• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve çalışma zorunluluğum.. nasıl yapsam bilemiyoru şuanda.

gulsen88

bekle beni kızım.. :-)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
451
42
118
İstanbul
Arkadaşlar merhaba; kısaca yazmaya çalışıcam. 6 aylık bir bebeğim var. Hamilelikten önce çalışıyordum hamileyken bıraktım şimdi tekrar çalışma zorunluluğum var. Şöyle ki eşimin aldığı maaş yetişmiyor 1 senedir kredimiz var zorlanıyoruz ay sonunu getirmekte. Ben de çalışmak istiyorum ama problem şu ki bebeğimi kime bırakacağım :( :( kayınv. Çalışıyor annem çalışmıyor ama çalışmam lazım yurtdışında okuyan kardeşinvar diyor. İşe başlamak istiyor yani . Ben ise annemin bakmasını çok istiyorum anne sen bak ben maaşımın bir kısmını veririm sana diyorum. Net bir cvp vermiyor. Ben de güvenemiyorum . Yaşlı babaannem ve dedem var onlar biz bakarız diyorlar hem de karşılığında herhangi bir bedel istemiyorlar ama onlar da ne kadar bakacaklar ne kadar ilgilenebilecekler :( çok zor durumda kaldım. Yarın sabaha iş görşmem var iyi bir firmayla. Büyük bir ihtimalle anlaşabileceğiz. Bebeğim ne olacak ama. Lütfen yardımedin bir akıl verin çalışan ve bebeği olan anneler

bebeğini başkasının ellerine bırakıp çalışmak elbet zor bir anne için fakat, çalışmak zorundaysan bakacak kimsende yoksa iyi bir bakıcı bulman en iyi çare...

benim bebeklerime bakıcı bakıyor başka şansım yok...

Çok zor Allah kolaylık versin...babannen çokmu yaşlı. Eğer diriyse bir düşün derim. Çalışma saatlerin uygun bir iş.. hafta sonlarıda tatilin olursa. Kafan daha rahat olur

annen bu teklifi kabul ederse ii olur yok etmezse bakici bulman gerek ii bi bakici babaannen de bakicinin basinda dursun artik nerde bakilacaksa kamera isini unutma uganda da yasanan bakici olayini duymussundur

bilmiyorum
bakıcılara artık güvenmiyorum
kreşe gelince ise oradada cok ılgısız kaldıklarını dusunuyorum bu kadar kcuuk cocukların

benim her zamanki düşüncem şu yönde:bir bakıcı olması,ama anane veya babane tarafından devamlı geliniğp gidilmesi..
neticede yaşlı insanlar,bebek bakmak da kolay değil..bakıcıya da güvenmek zor oluyor..en güzeli onlara emnaet edip yanlarına yardımcı olarak bakıcı bulmak..

Anneni ikna et o baksin maasindan bi kisim alsin kayinvaludenin ihtiyaci yoksa isten ciksin guvebdigin komsun varsa rica et baktir benim komsum bakiyor ayni binadayiz oglum muylu orda

Arkadaşlar merhaba; kısaca yazmaya çalışıcam. 6 aylık bir bebeğim var. Hamilelikten önce çalışıyordum hamileyken bıraktım şimdi tekrar çalışma zorunluluğum var. Şöyle ki eşimin aldığı maaş yetişmiyor 1 senedir kredimiz var zorlanıyoruz ay sonunu getirmekte. Ben de çalışmak istiyorum ama problem şu ki bebeğimi kime bırakacağım :KK43: :KK43: kayınv. Çalışıyor annem çalışmıyor ama çalışmam lazım yurtdışında okuyan kardeşinvar diyor. İşe başlamak istiyor yani . Ben ise annemin bakmasını çok istiyorum anne sen bak ben maaşımın bir kısmını veririm sana diyorum. Net bir cvp vermiyor. Ben de güvenemiyorum . Yaşlı babaannem ve dedem var onlar biz bakarız diyorlar hem de karşılığında herhangi bir bedel istemiyorlar ama onlar da ne kadar bakacaklar ne kadar ilgilenebilecekler :KK43: çok zor durumda kaldım. Yarın sabaha iş görşmem var iyi bir firmayla. Büyük bir ihtimalle anlaşabileceğiz. Bebeğim ne olacak ama. Lütfen yardımedin bir akıl verin çalışan ve bebeği olan anneler
canım benim bebğimde 7.5 aylık oldu yaşlı babanen ve dedenin yanına birde yardımcı tutuarsan iş tamam hem bakıcı ile yanlız kalmaz hemde çocuğun güzende olur babanen göz kulak olur bakıcıda bakımını yapar bence elinde fırsatta var .ben stresten hasta olucaktım bu sebepten bakıcı başladı bıraktı allahtan annem yaşı var ama bakıp idare ediyor kayınvalidemle aynı mahalledeyiz bakamam diyor.bende annemin yanına yardımcı arıyorum buldum anlaşamadık şimdi yenisini arıyorum sende bu şekilde yapabilirsin hem aklın kalmaz.

