Bebegim yataktan düstü

Bebekler düşündüğümüzden daha güçlüdür. Kafatası henüz kemikleşmediği için darbe anında esneme özelliği vardır. Vücut ağırlığının düşük olduğunu da hesaba katarsak çok şiddetli bir çarpma yaşamamıştır. Bunlar artılar ama emin olmak ve içinizin rahatlaması için bir doktora götürün.
Goturdum cok sukur bisi yok :)

Ya vallahi pesssss...Evde küçük çocuğunuz var madem arabanız yok sizinde bir otobüs kartınız olsun.Böyle elzem durumlarda kocanızı mı bekleyeceksiniz belki durum ciddi vakit kaybediyorsunuz..Pesssss
Esim zaten hep burda sitenin gorevlisim bi isi vardi cikti nerden bilebilirdin basimiza boule bisi gelicegu

Çok şükür bişeyi yokmuş. Benim bebeğim bir karış mesafeden halıya düşmüştü. Hemen acile götürdüm muayene röntgen derken beyin kanaması geçirdiğini söylediler. Şuan iyi Allaha bin şükür. Aman ihmal etmeyin siz yinede bikaç gün gözlerinde kayma oluyomu ellerini kasıyomu takip edin.
Rabbim korusun yavrularimizi ya :( dikkat ederim bu ders oldu bna

Kendi götürmeli, baygın olsa, kanaması vs olsa tamam da ambulans öyle zırt pırt herkesin her şeyine koşan bişey değil
Atsın bi taksiye götürsün

Annem konuşamadığı ve yatalak olduğu için bir gün neyi var anlayamamıştık
O kadar çok ağlayıp bağırıyor ve kasılıyordu ki
Ambulansı aradık gelip baktılar ve bu tür durumlar için meşgul etmeyin
Trafik kazası, kalp krizi gibi gerçekten acil durumlarda aramanız gerekiyor, hastanız kendinde ve şuuru açık sadece hastalığından kaynaklı sorunlar yaşıyor siz kendiniz götürmelisiniz dediler
O gün çok kızmıştım ama düşününce haklılar
Gerçekten daha acil birilerine gitmeleri gerekiyorsa birinin ölümüne bile sebep olabilirdik

Mesela annem bi kere düşmüştü başı yarılmıştı bayıldı o zaman hemen sedye ile alıp hastaneye götürdüler

Burada bebeği annesi hemen götürebilir, zaten bir sorun yokmuş görünürde. Mahalledeki Taksi durağından rica etse eşi sonra parasını öder. Ya da eşi de hastanede karşılar taksiyi ödemesini yapar
Cqnim para var yasadimiz yerde skinti var heryer arazi yeni siteler yapiliyo bi market bile yok anlicagin daha gelismemis.taksiyi nerden bulucam bu dagbasinda.komsular desen hicbirini tanimiyorum .esim 1 saate ordayin dedi .geldi goturduk .bebegimin hali tavri normaldi kotu bisi sezsem zaten ambulansi arardim .onu acile goturme sebebim tedbirdi .

Cqnim para var yasadimiz yerde skinti var heryer arazi yeni siteler yapiliyo bi market bile yok anlicagin daha gelismemis.taksiyi nerden bulucam bu dagbasinda.komsular desen hicbirini tanimiyorum .esim 1 saate ordayin dedi .geldi goturduk .bebegimin hali tavri normaldi kotu bisi sezsem zaten ambulansi arardim .onu acile goturme sebebim tedbirdi .

İyi yapmışsınız, ben zaten size değil ambulansın aranmasına yönelik bişeyler yazdım.
Siz yine de en yakın taksi durağının kartını alın evde dursun
Uzak bile olsa ararsınız acil durumda

Kendi götürmeli, baygın olsa, kanaması vs olsa tamam da ambulans öyle zırt pırt herkesin her şeyine koşan bişey değil

Trafik kazası, kalp krizi gibi gerçekten acil durumlarda aramanız gerekiyor, hastanız kendinde ve şuuru açık sadece hastalığından kaynaklı sorunlar yaşıyor siz kendiniz götürmelisiniz dediler
Gerçekten daha acil birilerine gitmeleri gerekiyorsa birinin ölümüne bile sebep olabilirdik

Mesela annem bi kere düşmüştü başı yarılmıştı bayıldı o zaman hemen sedye ile alıp hastaneye götürdüler

Burada bebeği annesi hemen götürebilir, zaten bir sorun yokmuş görünürde. Mahalledeki Taksi durağından rica etse eşi sonra parasını öder. Ya da eşi de hastanede karşılar taksiyi ödemesini yapar
Yani, ambulansa taksi muamelesi yapılır mı hiç...

