- 8 Ocak 2020
- 3.905
- 3.518
- 133
Lazimliğa, tuvalete tutun. Bacaklarin karnina doğru çekerek bağirsak yolunu açmiş oluyorsunuz. Boylece gazi da rahatlikla çikacaktir.Merhaba oğlum bugün 29 günlük. İki gündür kakasını kendisi yapmakta çok zorlanıyor. Bezini açıp karnına bebek yağıyla masaj yapıyorum, bacaklarını karnına hafif bastırıyorum, 2 saate yakın çabalıyorum belki yapabiliyor. Emerken karnından gurultu gelince de ağlıyor eskiden hiç yoktu bu, gurultu gelse de emmeye devam ediyordu. Kakası da 2-3 gündür hafif mukuslu. Çok huzursuzlanıyor kaka yaparken, sancılanıyor. Sadece anne sütü ile besleniyor. Yediğim içtiğim bir şeyden mi olmuştur? Öyleyse o şeyi sütümden nasıl atarım? Sürekli sağım yapıp sütü mü döksem?
Teşekkürler
Sütün içeriği ona yeter sen hiç merak etme
Biogaia veriyor doktorlar genelde kakayı rahat yapmaları için ama mukusu bilmiyorum ben mama vermiştim, yediğiniz bir şey dokunmuş da olabilir
Arkadaşimin bebegi sunnet olurken anestezi aldi ve uzun süre kaka sorunu yasadi suan 6 aylik hala 2-3 gunde bir yapiyo bi çok doktora gittiler anestezinin uzun süreli yan etkilerinden dediler duphalac falan kullandı. (Sünneti 3 aylıkmen olmustu bu arada )
Şunu fark ettim oğlum kaka yapamıyor değil yapmıyor. Sadece bezi açıkken yapmak istiyor. Tuvalet iletişimi mi denesem acabaLazimliğa, tuvalete tutun. Bacaklarin karnina doğru çekerek bağirsak yolunu açmiş oluyorsunuz. Boylece gazi da rahatlikla çikacaktir.
Bence deneyin. Hic bir bebek altina yapmak içgudusuyle doğmaz. Sinyallerle tuvalet ihtiyacinj soyler. Kakasi geldiginde bariz hissolunur. Tuvalete tutun rahatliycaktirŞunu fark ettim oğlum kaka yapamıyor değil yapmıyor. Sadece bezi açıkken yapmak istiyor. Tuvalet iletişimi mi denesem acaba
Bencede deneyin bunu kesinlikleŞunu fark ettim oğlum kaka yapamıyor değil yapmıyor. Sadece bezi açıkken yapmak istiyor. Tuvalet iletişimi mi denesem acaba
Az önce altı açık şekilde emzirdim bir örtüye sarıp. Emerken kakasını yaptı kucağımda, tutamazdım da tuvalete.. ne yapsam bilmiyorumBence deneyin. Hic bir bebek altina yapmak içgudusuyle doğmaz. Sinyallerle tuvalet ihtiyacinj soyler. Kakasi geldiginde bariz hissolunur. Tuvalete tutun rahatliycaktir
Canim emerken ya da emmekden once ve sonrasi en çok tuvalet ihtiyaçlari olan donemler. Ben çok video izledim. Tuvalet iletişimi adli kitap da sipariş verdim. Orda da emerken altina kuçuk bir kova, lazimlik tuta bilirsiniz diyor. Yani gogsunu veriyorsun kucagina da lazimlik yerleştiruyorsun küçük olan. oraya yapiyor. Sadece kakasini aniden hicbir sinyal vermeden yapmaz. Tavsiyem emmekden once bir tutun emdikden sonra da. Ciş mi kaka mi yapsin. Hem karni rahat olursa daha keyifle emer. Ben anne adayiyum. Ama bu ogrendiklerimi 7 aylik çocuğu olan bir arkadaşimin bebeginde uygulamaya başladik. Biraz geç başladiğimiza gore 1 hafta zorladi ama şimdi en azindan kakasini ve gunduz çişinin bazilarini yakalaya biliyor annesiAz önce altı açık şekilde emzirdim bir örtüye sarıp. Emerken kakasını yaptı kucağımda, tutamazdım da tuvalete.. ne yapsam bilmiyorum
Loudercigim biogaia alin.
10gun kaka yapmadığına cocuk acile gidin, lavman yapiliyor.
Sadece anne sütüyle besleniyorsa baska turlu müdahale edemiyorlar. Mama alsaydi marka/miktar degisimi oluyor.
2 aylikken 1 ayda sadece 2 kez kaka yapmisti kizim. Pediatrist, cocuk doktoru, acil servis, saglik ocağı hepsine gittim. Cozum olmadi, gececek dediler, 4.ayda kendiliginden düzeldi.
Kimyon falan hikaye.
Acil servise gaita ornegi biracaksiniz. Onlar zaten mukus var mi, alerjik mi söyler size. Alerji olmayabilir, korkma
Tek başına mukus alerji düşündürür bunu bu kadar net yazmayın. Ürtiker veya kanlı kakadan önce mukus varsa veya çok kabızlık döneminde bile anne diyeti önerilir. Bebeğin kakasını yaparken çıkardığı ses sürekli sancı da bile önemsenir. Ürtiker veya kanlı dışkı zaten son görülen belirtilerdir. Böyle yazıp mukus önemsizmiş gibi düşündürtmeyin.Tek başına mukus alerji belirtisi değildir geçmeyen pişik ya da egzama ve yahut kanlı kaka şart. Mukus sütün tazyikli gelmesinden de olur. Be doktorlar annenin diyeti en son çare olarak görüyor çünkü bebeğin besine ihtiyacı var ve asla kendi kendine diyet yapılmamalı.