Komşularınıza falan sorsanıza tanıdıkları bakıcı varmıymış. Yada güvenebileceğiniz birisi..

Arkadaşlar merhaba; kısaca yazmaya çalışıcam. 6 aylık bir bebeğim var. Hamilelikten önce çalışıyordum hamileyken bıraktım şimdi tekrar çalışma zorunluluğum var. Şöyle ki eşimin aldığı maaş yetişmiyor 1 senedir kredimiz var zorlanıyoruz ay sonunu getirmekte. Ben de çalışmak istiyorum ama problem şu ki bebeğimi kime bırakacağım :KK43: :KK43: kayınv. Çalışıyor annem çalışmıyor ama çalışmam lazım yurtdışında okuyan kardeşinvar diyor. İşe başlamak istiyor yani . Ben ise annemin bakmasını çok istiyorum anne sen bak ben maaşımın bir kısmını veririm sana diyorum. Net bir cvp vermiyor. Ben de güvenemiyorum . Yaşlı babaannem ve dedem var onlar biz bakarız diyorlar hem de karşılığında herhangi bir bedel istemiyorlar ama onlar da ne kadar bakacaklar ne kadar ilgilenebilecekler :KK43: çok zor durumda kaldım. Yarın sabaha iş görşmem var iyi bir firmayla. Büyük bir ihtimalle anlaşabileceğiz. Bebeğim ne olacak ama. Lütfen yardımedin bir akıl verin çalışan ve bebeği olan anneler
bebeğini biraz büyüt öyle başla çalışmaya

alacağınız maaş eğer bakıcı maaşını karşılayıp elinizde de maddi sıkıntınızı karşılayacak bir rakam bırakıyorsa, babane gözetmenliğinde bakıcı derim.

ama annenizle net konuşun bence.
maaşınızdan bir kısmını ona verseniz, madem ki çalışmak istiyor o da.
"bakamam dersen bakıcı bulacağım" deyin bakalım ne diyecek.

ayrıca anneniz çalışmış mı daha önce?
yani tecrübe falan yoksa nasıl bir iş yapmayı düşünüyor?
belli yaştan sonra zor maalesef bir yerden başlamak.

he eğer bebeğe bakmak istemiyor, çalışmayı bahane ediyorsa bunu en iyi siz anlarsınız zaten.

eşiniz ek iş yapsın? bebeğinizden ayrılacaksınız. eşiniz biraz fazla yorulsun. siz hem dışarıda hem içeride hem de annelikte yorulacaksınız yani 3 kat. bunun yerine eşiniz biraz daha fazla yorulsun. eşitlenin.

babaannen ve deden kaç yaşında? eğer çok yaşlı değillerse ve bakmak istiyorlarsa onlar baksınlar biraz sonra bir çaresine bakarsın ama çok yaşlılarsa tavsiye etmem.

Bu durumda en iyi anneniz gibi görünüyor
sevgisiyle büyütür siz de kardeşinizi okutursunuz

Allah yardımcın olsun canım senin de..
bebeğini başkasının ellerine bırakıp çalışmak elbet zor bir anne için fakat, çalışmak zorundaysan bakacak kimsende yoksa iyi bir bakıcı bulman en iyi çare...

benim bebeklerime bakıcı bakıyor başka şansım yok...

Back
X