa rabbimize ne zordur ki? Ne dilerse onu yapar

Dua edin ibadet edin ağlayın ona sığının ama KATİL olmayın bu vebali iki cihanda veremezsiniz

Rabbim yardımcınız olsun bebeğiniz sağ sağlim gelsin inşallah amin

Sen annesin engelli de olsa bir evladın olavak belki o sana cennet nasıp edecek kendi kararın ama yapma derim bence 4 yıl sonunda bende tup bebek ile hamile kaldım evladım engelli de deseler basım üstüne Rabbım kimseye kaldıramayacağı yük vermezmis hakkınızda hayırlısı

Merhaba
Umarim benim yapmam gereken seyi siz yapmak zorunda kalmazsiniz.
2017 subatta 29 haftalik hamileyken bebegimde hidrosefali gelisti ve sonrasinda mr sonucunda corpus kolezum agenezi teshis edildi. Baska seyler de vardi ama unuttum simdi isimlerini.
Benim engelli bir kardesim var. 3 yasimdan beri engelli birinin annesinin, babasinin hayatina sahit oldum. Hayatimiz boyunca onun yasayacagi ve bizim yasayacagimiz zorluklari ve tabi ki guzellikleri biliyordum. Ailemdeki her birey depresyonda. Annem cok cok inancli bir insandir. Ben degilim. Onun icin karari verirken inanc faktorunu hic devreye sokmadim. Bana veya esime bir sey olmasi durumunda kimimiz var arkamizda bunlari dusundum. Cok uzgun bir sekilde 31+3te bebegime veda ettim. Allah kimseye bunu yasatmasin. Boyle bir karar verdirmesin. Benim vicdanim su an rahat. O zaman da rahatti. Ama tabi ki cok cok cok uzuldum. Basina gelmeyen asla bilemez. Bunu yasayip doguran arkadaslarimi da tebrik ediyorum. Ben gercekten o kadar iyi bir anne olamazdim. Ben kendi yasadiklarimdan yola ciktim. Tabi ki ailesinde engelli olup da cok guzel bir hayat yasamis insanlar da olabiliyor. Bunu kaldirip kaldiramayacagini herkes kendi bilir zaten.

Herhangi bir beyin anomalisi oldugunda heyet gebeligin sonlandirilmasina karar verebiliyor ve normal dogum gerceklestiriliyor.

Bütün yorumları okudum evet veya Hayır, aldır diyemiyorum ona rağmen. Bildiğim tek şey çok. Zor bir durum..

Allah yardımcın olsun kararınız ne olursa olsun 🖤

Mutlaka bir hayri var belki annenizin ve sizin gunahlariniz dokuluyor bir gun olecegiz ve sonsuz hayata gececez ve belki orda kardesiniz siz ve anneniz cok mutlu olacaksiniz.tabiki inanciniz ne bilmiyorum ama bu dunyaya geldiyse vardir bir hayir.
İşte bana bunlar boş laf geliyor.

İşte bana bunlar boş laf geliyor.
Anladim.evet kolay bir durum degil benim de buyuk babamin yutma refleksi bile yoktu hortumla besleniyordu teyzelerim ve annelerim yillarca bakti sonra agirlasti bi ay tip fakultesinde yatti ve öldu evine alan teyzemin cani cok yandi babam ölmezdi daha onu öldurduler diye cok uzulmustu..onun orda oturmasi varligi bile cok sey ifade ediyordu annemgil icin.Rabbim sizin de yardimciniz olsun. kardesinizinde sizinde hakkinizda hayirlisi..

Back
X