Nasil oldu bilmiyorum onunde yastik vardi.parkenin ustune dustu ilk kucagima aldigimda alninda kirmizilik vardi sonra gecti o kirmizilik morarma sisme yok.suan esimi bekliyorum acile goturcem her ihtimale karsi.bisi olurmu bebegime cok korkuyorum ya.suan bebegim yurutecin icinden oynuyo.sut verdim kustu .
Benim kızım 7-8 aylık olana kadar iki kez yataktan düştü, emzirirken uyuya kalmışım.Birşey olmadı çok şükür.Daha sonra 2 yaşındayken kaydıraktan baş aşağı çakıldı, röntgen çekildi birşey çıkmadı.3 yaşında yine kaydıraktan düştü bu sefer röntgen vs yapamadık heryer kapalıydı.En son 5 yaşında okulda düşmüş yine kafasını çarpmış, hastanede gözetim altında durduk biraz ve birşey olmadı.Kusma, sersemlik , yüzde morarma ve ellerde ayaklarda uyuşma yoksa sorun yoktur.Her düşüşte röntgen mr hiç iyi değil.

Çok geçmiş olsun.

Ambulansı ara diyenlere de şöyle söyleyeyim. Gecenin bir yarısı eşimin bağırmasına uyandım, yerinde duramıyordu. Karnını tutuyordu, ben de apandisit olabileceğini düşündüm. Kendi aracımız yok. 112yi aramak geldi aklıma, o zaman öğrendim ben de öyle her şeye ambulans gönderilmediğini.. Eşim doğrulamıyordu bile, taksi çağırdım, o şekilde gitmiştik acile.. Taş düşürüyormuş meğer..

Öğrencilerin başında nöbette olduğum bir gün bir öğrencinin karnı ağrıyordu. Benden başka kimse olmadığı için prosedür gereği ambulansı aradım. 112deki kadın regl dönemimi dedi evet dedim. Regl sancısı için ambulans mı çağırılır vs bir ton söylendi. Aynen size söylenenleri ezberlemiş gibi söyledi. Ben yine de riske atmadım ve ambulansı çağırdım. Kendim götürme ihtimalim olsa zaten götürürdüm. Sonuç; kızı apar topar ameliyata aldılar. Ameliyat iznini bile aileyi beklemeden telde almış doktor. Apandisti ve bir yumurtalığı alındı. Regl sancısı deyip önemsemesem kızı sabah yatağında cansız bulabilirdim.
Sağlık hizmeti, ambulans ihtiyacı benim vatandaş olarak almam gereken bir hizmet sosyal devlette. Ben neyin önemli neyin önemsiz olduğunu bilemem ki, doktor değilim. Bu işin çözümü önemli gördüğümüz halleri tespit etmek değil.

Nasil oldu bilmiyorum onunde yastik vardi.parkenin ustune dustu ilk kucagima aldigimda alninda kirmizilik vardi sonra gecti o kirmizilik morarma sisme yok.suan esimi bekliyorum acile goturcem her ihtimale karsi.bisi olurmu bebegime cok korkuyorum ya.suan bebegim yurutecin icinden oynuyo.sut verdim kustu .
Cocuk normlse sıkıntı olmaz. Ama normlin dışında belirti olursa o zamn direk gidin tabi. Düşüyolar napalım. Drmda düşer sıkıntı olmaz bi değişklk izlemlemedysenz bana getrmeyn demişti. Kaç aylıkki

Amacım sizi incitmek değil ama düşen birine bir şey yedirip icirilmez. Hem ne kadar erken o kadar iyi. Beklenmemeli. Bir de bebeklerle ilkyardım nasıl yapılır mutlaka okuyun.

Bu mesajı okuyanlar mutlaka olacaktır, etrafimizdaki gebe kadınları bilinçlendirip ilkyardım bilgisi edinmesini sağlamalıyız. Basit ihmaller yuzunyüz neler oluyor...

