- Konu Sahibi evinincicegi
-
Ahşap şekil bulma var ondan alın dikkatini ckr
Sen yapacaksın ı yıkacak
Ev işi yapacaksın birlikte eline vereceksin bezi silecek
Oyuncağı dağıtın sonra grupların toplayın bu da oyun un
Parmak boya ile resim yapın birlikte
Hava düzeliyor parka gidersiniz
Aynen bende oyunda sikilirdim digerlerini cani gonulden yaparsan evladin sonucta ama oyundan bi de hemen sikiliyolar surekli oyun bulmak cok sikiciEvet gerçekten büyük sorumluluk. Ama ben keyifle bakıyorum ona. Yıkamak yedirmek uyutmak bunların hepsini yapmakta sorun yok. Ama sıra oyuna gelince feci sıkılıyorum:)
Bizde tas tencere kasik yemek yapiyoruz bu aralar ev iciyle esyalarla daha hasir nesir oluyorlar,bulasik makinesi camasir makinesi,dolap cekmece bosaltmasini sever kendilerisaklanbac cok sever bogusmayi koklasmayi cok sever bebek arabasini sureriz dedigim gibi ama genelde ben neyle ugrasirsam dikkati orada onunda oyuncaklardan sıkılıyor hemen
Merhaba arkadaşlar. 17 aylık bir kızım var. Oyuncaklarına çok düşkün bir bebek değil. Pek oynamıyor. Sürekli benden ilgi bekliyor. Ve ben bir bebekle nasıl kaliteli zaman geçirilir pek bilmiyorum. İtiraf etmem gerekirse hiç bir zaman bebek ya da çocuklarla oyun oynamayı sevmedim. Ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama feci sıkılıyorum.
Bebeğimle nasıl oyunlar oynayabilirim. Bu kadar küçükken boyama kitabı alsam yırtar ya da boyaları yer diye düşünüyorum. Basit yapbozlar da olmaz herhalde. Kule filan yapıyoruz. Lego filan aldım ama oynamayı bilmiyor henüz. Ben yapıyorum o yıkıyor:)
Bebeğimle nasıl zaman geçirmeliyim ve bu zaman ne kadar olmalı. Gün içinde ne kadar zamanı oyuna ayırmalıyım. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu aylarda belli bir oyuncağa sabit kalması imkansız çocukların. O yüzden illaki oyuncak ne alayım diye düşünmeyin. Emin olun onunla yapacağınız herşey onun için oyun olacaktır.
Benim kızım yemek yedikten sonra ben masayı toplarken bana yardım etmeye bayılıyor. Tabak, bardak, ekmek gibi şeyleri eline veriyor babası ben mutfaktayken bana getiriyor. Çok mutlu.. Bulaşık makinasını bir defa beraber boşalttık. Şimdi içindekiler pis de olsa hemen alıp yerlerine koymaya çalışıyor. Tabi birşey demiyorum. O koyuyor ben ona göstermeden geri alıp makinaya yerleştiriyorum. Koltuk örtüsünü örterken altına giriyor 1 dk örtü örtme işim oyunla 10 dk ya çıkıyor. Çamaşır asarken mandal verir. Kucağıma alıp ona da astırırım. Yada çamaşır katlarken bozuyordu bende elimle tutup hayır diyordum şimdi o da aynısını yapıyor. Eliyle tutup hayır diyor. Bunun gibi birçok şey. Ben de çalışıyorum akşam 8 de evde oluyorum. 2 saat vaktimiz oluyor beraber geçireceğimiz. Sürekli beraberiz benim her işimde o yanımda bana yardımcı (işimi zorlaştırıcı desem daha doğru :) )
Yani demem o ki illa oyuncak almaya çalışmayın. Arkadaşların dediği gibi oyuncağa değil sizinle geçireceği vakite ihtiyacı var çocukların. Yaptığınız her işe onu da dahil edin onun için en güzel oyun odur.
ne guzel anlatmıssınız bende calısan bı anneyım bızde aynı sekılde bulasık makınesı boşaltıyor çamasırları makıneye atıyoruz ben verıyorum o ıcıne koyuyor sonra arada aklına gelıyo koşup bakıyo ışıkları sonmuse hemen asalım dıyor aynı çorapları katlamayı ogrenmeye calısyoruz sımdılerdede aslına en guzelı cocuga sorumluluk vermek oluyor bu işlerde onlarda cok keyıf alıyorlar.Bu aylarda belli bir oyuncağa sabit kalması imkansız çocukların. O yüzden illaki oyuncak ne alayım diye düşünmeyin. Emin olun onunla yapacağınız herşey onun için oyun olacaktır.
