Bebegim ve gebeligimle ilgili

Canım ilk hamilelik ise geç hissedilir zaten daha soğumada var 11 hafta dönedebilir bence de değiştir seni bu şekilde korkutmamalı bi dr ben 3 doğum yaptım ilk 2 si hep normal pozisyondaydı kızım son hafta döndü zaten dönebilir demişti dr
Evet ilk hamileligim 17.haftada hissetmeye basladim ama hep alt taraflardaydi ve hic degismedi. Aklimi karistirdi doktor bu seferki kontrolde

Bende 15-16. Haftalarda net hissetmeye basladim ozellikle kasiklrda ve vajinada hala daha ust taraflara cikmadi hala kasiklarimda hissediyorum iki yanda da hissediyorum suanda 27 haftalik olduk ama doguma yakin donebilir daha erken diger arkadaslarimizin dedigi gibi
Eveg sadece bazen sag tarafta guclu hareketlere hissediyorum sonra yine asagida olmaya devam ediyor. Rabbim hayirla kolaylikla normal dogum etsin hepimize

Arkadaşlarinda dediği gibi son güne kadar dönebilir. Döndü diyelim, belki sancı yada başka bir sebepten dolayı normal doğum yine olmayabilir. İlla normal olur mu olmaz mı diye bence hem kendinize hem bebisinize stres yapmayın. Doktorunuz en doğru kararı verecektir. Yeter ki siz ve bebeginiz sağlıkli olsun. Hareket konusuna gelince inanın siz mutlu huzurlu olduğunuz zaman bebeğiniz kıpır kıpır olacaktır. Evet bazen hareket etmiyor korkmuyor değiliz ama doktorunuza kontrole gittiginizde hersey normalse bence hiç evham yapmayın. Bende çok korkardım. Birde benim ikizdi
O da zor inanın kiz aşağıda erkek ustte idi. Ay acaba hangisi kipirdiyor karıştırıyordum oteki sanki hic kipirdamiyor derdim filan v.s icime dert edip dururdum daha çok evham yapardım. Doktorum bana göre çok.iyi bir doktordu
Hersey normal gidiyor eğer karninizda Allah korusun kaybetsek bile yapabilecegimiz bisey var mi diye sordu. Yok dedim. O zaman hamileliğin tadını çıkartın hersey normal kafanıza takmayın dedi. Takmamak mümkün değil ama takmamaya çalıştım. Ve öğrendim buyudukce hele son Haftalar öteki uyuyor aa oğlum kipirdiyor diyordum. İkiside 33. Haftada baş aşağı döndü. Ama sezaryen olduk. Allah sizede herkesinde kucağına almak nasip etsin. Biz zor bulduk. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.
Aminn. Rabbim bebeklerinizi size bagislasin. Kafam karismadi diyemem ama rahatladim yorumlari okuyunva gercekten. Aslinda cok rahattim erken diye dogum konusmak icin ama o haftalarda duyunca gerilmedim dusunmeye baslamadim diyemem. Hayirla kolaylikla normal dogum olur insallah.

Benimde o şekildeydi kasıklarımda ve vajina hissederdim genelde,dönmüycek galiba diye düşünmeye başlamıştık sonlara doğru döndü sabredin daha var doğumunuza dönebilir. Dönmesede sıkıntı etmeyin sezeryanla alınır
Evet bi sekilde dogacak allahin izniyle. Donmesi ve normal dogum taraftari gonlum insallah oyle olur

Benimki de öyle aşırı hareketli değildi hareketinden uyuyamadığım olmadı mesela🤭 hatta çarşamba sezeryan olacaktım benim kız cumartesi günü hiç kıpırdamadı saatlerce acil sezeryana alındım. Sezeryana girmeden hemen önce uyandı tepişmeye başladı sıpa 😂 hareketlerini kontrol edin hiç etmemesi sorun
Yok hareket ediyor etmedigini farkettigimde sevdigi seyleri yiyip icerek yine hareket etmesini sagliyorum. Sizinki naz yapmis ama sonunda dogmus uzun saglikli omru olsun insallah

Bir hafta önceki kontrolümde banada makat geliş dendi dönmezse sezaryen dedi dönme ihtimali var tabikide daha cok erken. Oğlum neredeyse hiç kıpırdamazdı sürekli dürterdim şimdi kızım cok hareketli pozisyonla ilgilidir sık sık uyuyordur belki bu güzel bişey bence oğlum doğduğunda da hiç uyku sorunu cekmemiştim uykuyu seven bi bebekti.
Demekki doktorlar yorum yapabiliyor bu haftalarda ama bencede erken ve hersey olabilir. Saglikla kolaylikla dogsunlar insallah

38. Hafta sinir olarak kabul ediliyor diye biliyorum. 38 e kadar donebilir. Ama nadir olmak kaydiyla 38 den sonra da döndugu oluyormus.. Benim oglumun da basi 2 hafta onden gidiyordu. Bir sorun olmadi.
Kafa boyunu hic sorun etmedim acikcasi olabilir. Erken diye dusunmustum doktor yorumunu oyleymiste. Daha hic bisey belli olmaz rahatladim o yuzden

Benim oğlumun da başı bir hafta öndeydi. Çok döndü, en son başı yukarıda kaldı, bir daha dönmedi. Kaçıncı haftaydı hatırlamıyorum ama doktor artık dönmez dedi. 38+2’de sezaryenle doğdu. Baş genetik sanırım. Şuanda da çocuk doktoru, başı büyük olduğu için geniz etinden yırtıyor dedi. Ayakları aşağıdaysa hareketleri
alt kısımlarda hissetmeniz normal. Başını da hareket ettiriyordur, başı yukarıdaysa anlarsınız.