Ben de yazacaktim zaten ama yukarda bi arkadas yazmis zaten, hastaligin durumunu tespit etmek benim isim degil. Ben her sart ve kosulda sosyal devletten saglik hizmetini alabilmeliyim. Sizin mantiginiza gore kalp grizi gecirdigi sanilan kisinin aslinda gaz sancisi da olabilir (dalga gecmiyorum, karistirilabiliyor)

Oyle mi dersiniz ne yapabilirim peki kendi yataginda uyumasi icin? Montessori yatagi yaptirmayi dusunuyorum yakinda en azindan ben de yaninda uyuyana kadar yatarim diye.

İhtimal ama olabilir. Uyuduktan sonra kendi yatağına yatırsanız uyanır mı ? 1 - 2 tane tişörtünüzü giyilmiş fakat yıkanmamış olacak şekilde yatağına bırakın bebeğinizin burun hizasında. Belki zamanla bu duruma alışır.

Benim kızım 7-8 aylık olana kadar iki kez yataktan düştü, emzirirken uyuya kalmışım.Birşey olmadı çok şükür.Daha sonra 2 yaşındayken kaydıraktan baş aşağı çakıldı, röntgen çekildi birşey çıkmadı.3 yaşında yine kaydıraktan düştü bu sefer röntgen vs yapamadık heryer kapalıydı.En son 5 yaşında okulda düşmüş yine kafasını çarpmış, hastanede gözetim altında durduk biraz ve birşey olmadı.Kusma, sersemlik , yüzde morarma ve ellerde ayaklarda uyuşma yoksa sorun yoktur.Her düşüşte röntgen mr hiç iyi değil.
Bebeğin düşmesi kadar tehlikeli başka bir şey de bence yatarak emzirmek. Bu şekilde anne uyuyakaldiginda göğüsle boğulup ölen bebek biliyorum. Nacizane görüşüm.
Konu sahibi çok geçmiş olsun. Yukarıda bir arkadaşımıza katılıyorum bence de hamilelikte annelere temel bebek ilkyardimi kursu verilmeli. Bu bir zorunluluk olmalı.

Amacım sizi incitmek değil ama düşen birine bir şey yedirip icirilmez. Hem ne kadar erken o kadar iyi. Beklenmemeli. Bir de bebeklerle ilkyardım nasıl yapılır mutlaka okuyun.

Bu mesajı okuyanlar mutlaka olacaktır, etrafimizdaki gebe kadınları bilinçlendirip ilkyardım bilgisi edinmesini sağlamalıyız. Basit ihmaller yuzunyüz neler oluyor...
Canim hemen emzirmedim zaten.gecende bi arkadasimin bebegide dusmustu ama onunji baya berbatti sisip morarmisti biri su ver dedi oda yeni dustu su verilmez gibi bisi demisti ordan aklimda kaldi .ben tahminen 30 yada 40 dk sonra emzirdim

Bebeğin düşmesi kadar tehlikeli başka bir şey de bence yatarak emzirmek. Bu şekilde anne uyuyakaldiginda göğüsle boğulup ölen bebek biliyorum. Nacizane görüşüm.
Konu sahibi çok geçmiş olsun. Yukarıda bir arkadaşımıza katılıyorum bence de hamilelikte annelere temel bebek ilkyardimi kursu verilmeli. Bu bir zorunluluk olmalı.
Tsk elimden geldiginde arastirma yapiyorum bebegim icin ama bugune kadar hic bebegimin dusecegi aklima gelmemisti dikkat ediyodum etrafina hep yastiklar koyardim nasil dustu bilmiyorum ama tahminimce kendini yastigin ustunden atmamis .cunku yastik hic kipirdamamisti carsaf cekikti buyuk ihtimalle kendini dondermis yastigin kenarindan atmis

Ben de yazacaktim zaten ama yukarda bi arkadas yazmis zaten, hastaligin durumunu tespit etmek benim isim degil. Ben her sart ve kosulda sosyal devletten saglik hizmetini alabilmeliyim. Sizin mantiginiza gore kalp grizi gecirdigi sanilan kisinin aslinda gaz sancisi da olabilir (dalga gecmiyorum, karistirilabiliyor)

mantık benim mantığım değil ki
112 den gelenler bu şekilde belirttiği hatta kızdıkları için sonrasında da aramadık
kendi imkanlarımızla bir an evvel götürdük hastamızı.

Back
X