Benim kızım yemek yedikten sonra ben masayı toplarken bana yardım etmeye bayılıyor. Tabak, bardak, ekmek gibi şeyleri eline veriyor babası ben mutfaktayken bana getiriyor. Çok mutlu.. Bulaşık makinasını bir defa beraber boşalttık. Şimdi içindekiler pis de olsa hemen alıp yerlerine koymaya çalışıyor. Tabi birşey demiyorum. O koyuyor ben ona göstermeden geri alıp makinaya yerleştiriyorum. Koltuk örtüsünü örterken altına giriyor 1 dk örtü örtme işim oyunla 10 dk ya çıkıyor. Çamaşır asarken mandal verir. Kucağıma alıp ona da astırırım. Yada çamaşır katlarken bozuyordu bende elimle tutup hayır diyordum şimdi o da aynısını yapıyor. Eliyle tutup hayır diyor. Bunun gibi birçok şey. Ben de çalışıyorum akşam 8 de evde oluyorum. 2 saat vaktimiz oluyor beraber geçireceğimiz. Sürekli beraberiz benim her işimde o yanımda bana yardımcı (işimi zorlaştırıcı desem daha doğru :) )
Yani demem o ki illa oyuncak almaya çalışmayın. Arkadaşların dediği gibi oyuncağa değil sizinle geçireceği vakite ihtiyacı var çocukların. Yaptığınız her işe onu da dahil edin onun için en güzel oyun odur.
Canım çocuklar zaten oyuncaklarıyla sen da başına oturup ilgilenirsen çok güzel oynuyorlar...
Yoksa tek başlarına zevk almıyorlar..
Ben kendi konumdan kopyala yapıştır yapıcam bir daha aynı şeyleri yazmayayım diye..
Sana uygun olanı muhakkak bulursun...
Bir de çocuğunu iyi gözlemle..
Ben artık 1 yaşından sonra izliyorum oğlumu ne gibi oyuncaklardan zevk alıyor ne yapmayı seviyor ona göre oyuncak alıyorum ve aldığım oyuncaklarla da birebir ilgileniyor..
Mesela elektrik süpürgesi aldık ona favori oyuncağı.. Çünkü sürekli buvvaa buvva deyip geziniyordu ortada..
Kopyalıyorum bir göz at istersen..
Evim işime yakın..
Akşamdan oğlumun bakıcı çantasını hazırlıyorum, dolapta da vereceğim malzemeleri ayarlıyorum..
Sabah oğlumu ve onları verip işe geliyorum..
Öğlen evime gidiyorum oğlumla vakit geçirme şansım oluyor..
O arada oğluma çorbasını yapıyorum.. Akşam yemeğinin temelini hazırlıyorum (Tüm sebzeleri doğrayıp suya bırakıyorum ya da etim pişecekse düdüklüde pişiriyorum ya da artık ne yapabileceksem.. Et tavuk vs pişirirsem suyunu hemen alıyorum cam kavanoza diğer gün için çorba suyu ya da yemek suyu olarak hazır oluyor çok lezzetli de oluyor)
Akşam işten çıktıktan sonra oğlumu alıyorum...
Akşam yemeğimi ocağa koymam en fazla 15 dakikamı alıyor..
Sonrası oğlumla hep...
Doyasıya oyunlar oynuyoruz..
Yani bazı ev işlerini oğlumla oyuna çevirdiğim için ben de zevkle yapıyorum oğlum da güzel vakit geçiriyor bir şeyler öğreniyor (Öyle sanıyorum : ) )
- Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
- Sonra elektrik süpürgesiyle oynuyoruz biraz..
- Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : ) ellerini açıp kapatıyor seyrediyor gökgesini..
- Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..Tabi çok fazla koymadığım için artık o kadarını da topluyorum sonra(o bunlarla oyalanırken ben mutfağımı çok güzel toplayıp temizleyebiliyorum)
- Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
- Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
- Kendi oyuncakları da ayrı.. Bunun gibi bir sürü şey...
- Geçen gün de çekmeceme süt tozunu dökmüş... Parmaklarını batırıp batırıp mutfak dolaplarıma resimler yaptı : ) Kızmadım öyle tatlı ki o halleri : )
Oğlumu uyutmadan önce muhakkak dağıttığımız oyuncaklarımız varsa beraber topluyoruz o da nasıl? ( Basket oyunu oynuyoruz.. O her oyuncağını kutusuna attıkça "baskeeett" diyorum bayılıyor.. Bu yüzden beraber topluyoruz) Yoksa o uyuduktan sonra toplayamam ses oluyor..
Böylelikle bebeğimle beraber bir çok işi yapmış oluyorum.. Tabi ki yoruluyorum gündüz iş felan ama oğlum herşeyim öncelik onun annesiyle güzel vakit geçirebilmesi sıkılmadan..
Benimkidee 14 aylık :) siz maşallah oglusunuzu çok güzel yetistiriyorsunuz. FikirleriniZi çok beyendim. Bende uygulayacağım. Teşekkür ederim paylaştığınız için.15,5 aylık:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?