Bebeğim ve suçluluk

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar...6 aylık bi bebeğim var tek böbrekli doğdu hamileliğimin 2.ayında eşimle çok şiddetli kavga etmiştik eltim ve kaynımında dahil olduğu o zaman çok üzülup stres yapmıştim bebeğimin durumunu buna bağladim ve eşimi affedemiyorum tamam konuşuyoruz lay lay lom sonra bi gün bu durum aklima geliyor hop tekrar başa dönüyoruz kavga ediyoruz..ne yapmam lazim..

Slm kızlar...6 aylık bi bebeğim var tek böbrekli doğdu hamileliğimin 2.ayında eşimle çok şiddetli kavga etmiştik eltim ve kaynımında dahil olduğu o zaman çok üzülup stres yapmıştim bebeğimin durumunu buna bağladim ve eşimi affedemiyorum tamam konuşuyoruz lay lay lom sonra bi gün bu durum aklima geliyor hop tekrar başa dönüyoruz kavga ediyoruz..ne yapmam lazim..
Öncelikle geçmiş olsun,tek böbrekli olmanın hamilelikte yaşanılan stresle alakası var mı şaşırdım?öyle olsa benim oğlumun organsız olması gerek te!

Geçmiş olsun öncelikle takdiri ilahi diyeceksin. Tek böbrekle yaşaması sorun değil(eşim de tek böbrekli ) ama huzursuz bi yuvada yaşaması çok çok daha büyük bi sorun. O yüzden geçmişe bir sünger çek ve yuvana sarıl sahip çık bacım

Yaşnmış bir şekilde bitmiş artık, hamilelikte sıkıntı çekmişsiniz ama bundan sonrasını düşünün. Çocuğu huzurlu bir ortamda büyütmek istiyorsanız ısıtıp ısıtıp eski konuları açmayacaksınız.

Hamilelikte yaşanan gerginlikler çocuğun karakterini etkiliyor bence. Hamileliğinizi huzurlu geçirin diye boşa demiyorlar. Kızımın ilk aylardaki hırçınlığını ben stresli geçen hamileliğime bağlıyorum. Tabi tek sebebi bu değildir muhakkak. Sizin durumunuz farklı ama. Tek böbrekli doğmasının sanmıyorumki onunla ilgisi olsun. Kendinizede eşinizede hayatı zindan etmeyin.

Bilimsel araştırmalar zaten anne karnından itibaren herşeyi hissettiklerini söylüyorlar. Bir tür duygusal kodlama süreci zaten hep işliyor.

Fakat çok rahat ve mutlu geçirilen hamilelik süreci sonunda da bir takım sorunlarla doğabiliyor bebekler. O yüzden bu gerçeklikle yaklaşmaya çalışın duruma. Suçlayarak kendinizi doldurarak bu durumu daha da çekilmez hale getirmeyin.

Eksikliklere değil artılara odaklanın. Bebeğimin bir böbreği yok demek yerine bir böbreği var demek gibi.

Geçmiş olsun öncelikle takdiri ilahi diyeceksin. Tek böbrekle yaşaması sorun değil(eşim de tek böbrekli ) ama huzursuz bi yuvada yaşaması çok çok daha büyük bi sorun. O yüzden geçmişe bir sünger çek ve yuvana sarıl sahip çık bacım
+1

Canim bobreginin tek olmasi ile stresin alakasi yok. Ama hamile bir bayana o sekilde stres yasatilmasi hic dogru degil. Umarim esin hatasinin farkina varmistir.

Canım çok geçmiş olsun. Benim çok mutlu keyifli geçen bir hamileliğin vardı. Bebeğin kalbinin sol yarısı gelişmemişti. Sebebi de rastlantısal. Her yıl 2 milyon bebek kalp anomalisi ile doğuyor. Bu sadece kalp ile ilgili doğumsal anomali sayısı. Seninki gibi yaşamı tehdit etmeyen ne kadar çok doğumsal farklılık vardır allah bilir.
Boşuna bunlara takılma. Diğer yandan eşine bu duygularını düşüncelerini anlat ki ayağını denk alsın. Etkisi oldu mu olmadı kimse bilemez .

Kendinizi suçlamayın,hamilelikte ne acılar ne kavgalar yaşayıp da sağlıklı çocukları olanlar var veya herşeyine çok dikkat etmesine rağmen çocuğunun hastalıklarıyla boğuşanlar. Sizin şuanda yapmanız gereken tek şey;bu yavruya huzurlu mutlu bir ortam sağlamak.

canım ben ne krizler gecirdim hamilelikte sukur saglıklı bebegim.hem tek böbrekte sorun degildir

Kendini hiç suçlama, hani bebeğim huysuz mutsuz filan desen belki ama tek böbrek tamamen gelişim ile alakalı, bunun seninle kavgayla vs hiç alakası Yok. Şimdi Mutlu olup bebeğini de mutlu etmelisin, buna da şükür ne hastalıklar var, tek böbrekle de çok sağlıklı yaşar inşallah

Eşinizin ve sizin böbrekleriniz nasıl.yeğenimin oğlu tek böbrekli doğdu,genetik yani,sonradan babaya yapılan tetkiklerde aslında babanın da doğuştan tek böbrekli olduğu anlaşıldı.üzüntüyle alakası yok.ama tedbir amaçlı kendinize ve eşinize tetkik yaptırın.genetik geçiş söz konusu olabilir

bu tarz rahatsızlıklar genetik bozukluktan vs kaynaklanır stressle alakası olmaz... kim stressiz hamilelik yaşıyor ki öyle olsa herkesin çocuğunda bir organ eksik olurdu

Ikıncı hamileliğimde acayip stresli gunlerim oldu. Bebeğim musmutlu bir bebek olarak geçirdi ilk aylarını. Şimdilerde iki yas sendromu yaşıyor.

Ilkinde rahattım ama bebek o kadar mutlu bir bebek değildi.

Böbrek ve stres arasında ilişki olması imkansız.

Eşinizin ve sizin böbrekleriniz nasıl.yeğenimin oğlu tek böbrekli doğdu,genetik yani,sonradan babaya yapılan tetkiklerde aslında babanın da doğuştan tek böbrekli olduğu anlaşıldı.üzüntüyle alakası yok.ama tedbir amaçlı kendinize ve eşinize tetkik yaptırın.genetik geçiş söz konusu olabilir
Benim bu güne kadar çok şükür böbreklerle ilgili bi sorunum olmadi ikisi de var..eşimin de var onda böbrek taşi var sadece...

Back
X