Pandacığım çok teşekkür ederim yorumun için. Aile hek. verdiğini değil doktorun önerdiğini kullanıyoruz markası wellcare. Sıkıntı çocuğun kaka yapamaması değil aslında. Uyumadan gözetliyorum sorun şu, tuvalet pozisyonunda tutunca karnına masaj yapınca yapıyor kakasını. Beze yapmayı reddediyor resmen. Daha 1 aylık ne yapacağım bilmiyorum. Her ıkındığında altını açıp tuvalet pozisyonuna alıyorumSaglik ocağının verdigi d vitamini gaz ve kabiz yapiyor. Ocean d3 400 kullanin
Biogaia verdi doktorumuz, biraz kullandık ama bilmiyorum daha kötü oldu gibi gelince kesmiştim. Devam etsem mi diye düşünüyorum şimdiSaglik ocağının verdigi d vitamini gaz ve kabiz yapiyor. Ocean d3 400 kullanin
Pandacığım çok teşekkür ederim yorumun için. Aile hek. verdiğini değil doktorun önerdiğini kullanıyoruz markası wellcare. Sıkıntı çocuğun kaka yapamaması değil aslında. Uyumadan gözetliyorum sorun şu, tuvalet pozisyonunda tutunca karnına masaj yapınca yapıyor kakasını. Beze yapmayı reddediyor resmen. Daha 1 aylık ne yapacağım bilmiyorum. Her ıkındığında altını açıp tuvalet pozisyonuna alıyorum
Biogaia verdi doktorumuz, biraz kullandık ama bilmiyorum daha kötü oldu gibi gelince kesmiştim. Devam etsem mi diye düşünüyorum şimdi
Panda senin kız kaç gün kaka yapamadı ki acillik oldunuz? Benim minikte şu an 2 güne bir, 3 güne 1 kaka yapıyor doktor mamadan sonra su ver dedi.Acilde rontgen istenecek, korkma, bunu yaptir. Bagirsaklarinda tikac olup olmadigina bakilacak.
Birde ultrason isteyecekler. Ben yaptirmistim. Cocugumun gaz ve kakadan pankreas ve karacigeri görünmüyordu ama sonuç olarak baska bir sorun olmadığını görüp psikolojik olarak rahatlamistim
7 gun yapamadi. O zamanlar devlet hastanesi saglikli cocuk izlem polk. rutin kontrole gidiyoduk, 10 yapamazsa acilden giris yapin lavman yapilmasi gerekir demisti. Aile hekimimizde 15.gun acile gitmeniz lazim demisti.Panda senin kız kaç gün kaka yapamadı ki acillik oldunuz? Benim minikte şu an 2 güne bir, 3 güne 1 kaka yapıyor doktor mamadan sonra su ver dedi.
Evet çok olmuş panda. Geçmiş olsun. Bu bebe milleti sistemleri oluşana kadar biraz çektiriyorlar. Benim büyük kıza lavman yapalım dediler. Babası izin vermedi. Şurupla filan yapıyor kaka. Ek gıdaya geçince daha kolay. Lifli yiyecekler veriyorsun, meyve suyu içiriyorsun. Ama 6 aydan önce çok seçenekte yok7 gun yapamadi. O zamanlar devlet hastanesi saglikli cocuk izlem polk. rutin kontrole gidiyoduk, 10 yapamazsa acilden giris yapin lavman yapilmasi gerekir demisti. Aile hekimimizde 15.gun acile gitmeniz lazim demisti.
Benim kiz o zaman emiyordu, emen bebeklerde olabiliyormus. Mama konusunu bilemiyorum ama 2-3gun bana anormal gelmedi.
Bizim kizda bariz anormallik vardi. Karnindan sesler geliyodu, gazı kokuyordu, kivraniyodu cocuk. Bu sekilde zorlaniyosa bi doktorla gorusun derim
Büyük bezi bolca bağlıyorum bana mısın demiyor. Şimdi yine ben yaptırdım kakasını geldim. Şöyle bir duygum var sence de haklı mı bu iğrenç duygu? Bebeğim istemiyor işte böyle kaka yapmayı. Sıcak pis kaka değmesin istiyor kendine. Bense bezini açmadığımda onu bu iğrenç duyguya hapsediyorum. Bu duygu normal mi. Çocuğum ağlaya ağlaya, nefret ede ede zorla o beze yapacak gibi. Bak bu mesajı yarıda kestim. Az önce mesaja başlarken yaptırmıştım. Yine sancıyla kıvrandı bastı çığlığı. Açtım altını elimi ısıtıp karnına koydum sakinledi. Sorun ne anlamıyorum..Tuvalet pozisyonu normal ilk aylar icin.
Acaba 1 beden büyük bez alsan nasil olur? Ben hep buyuk aliyordum. Bel kismi zaten ayarlanabiliyor, popo kismi bol kalacak, belki bezi yokmus gibi rahat eder.
Bu sekilde alisirsa ileride senin icin cok zor olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?