Merhaba öncelikle Allah hayırlı etsin🧿 Bu arada benim asla tecrübem yok anne de değilim henüz🥹 Dualarınızı benim içinde eksik etmeyin 🙏🏼

benim sana söylemek istediğim şey şu aslında ondan yazıyorum , Şimdi doğuma daha var bebek illaki hareket edecek öyle kalmayacaktır ama şayet yine doğuma yakın şans artık dönmezse sezeryan olabilirsin yada şansına bebek o gün pozisyonu farklı olur farklı ilerler inan bana hiç birşey planlandığı gibi gitmez zaten herşey spontan gelişir ☺️ iyi yönünden bak , bişeyler kesinleşmeden paniğe korkuya kapılmak seni yıpratır belkide çok farklı ve kolay bir doğum olucak o yüzden önceden kendini stresse sokma önünde zaman var ve daha hiç birşey belli değil🤷🏻‍♀️ Doktorlar herzaman her hastalık için her kontrol her tahlil için İhtimallerden bahsederler Tıpkı Narkoz konuşması gibi 🤦🏻‍♀️ Bir sürü zararı var diye korkutup duruyolar mesela halbuki hiç bişey olmuyor saçma sapan ihtimaller demek istediğim sadece örnek rahat ol🥰
Rabbim tez zamanda hayirlisiyla anne olcaginiz haberini aldirsin size. Dediklerinize katiliyorum suan icin belli olmaz son gun bile olmaz sadece ilk heyecan tecrubesizlik benimki ama gercekten rahatladim rabbim bi sekilde aldircak kucagima saglikla kolaylikla olsun insallah

Suanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Haraketlerin orda olmasi normal bende aşagıda hissediyordum kızımda ... ogluma olan hamileligimde oğlum dönmemişti hiç ama kızım erken dönmüstü 23 24 haftalardaydi ..29. Hafta geç bir hafta degil 32 33 e kadar yolu var diyordu doktorlarim hep. oglum 34. Haftada hala ters durdugu icin bu saatten sonra zor ama hala dönme ihtimali var demisti hicbi sikintim yokken son anda preklampsi gecirince 35 haftalikken acilen sezaryene alinmistim oglumda ama 29. Hafta icin bunu soylemek cok erken dönebilir daha arkadaslarimin 30 lu haftalarda dönen çok oldu ikiside kafaya takilacak durum degil yeterki sag salim vaktiyle dogsun

Benim oğlumun da başı bir hafta öndeydi. Çok döndü, en son başı yukarıda kaldı, bir daha dönmedi. Kaçıncı haftaydı hatırlamıyorum ama doktor artık dönmez dedi. 38+2’de sezaryenle doğdu. Baş genetik sanırım. Şuanda da çocuk doktoru, başı büyük olduğu için geniz etinden yırtıyor dedi. Ayakları aşağıdaysa hareketleri
alt kısımlarda hissetmeniz normal. Başını da hareket ettiriyordur, başı yukarıdaysa anlarsınız.
Yan tarafta anladigim kadariyla basi. Beni dogum sekli belirlemek tedirgin etmisti oda erkenmis.

Haraketlerin orda olmasi normal bende aşagıda hissediyordum ogluma olan hamileligimde oğlum dönmemişti hiç ama kızım erken dönmüstü 23 24 haftalardaydi ..29. Hafta geç bir hafta degil 32 33 e kadar yolu var diyordu doktorlarim hep oglum 34. Haftada hala ters durdugu icin bu saatten sonra zor ama hala dönme ihtimali var demisti son anda preklampsi gecirince 35 haftalikken sezaryene alinmistim oglumda ama 29. Hafta icin bunu soylemek cok erken dönebilir daha arkadaslarimin 30 lu haftalarda dönen çok oldu ikiside kafaya takilacak durum degil yeterki sag salim vaktiyle dogsun
Evet kesinlikle kafa boyuna takilmadim kilosuda 1 hafta onde zaten o yuzden olabilir diyip geciyorum. Dogum icinde ne yasicagimizi bilemiyoruz o yuzden bu konudan ve yorumlardan sonra dusunmeyi biraktim hersey olabilir rabbim kolaylikla hayirla olanina erdirsin hepimizi

Suanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Bu durumu bende yaşadım doğuma kadar tersti 8.ayda düzelmişti çocuk sağlıklıysa dert etmeyin düzelmezse bile sezeryanla alınır

Rabbim tez zamanda hayirlisiyla anne olcaginiz haberini aldirsin size. Dediklerinize katiliyorum suan icin belli olmaz son gun bile olmaz sadece ilk heyecan tecrubesizlik benimki ama gercekten rahatladim rabbim bi sekilde aldircak kucagima saglikla kolaylikla olsun insallah
Çok teşekkür ederim amin 🙏🏼 Rahatlamana sevindim umarım herşey güzel geçer 🧿

Ilk bebegim o kadar hareketliydi ki kipir kipirdi resmen. Ikinci bebegim ise asiri hareketsiz. Cok sakindi nerdeyse dogru duzgun hic hissetmedim hareketini. Son haftalarda ise hep tersti, 41e kadar bekledik. Sezeryan olacagim gun son ultrason kontrolunde bebegim bas gelis dogum pozisyonu almisti. Ha ben yine normal doguramadin cunku hareketsiz bebegim kendini kanala girmeye dogmaya zorlamadi bir turlu. 1 hafta bekledik en son 42. Haftada yine sezeryan oldum. Cok sukur saglikki bir bebegim var. Fitrati geregi diger ogluma nazaran cok daha sakin bir cocuk. Hicbir zihinsel fiziksel saglik sorunu yok.

Back
X